Γάτα με σπάνια πάθηση αλλάζει χρώματα μπροστά στα μάτια του κηδεμόνα της

Ιστορίες Ζώων

Πριν από μερικά χρόνια, όταν η Nicole Böhm έσωσε ένα ζευγάρι ασπρόμαυρων αδελφών γατών που ζούσαν σε μια βρώμικη φάρμα στη Γερμανία, δεν είχε ιδέα ότι η μία από τις γάτες θα εγκατέλειπε τελικά το παραδοσιακό της λουκ για ένα πιο ενδιαφέρον. Αλλά αυτό ακριβώς έκανε η Elli.

Η ιστορία της Elli

“Είχε ένα παλτό σμόκιν όπως η αδελφή της. Τίποτα το ασυνήθιστο”, δήλωσε η Böhm στο The Dodo. “Η αλλαγή άρχισε περίπου ένα χρόνο μετά τη γέννηση”.

Μια μέρα, η Böhm παρατήρησε κάτι περίεργο στο παλτό της Elli. Εκεί, όπου το τρίχωμά της ήταν κάποτε ατόφιο μαύρο, είχαν εμφανιστεί μερικές κηλίδες λευκής τρίχας.

“Ήταν απλώς μια μικρή λευκή κηλίδα στην πλάτη της”, δήλωσε η Böhm. “Δεν ήξερα γιατί, οπότε την πήγα στον κτηνίατρο”.

Τελικά, η Elli διαγνώστηκε ότι πάσχει από λεύκη – μια σπάνια πάθηση που προκαλεί απώλεια της μελάγχρωσης, οδηγώντας σε λευκές κηλίδες στο δέρμα και τα μαλλιά. Αν και μερικές φορές συνδέεται με άλλα ιατρικά προβλήματα, η Elli ήταν κατά τα άλλα απολύτως υγιής.

Αλλά αυτό που ξεκίνησε ως μερικές λευκές κηλίδες στο σώμα της Elli σύντομα αυξήθηκε σε κάτι μοναδικά όμορφο.

Στις εβδομάδες και τους μήνες που ακολούθησαν, η Böhm παρακολούθησε καθώς τα μαύρα τμήματα του τριχώματος της Elli άρχισαν σιγά σιγά να μετατρέπονται σε λευκά.

“Έμεινα έκπληκτη”, είπε. “Εξακολουθώ να εκπλήσσομαι”.

Η εμφάνιση της Elli συνέχισε να αλλάζει …

… και άλλαζε.

Παρά τη δραματική σωματική μεταμόρφωση που υπέστη, ωστόσο, η γλυκιά φύση της Elli παρέμεινε αναλλοίωτη.

“Η προσωπικότητά της είναι η ίδια όπως πάντα. Δεν έχει καμία σημασία γι’ αυτήν”, δήλωσε η Böhm. “Είναι το ίδιο χαριτωμένη και αξιαγάπητη και παιχνιδιάρα όπως την πρώτη μέρα”.

Η αδελφή της Elli, της οποίας το τρίχωμα δεν έχει αλλάξει καθόλου, εξακολουθεί να της φέρεται ακριβώς όπως πάντα.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, βέβαια, είναι ότι η Elli είναι υγιής και ευτυχισμένη. Η ιδιαίτερη εμφάνισή της απλά την κάνει ακόμα πιο αξιαγάπητη – και αυτό δεν έχει επιβραδυνθεί ακόμα.

Το τέλος της ιστορίας

Η Böhm δήλωσε ότι το τρίχωμα της Elli συνεχίζει να ασπρίζει, αλλά υποψιάζεται ότι κάποια μαύρα σημάδια, όπως αυτά στο πρόσωπό της, θα παραμείνουν.

Κοιτάζοντας πίσω, όμως, είναι σαφές ότι έχει ήδη διανύσει πολύ δρόμο.

Για την Böhm, το να βλέπει την αξιολάτρευτη μεταμόρφωση της διασωθείσας γάτας της έχει κάνει τη ζωή που μοιράζεται μαζί της ακόμα πιο ευχάριστη.

“Η αλλαγή της συνεχίζεται ακόμα κάθε μέρα και την αγαπώ όλο και περισσότερο”, είπε.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top