Γάτα έχει την πιο θλιμμένη αντίδραση στον ιδιοκτήτη που πακετάρει τη βαλίτσα

by Μ. Καραμάνδου

Ένας ιδιοκτήτης γάτας μοιράστηκε μια φωτογραφία από τη σπαρακτική στιγμή που η γάτα του φάνηκε να συνειδητοποιεί ότι φεύγει για διακοπές.

Ο κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο Bilal τράβηξε μια φωτογραφία της γάτας Maroon όταν παρατήρησε ότι φαινόταν αναστατωμένη που ετοίμαζε τη βαλίτσα του.

Με τεράστια ορθάνοιχτα μάτια, η 6χρονη γάτα “άρπαζε” τη βαλίτσα, σαν να προσπαθούσε να τον πείσει να μείνει στο σπίτι, δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

“Δεν εξεπλάγην που ήξερε ότι έφευγα”, δήλωσε ο Μπιλάλ, εξηγώντας ότι πιστεύει πως τα ζώα καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από όσα τους αναγνωρίζουμε.

Πακετάροντας για ένα ταξίδι για να επισκεφθεί την οικογένειά του, ο Bilal είπε ότι ήξερε ότι η Maroon θα ήταν μια χαρά, καθώς έμενε με έναν έμπιστο φίλο, αλλά παρόλα αυτά συγκινήθηκε από τα συναισθήματά της.

“Πιστεύω ότι τα ζώα έχουν συνείδηση, ίσως όχι τόσο βαθιά όσο οι άνθρωποι, αλλά νιώθουν παρόμοια συναισθήματα”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης. “Νιώθουν θλίψη και μπορεί να πάθουν κατάθλιψη- αν και είναι πολύ καλύτερα στο να ανακάμπτουν από συναισθηματικά τραύματα σε σχέση με τους ανθρώπους, δεν είναι τόσο διαφορετικά”.

Αφού απαθανάτισε την αντίδραση του Maroon στην κάμερα, ο Bilal την μοιράστηκε στο subreddit r/aww του Reddit, όπου οι φιλόζωοι έχουν λιώσει.

“Ω αυτό το πρόσωπο, το καημένο το μωρό σε ξέρει και του λείπεις ήδη”, ανέφερε ένας σχολιαστής. Ενώ ένας άλλος έγραψε: “Δηλαδή ακυρώσατε το ταξίδι, σωστά;”.

Ενώ άλλοι ιδιοκτήτες γατών μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες από γάτες που συνειδητοποιούν ότι φεύγουν.

“Θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό, είχα μια γάτα που κατουρούσε πάνω στα πράγματά μου αν με έβλεπε να πακετάρω”, ανέφερε ένας σχολιαστής.

Ενώ ένας άλλος έγραψε: “Δεν ξέρω πώς το ξέρουν. Οι γάτες μας μπαίνουν στη βαλίτσα και αρνούνται να φύγουν”.

Οι γάτες είναι γνωστό ότι αντιλαμβάνονται τη ρουτίνα των ιδιοκτητών τους και συχνά αντιδρούν διαφορετικά όταν έχουν απομακρυνθεί από τους ιδιοκτήτες τους, όπως ο γάτος Phillip που έκανε ξεκάθαρα τα συναισθήματά του όταν επέστρεψε από τη διαμονή του στο κυνοκομείο.

Αν και οι γάτες γενικά χαίρονται να μένουν μόνοι τους για την ημέρα ή τη νύχτα, εφόσον έχουν τροφή και νερό, δεν πρέπει να μένουν μόνες τους για περισσότερες από 12 ώρες χωρίς επίβλεψη.

Η φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των κατοικίδιων ζώων Cats Protection, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, συνιστά να αφήνετε τη γάτα σας στο σπίτι της κατά τη διάρκεια των διακοπών της, όπου αυτό είναι δυνατόν, αλλά να διασφαλίζετε ότι ένας γατοφύλακας θα περνάει τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να διασφαλίζει ότι η γάτα είναι ασφαλής και καλά ταϊσμένη.

Ο Μπιλάλ έμεινε έκπληκτος από τις αντιδράσεις στο Reddit, όπου χρησιμοποιεί το όνομα χρήστη
u/Specific-Football548, και χάρηκε που τόσοι πολλοί άνθρωποι απόλαυσαν την ανάρτηση, η οποία συγκέντρωσε 4.900 upvotes. “Ένιωσα σίγουρα ευτυχισμένος”, δήλωσε. “Ήξερα ότι η ανάρτηση θα έπαιρνε μερικές εκατοντάδες upvotes, αλλά εξεπλάγην όταν είδα ότι έφτασε τις χιλιάδες”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr