Γάτα ήρωας: Η γάτα θυσιάζεται και πεθαίνει για να προειδοποιήσει τους γονείς για πυρκαγιά μέσα στη νύχτα

Ιστορίες Ζώων

Η θυσία ενός μικρού γάτου μόλις 6 μηνών είναι ο λόγος που μια οικογένεια είναι ζωντανή αυτή την στιγμή. Το γατάκι ξύπνησε την οικογένειά του μέσα στη νύχτα με νιαουρίσματα μέσα σε πανικό για τη φωτιά που μόλις είχε φουντώσει στο σπίτι των ιδιοκτητών της.

Η εξομολόγηση της οικογένειας

Η οικογένεια κατάφερε έτσι να σωθεί, αλλά για τον μικρό ήταν το τέλος.Είχε παγιδευτεί στις φλόγες και δεν είχε διαφυγή.

“Αν δεν ήταν αυτή η γατούλα, θα ήταν μια τραγωδία”, επιβεβαίωσε σοκαρισμένη η Alyssa John-Hall στο Fox News Digital. Η γυναίκα, αφού ξύπνησε στον ύπνο της από τη γάτα της, προσπάθησε απεγνωσμένα να τη βγάλει από ένα δωμάτιο που τυλίχθηκε στις φλόγες και τον καπνό, αλλά δεν υπήρχε τρόπος. Λίγο πριν, γύρω στις 5, τα περίεργα και παρατεταμένα γουργουρητά της Νίνα είχαν το ίδιο, προνοητικό αποτέλεσμα του συναγερμού πυρκαγιάς. «Στην αρχή απλώς νομίζαμε ότι ήθελε να παίξει μαζί μας, πήδηξε πάνω μας ξέφρενα και επανειλημμένα, μετά ξανακοιμηθήκαμε», συνέχισε την ιστορία στους δημοσιογράφους. Λίγα λεπτά και η μυρωδιά του καπνού, οξύς και πυκνός, ξύπνησε την οικογένεια John-Hall. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη αμφιβολία για το τι συνέβαινε και, επίσης, για το τι ήθελε να επικοινωνήσει η καημένη η Νίνα λίγο πριν τη βιασύνη να βγούν.

Το τραγικό τέλος για το γατάκι

Το ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά τους βγήκαν έξω με τη γατούλα τους Νίνα να πρωτοστατεί. «Ήμασταν έκθαμβοι και άναυδοι – είπε επίσης η γυναίκα στους δημοσιογράφους – δεν καταλάβαμε ακριβώς τι συνέβαινε. Μετά είδαμε τη Νίνα μας να πηγαίνει πίσω στις σκάλες για να επιστρέψει στο σπίτι, περικυκλωμένη από φλόγες». Τι ώθησε το γατάκι να επιστρέψει δεν είναι γνωστό. Για λίγα λεπτά, ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, η οικογένεια παρέμενε σε αγωνία για την τύχη του αιλουροειδούς. «Ελπίζαμε ότι, αφού επέστρεφε μέσα, θα μπορούσε να βγει από κάποιο πίσω παράθυρο – πρόσθεσε η John-Halls – ήμασταν πεπεισμένοι ότι σώθηκε, ίσως σε κάποιο θάμνο στο πίσω μέρος του σπιτιού. Ότι ήταν εκεί και περίμενε να μας αγκαλιάσει ξανά…».

Μετά από δύο ώρες, με τη φωτιά σβησμένη, πατέρας και μητέρα επέστρεψαν στο σπίτι συνοδευόμενοι από πυροσβέστες. Όταν μπήκαν στο δωμάτιο του μεγαλύτερου γιου, η θλιβερή ανακάλυψη: η Νίνα ήταν ξαπλωμένη στο πάτωμα, ακίνητη, πλέον άψυχη. Η οικογένεια είναι πεπεισμένη ότι το γατάκι είχε επιστρέψει, για να πάει να ξυπνήσει το αγόρι.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top