Γνωρίστε τον Τούμη: Ο διάσημος γάτος της Καρπάθου που ξετρελαίνει τους κατοίκους και τους τουρίστες

Ιστορίες Ζώων

Οι γάτες μπορούν να αναλάβουν πολλές διαφορετικές δουλειές. Μπορεί να έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, ταλέντο στην υποκριτική, να είναι άριστες στην εξολόθρευση ποντικιών, να γίνουν διάσημες ινφλουένσερ ή ακόμη και να εργαστούν σε γραφεία!

Σας είχαμε παρουσιάσει τον Μητσάρα, τον διάσημο γάτο-περιπτερά της Σάμου, αλλά και τα πρώτα γατο-μαστόρια στις επισκευές μηχανών στα Φάρσαλα.

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε τον Τούμη, τον γάτο με την πιο σημαντική δουλειά κατά την τουριστική περίοδο.

Ο Τούμης είναι ένα διάσημο τζίντζερ αιλουροειδές που ζει και εργάζεται στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με τα Karpathiakanea, ήταν πρώην αδέσποτος, εμβολιασμένος και στειρωμένος. Τον βρήκε ο μικρός Κωνσταντίνος, γιος του Μένη Μενεάκη, στην αυλή της Ευαγγελίστριας. Ο Κωνσταντίνος τον αγάπησε με την πρώτη ματιά και τον πήρε μαζί του.

Η ιστορία του Τούμη ξεκινά από την ημέρα που εμφανίστηκε στο καφέ του Μένη και αποφάσισε να ανέβει στο σταντ πεζοδρομίου της επιχείρησης. Από τότε, μέρα και νύχτα, πολλοί περαστικοί από τον παραλιακό δρόμο στα Πηγάδια Καρπάθου τραβούν αμέτρητες φωτογραφίες με τον Τούμη.

Ο πανέμορφος γάτος συνδυάζει την εργασία ως ιδανικός «κράχτης» του μαγαζιού, απολαμβάνοντας παράλληλα την ανάπαυσή του με θέα το γαλάζιο της θάλασσας.

Ένα από τα διαχρονικά προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα, είναι το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, με τη χώρα να διατηρεί ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ. Στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλα πιο προηγμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι κάτοικοι έρχονται πιο συχνά αντιμέτωποι με επιθέσεις αδέσποτων σκύλων, από τις οποίες πολλές φορές έχουν προκύψει σοβαροί τραυματισμοί ανθρώπων.

Κάθε ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς οφείλει να στειρώσει το ζώο του εντός έξι μηνών από την απόκτησή του, εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός έτους. Σε περίπτωση που το ζώο κατά την απόκτησή του είναι μικρότερο από ενός έτους, η στείρωση πραγματοποιείται μέσα στους έξι πρώτους μήνες από τη συμπλήρωση του πρώτου έτους.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top