Γνωρίστε τη Μπουμπού: Η οικόσιτη αλεπού που ζει αρμονικά μαζί με ανθρώπους

Ιστορίες Ζώων

Η Μπουμπού, μια γλυκιά αλεπού, έχει γίνει ήδη viral στο διαδίκτυο χάρη στη ζωή της ανάμεσα στους ανθρώπους στο Λουτράκι. Δεν είναι γατούλα, ούτε σκυλίτσα, αλλά μια αξιολάτρευτη αλεπού.

Οι κάτοικοι του Λουτρακίου έχουν υιοθετήσει αυτήν τη μικρή αλεπού, φροντίζοντάς την, ταΐζοντάς την και κάνοντάς την παρέα σαν να ήταν ένα κανονικό κατοικίδιο. Η Μπουμπού απολαμβάνει την προσοχή και τη φροντίδα των κατοίκων, οι οποίοι τη φωτογραφίζουν και της μιλούν όπως θα έκαναν με οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο.

Η Μπουμπού αγαπά να περνάει χρόνο με τους κατοίκους της περιοχής και δεν απορρίπτει τις μικρές λιχουδιές και τα γεύματα που της προσφέρουν με αγάπη και φροντίδα.

Μπορεί μια αλεπού να γίνει κατοικίδιο;

Ενώ μερικά είδη αλεπούδων μπορεί να εκπαιδευτούν και να συνυπάρξουν με ανθρώπους, γενικά δεν είναι κατάλληλες ως κατοικίδια. Οι αλεπούδες είναι άγρια ζώα και η φύση τους είναι να είναι απομονωμένες ή να ζουν σε μικρές ομάδες στον φυσικό τους χώρο. Επιπλέον, η φροντίδα αλεπού σε κατοικίδιο περιβάλλον μπορεί να παρουσιάζει προκλήσεις, καθώς έχουν ειδικές διατροφικές και συμπεριφορικές ανάγκες που δεν είναι εύκολο να καλυφθούν σε μια οικία.

Επιπλέον, ορισμένα είδη αλεπούδων μπορεί να είναι φορείς ασθενειών όπως η λύσσα, που μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους και άλλα κατοικίδια.

Για αυτούς τους λόγους, η περισσότερη κοινότητα των κατοικιδίων προτείνει την υιοθέτηση κατοικίδιων που είναι ειδικά εκτρεφόμενα και εκπαιδευμένα για τη ζωή σε σπίτια και την αλληλεπίδραση με ανθρώπους.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top