Γάτα ηρωίδα: Γάτα υιοθετεί ξένα γατάκια και γίνεται η καλύτερη μητέρα, Το μητρικό ένστικτο μίλησε

μητρικό ένστικτο γάτας

Το μητρικό ένστικτο της γάτας είναι ένα ενστικτώδες σύστημα συμπεριφοράς που την καθοδηγεί στη φροντίδα και την προστασία των γατομικρών της. Το μητρικό ένστικτο ενεργοποιείται όταν μια γάτα γίνεται μητέρα και περιλαμβάνει διάφορες συμπεριφορές, όπως η αναζήτηση μιας ασφαλούς φωλιάς για τα γατάκια της, η καθαριότητα των γατιών της, η προμήθεια τροφής και η προστασία από εξωτερικούς κινδύνους.

Μια γάτα ήρωας βρίσκει σπίτι και υιοθετεί γατάκια, το μητρικό ένστικτο μίλησε. Κατέληξε να υιοθετήσει δύο ακόμη γατάκια λίγες μέρες αργότερα.

Jewel η γάτα

Η Kerry, εθελόντρια της , ήρθε σε επαφή με μια βαριά έγκυο γάτα που χρειαζόταν διάσωση. Όταν έφτασε να παραλάβει τη γάτα, είχε ήδη γεννήσει δύο γατάκια.

“Η Kerry έπιασε την κοιλιά της και πίστεψε ότι είχε τελειώσει, οπότε μάζεψε την ίδια και τα νεογέννητα και τα πήγε σπίτι στη σουίτα μαιευτηρίου που τα περίμενε”.

Η γάτα με το όνομα Jewel εγκαταστάθηκε γρήγορα στο νέο της χώρο. Ήταν αρκετά ευχαριστημένη με τις συνθήκες διαβίωσης, ειδικά με τον μπουφέ με όλα όσα μπορείς να φας. Το επόμενο πρωί, η Kerry βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη.

Η Jewel είχε τρία δικά της γατάκια

Η Κέρι μπήκε στο δωμάτιο και είδε τρία προσωπάκια να την κοιτάζουν. Όπως αποδείχθηκε, η Jewel γέννησε το τρίτο και τελευταίο της γατάκι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Και τα τρία ήταν τέλεια παραταγμένα στην κοιλιά της μαμάς τους και θήλαζαν ομόφωνα. “Η Jewel είναι το πιο χαριτωμένο κοριτσάκι με μεγάλα πιατάκια μάτια που είναι πολύ διασταυρωμένα”, μοιράστηκε η Kerry.

Η Jewel βυθίστηκε στα καθήκοντα της μαμάς και ικανοποιούσε κάθε ιδιοτροπία των μωρών της. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σπάνια έφυγε από το πλευρό τους και το τρίο έκανε μεγάλα βήματα προόδου κάθε μέρα.

Την επόμενη Δευτέρα, μια τοπική κτηνιατρική κλινική επικοινώνησε με την Best Friends Felines για δύο γατάκια “αποτυχίας ευδοκίμησης” που χρειάζονταν απεγνωσμένα μια μαμά.

Η μαμά τους ήταν απλά ένα νεαρό κορίτσι που είχε έξι μωρά. Τα τέσσερα τα πήγαιναν καλά, αλλά απλά δεν είχε αρκετό γάλα για να δώσει μια τόσο μεγάλη γέννα”.

Σκέφτηκαν αμέσως την Jewel και το τρίο της μιας εβδομάδας, που είχαν παρόμοιο βάρος με τα δύο σχεδόν 4 εβδομάδων γατάκια.

Η Jewel υιοθέτησε δύο μεγαλύτερα γατάκια που χρειάζονταν μια μαμά

“Αποφασίσαμε να τα πάρουμε και να τα συστήσουμε στην Jewel με την ελπίδα ότι θα τα δεχόταν”.

Η μαμά Jewel μπήκε αμέσως να θηλάσει και άρχισε να κάνει μπάνιο τα νέα μωρά σαν να ήταν δικά της. “Αυτά τα μικρά είναι αρκετά αδυνατισμένα για την ηλικία τους, ζυγίζουν σχεδόν το 1/3 αυτού που θα έπρεπε να ζυγίζουν”.

Με την άνευ όρων αγάπη της Jewel και τις συμπληρωματικές ταΐσεις, τα δύο σμόκιν αγόρια άρχισαν να παίρνουν βάρος. Απολάμβαναν να κοιμούνται με τα τρία μικρότερα αδέρφια τους σε μια λιμνούλα-αγκαλιά.

Όταν το τρίο έφτασε σε ηλικία τριών εβδομάδων, άρχισαν να βγαίνουν μερικά βήματα από τη φωλιά, να κουτρουβαλάνε, προσπαθώντας να κινηθούν όπως τα μεγάλα τους αδέρφια.

Τα γατάκια σχεδόν διπλασιάστηκαν σε μέγεθος μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. “Είναι τα πιο γλυκά μωρά. Έρχονται τρέχοντας προς το μέρος μου όταν μπαίνω στο δωμάτιό τους και αμέσως μετά σκαρφαλώνουν στην αγκαλιά μου για αγκαλιές”, πρόσθεσε η Kerry.

“Η Τζούελ είναι τόσο καταπληκτική και προσεκτική μητέρα. Τα γατάκια κάνουν ζαβολιές και εκείνη είναι εκεί και τα περιποιείται”.

Μόλις τα γατάκια μπήκαν στη φάση του παιχνιδιού, η Jewel άρχισε να περνάει περισσότερο χρόνο με την ανάδοχη οικογένειά της. Απορροφούσε όλη την αγάπη και τις αγκαλιές, και το μεγάλο γουργουρητό της δεν έμοιαζε να σταματά ποτέ να λειτουργεί.

Τα δύο μεγαλύτερα μωρά της, ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν, εξελίχθηκαν σε στροφικές δέσμες ενέργειας, ενώ η τριάδα της, η Όπαλ, η Στίρλινγκ και η Σλέιτ, άρχισαν να γίνονται έμπειρες στο να δημιουργούν γατίσια καραγκιοζιλίκια και σκανταλιές.

Η Jewel έκανε ένα βήμα πίσω από τα καθήκοντα της μαμάς, καθώς ήταν έτοιμη να αποσυρθεί από τη μητρότητα και να γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

“Γοήτευσε τους πάντες με την υπέροχη εμφάνισή της, τα καταπληκτικά της μάτια και την όμορφη φύση της. Μεγάλωσε τα δικά της τρία μωρά καθώς και δύο μεγαλύτερα γατάκια”, δήλωσε η Kerry.

“Και τα πέντε μωρά της υιοθετήθηκαν, και τώρα το ίδιο και η Jewel”.

“Περιττό να πω ότι από τη στιγμή που τη γνώρισε η οικογένειά της, ήταν ξετρελαμένη. Ξέρω ότι θα της φέρονται σαν την πριγκίπισσα που είναι”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr