Γυναίκα εξηγεί πώς οι γάτες επιλέγουν τους ιδιοκτήτες τους και αξίζει να κρατήσετε σημειώσεις

by Μυρσίνη Καραμαούνα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η γάτα σας σας επέλεξε και ίσως μάλιστα να σας συμπαθεί ή, αντίθετα, να σας αντιπαθεί; Υπάρχει λόγος για αυτό.

Ο TikToker @cat_tigrous μοιράζεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε γιατί κάποιοι άνθρωποι προσελκύουν τις γάτες περισσότερο από άλλους. Ας μάθουμε περισσότερα!

Οι γάτες μπορεί να είναι ευαίσθητες στο περιβάλλον τους και στους ανθρώπους γύρω τους, γι’ αυτό προτιμούν ιδιοκτήτες που είναι ήρεμοι και ευγενικοί.

@cat_tigrous Why some people attract cats? 🐈🐈‍⬛ #catfacts #catlife #cathealth #cateducation #funnycats #lifewithcats #catmom #catsstudy #animalovers #adoptdontshop #tabbycat #catbehaviour #cats #catreels #tabbyclub #happycatclub #catparent #catthings #cattrainer #cats #catlove #catlovers #catloversworld ♬ original sound – Cat Tigrous

Κάθε φορά που υψώνω τη φωνή μου στον σκύλο μου, η γάτα μου μου δίνει να καταλάβω ότι δεν της αρέσει.

Οι γάτες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των γύρω τους. Αν ένας ιδιοκτήτης είναι αγχωμένος ή ταραγμένος, η γάτα μπορεί να αισθάνεται επίσης ανήσυχη ή αγχωμένη. Επίσης, δεν τους αρέσει να τους φωνάζουν ή να τις χειρίζονται σκληρά, αλλά προτιμούν να τις πιάνουν απαλά.

Ένας ήρεμος και χαλαρός ιδιοκτήτης μπορεί να συμβάλει σε ένα πιο ειρηνικό περιβάλλον για τη γάτα.

Τούτου λεχθέντος, αν συναντάτε μια γάτα για πρώτη φορά, είναι προτιμότερο να είστε ήρεμοι και ευγενικοί και να μην κάνετε γρήγορες κινήσεις ή να μιλάτε δυνατά, καθώς τα ήρεμα άτομα είναι συχνά πιο προσιτά.

Επίσης, οι γάτες συχνά έλκονται από ήσυχα και ειρηνικά περιβάλλοντα, καθώς οι απότομες κινήσεις μπορεί να τρομάξουν ή να στεναχωρήσουν μια γάτα.

Τέλος, οι γάτες έχουν ευαίσθητες μύτες, οπότε τα έντονα αρώματα μπορεί να είναι υπερβολικά για αυτές και να τις κάνουν να αισθάνονται άβολα. Αν συναντήσετε μια γάτα για πρώτη φορά φορώντας άρωμα, μην εκπλαγείτε αν η γάτα τρέξει μακριά ή σας σφυρίξει.

Η γνώση αυτών των συμβουλών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους πιθανούς νέους ιδιοκτήτες γάτας που πρόκειται να υιοθετήσουν ή να αναλάβουν μια γάτα και να τη γνωρίσουν για πρώτη φορά.

Το παρόν πόνημα καθώς και όλα τα άρθρα του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petkeepers.gr! Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους δίχως ενεργό σύνδεσμο παραπομπής(ενεργή πηγή) και συνεπάγεται τις αντίστοιχες νομικές κυρώσεις.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr