Γλυκύτατο άλογο πρόκειται να βραβευτεί ως το μικρότερο παγκοσμίως και εντυπωσιάζει με την ομορφιά του

by Έφη Αθανασίου

Καθημερινά στο διαδίκτυο διαβάζουμε ιστορίες οι οποίες φαίνονται εξωπραγματικές και περίεργες είναι όμως πέρα ως πέρα αληθινές .Ειδικά αν έχουν να κάνουν με ζωάκια τότε συνοδεύονται πολλές φορές κι από ένα υπέροχο μήνυμα, το οποίο έρχεται να μας διδάξει και να μας αφυπνίσει. Αυτή τη φορά θα δούμε μία ιστορία απο τον κόσμο των αλόγων, ένα κόσμο με τεράστια ομορφιά που εντυπωσιάζει.

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται λοιπόν υπάρχει ένα άλογο, το οποίο είναι καταγεγραμμένο ως το μικρότερο στον κόσμο και εντυπωσιάζει με τη γλυκύτητα του.

Το μικρότερο άλογο στον κόσμο ζει στην Γερμανία και είναι έτοιμο να αποκτήσει τον τίτλο του μικρότερου αλόγου στον κόσμο. Ο Pumuckel, όπου είναι ένα Shetland pony.

Όσα αναφέρουν οι Guinness World Records, για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να μεγαλώσει λίγο, γιατί σύμφωνα με τους όρους πρέπει να είναι πάνω από 4 ετών για να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό.

«Ζυγίζει μόνο 35 κιλά, αλλά ελπίζω να μην μεγαλώσει άλλο» είχε πει η ίδια η Carola.

Μέχρι στιγμής, τον τίτλο του μικρότερου αλόγου στον κόσμο, το έχει άλλο ένα μικρό άλογο, ράτσα Appaloosa, 56 εκατοστών, που έχει νανισμό και ζει στην Γερμανία. Φαίνεται όμως πως το νέο αλογάκι ήρθε για να εκθρονίσει το παλιό!

Σε μια δήλωση της, η Carola είχε αναφέρει σχετικά με τον Pumuckel: «Είναι φοβερά αξιαγάπητο. Θες να το πάρεις αγκαλιά και να το φροντίσεις. Είναι άλογο αγκαλιάς και ένα απίστευτος φίλος». Πως να χωρέσει κανείς σε λόγια τόση ομορφιά, τόση γλύκα και τσαχπινιά.

Λίγα λόγια για τα άλογα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες και τους ειδικούς, τα άλογα ζουν περίπου με 25-30 χρόνια. Άλλοι πιστεύουν ότι αντέχουν παραπάνω, όπως για παράδειγμα 30-40 χρόνια. Σε περίπτωση που είναι υπό την ανθρώπινη φροντίδα, μπορούν να ζήσουν μαζί με τον ιδιοκτήτη τους, γύρω στα 15-40 χρόνια.

Τα άλογα, το κύριο μέρος τους είναι στην άγρια φύση, πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στην άγρια φύση και να προστατεύουν από τους αρπακτικούς. Πολλά άλογα πεθαίνουν από διάφορες ασθένειες, λοιμώξεις καθώς δεν υπάρχει κάποιος να τα φροντίσει. Σημαντικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία ενός μέρους, που επιβιώνει το άλογο.

Η καλή διατροφή στα άλογα παίζει σημαντικό ρόλο, έχουν συγκεκριμένες τροφές που τρώνε ανά εποχή. Οι παραδοσιακές τροφές είναι συγκεκριμένα πολύ πράσινο φαγητό καλοκαίρι, σανό, δημητριακά και σύνθετες ζωοτροφές.

Ό άνθρωπος χρησιμοποιεί το άλογο, σε πολλές δραστηριότητες. Όπως για παράδειγμα, για την ιππασία που είναι και άθλημα και πολύ εκτονωτικό. Για εργασία σε χωράφια, σε πολλές χώρες το άλογο χρησιμοποιείται ακόμη, για τις αγροτικές δουλειές. Σε χώρες της αγριας δύσης, τα άλογα συνδυάζονται με αστυνομικούς. Τέτοια εργασία είναι γεμάτη κινδύνους, όπως το έργο της ίδιας της αστυνομίας. Ένας σημαντικός λόγος για τα άλογα, είναι για την ιπποθεράπεια, σε παιδιά με κινητικά προβλήματα, όπως αναπηρία.

Στη λαϊκή συνείδηση, το άλογο έχει συνδεθεί με ιδιαίτερα χαρίσματα. Για παράδειγμα, αν κάνει τον χαρακτηριστικό του ήχο,  στον ύπνο του το άλογο θα πεθάνει τ΄ αφεντικό του, ή ανάλογα με το χλιμίτρισμα προαναγγέλει τη μεταβολή του καιρού.  Πολλά επίσης κλέφτικα τραγούδια κάνουν αναφορά σε άλογα με την έννοια του πιστότερου σύντροφου του πολεμιστή που δεν τον εγκαταλείπει ακόμα και τραυματισμένο, προτρέποντάς τον μάλιστα να καβαλικέψει και πάλι για να συνεχίσουν.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr