Γυναίκα βρίσκει δίποδη αράχνη και τη βοηθά να μεγαλώσουν τα πόδια της πίσω

Ιστορίες Ζώων

Ένα πρωί πριν από αρκετές εβδομάδες, η Ελίνα Γουόλς παρατήρησε κάτι στον τοίχο του σπιτιού της. Ήταν μια παράξενη φιγούρα, που δεν ήταν άμεσα αναγνωρίσιμη. “Πήγα να επιθεωρήσω τι ήταν”, δήλωσε η Walsh στο The Dodo.

Τότε ήταν που η Walsh συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για μια μικρή αράχνη – από την οποία έλειπαν όλα εκτός από δύο πόδια.

Η ιστορία της αράχνης Πέγκι

Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς η αράχνη έχασε έξι από τα πόδια της, αλλά οι πιθανότητες επιβίωσής της φαίνονταν ελάχιστες χωρίς αυτά. Αυτή η θλιβερή πραγματικότητα δεν έμεινε ασχολίαστη από την Walsh.

Πήρε την απόφαση να βοηθήσει.

“Την λυπήθηκα αμέσως”, δήλωσε η Walsh. “Έτσι αποφάσισα να τη φροντίσω, αφού θα δυσκολευόταν να κυνηγήσει μόνη της”.

Ονόμασε την αράχνη Πέγκι.

Αφού έκανε κάποια έρευνα, η Walsh έμαθε ότι υπήρχε ακόμα ελπίδα ότι η Peggy θα μπορούσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Οι αράχνες, όπως αποδείχθηκε, είναι ικανές να ξαναβγάλουν τα πόδια τους. Το μόνο που χρειαζόταν η Πέγκι ήταν χρόνος και ένα ασφαλές μέρος για να τον περάσει.

Αυτή η μικρή αράχνη, παρά την κατάστασή της, ήταν μαχητική.

“Ακόμα και με μόνο δύο πόδια, είχε ισχυρή θέληση να ζήσει”, δήλωσε ο Walsh.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, η Walsh παρείχε στην Peggy νερό και τροφή – και αργά αλλά σταθερά, το σώμα της άρχισε να μεταμορφώνεται.

View this post on Instagram

A post shared by @peggy.the.2leggy

“Με τις εβδομαδιαίες τροφοδοσίες, απέκτησε αρκετή δύναμη για να ξαναφυτρώσουν τα πόδια της”, δήλωσε ο Walsh. “Ήταν πραγματικά συναρπαστικό να την παρακολουθείς”.

Εν τω μεταξύ, καθώς τα πόδια της Peggy μεγάλωναν, μεγάλωνε και η αγάπη του Walsh.

“Δεν νομίζω ότι οι αράχνες είναι ικανές να δημιουργήσουν δεσμό”, είπε. “Αλλά σίγουρα αισθάνομαι δεμένη μαζί της”.

Μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες, η Πέγκι μεταλλάχθηκε για να προσαρμοστεί στο σώμα της που μεγάλωνε, τα πόδια που είχε χάσει εμφανίστηκαν εκ νέου.

Όλα αυτά χάρη στη Walsh που αφιέρωσε χρόνο για να τη βοηθήσει να φτάσει εκεί.

Το τέλος της ιστορίας

Η Walsh σχεδιάζει να αφήσει την Peggy να μεγαλώσει λίγο περισσότερο και να δυναμώσει υπό τη φροντίδα της, και μετά θα την απελευθερώσει πίσω στη φύση.

“Ελπίζω ότι δεν θα μπλέξει ξανά σε μπελάδες”, δήλωσε η Walsh, προσθέτοντας ότι η εμπειρία αυτή της άνοιξε τα μάτια – και ελπίζει ότι και άλλοι αισθάνονται το ίδιο.

Και οι αράχνες αξίζουν μια ευκαιρία.

“Νιώθω ωραία γνωρίζοντας ότι μπόρεσα να βοηθήσω ένα ζώο”, δήλωσε η Walsh. “Και επίσης να βοηθήσω να μάθουν οι άλλοι γι’ αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα. Να δείξω στους ανθρώπους μια άλλη πλευρά των αραχνών που μπορεί να μην είχαν δει πριν. Πολλοί αραχνοφοβικοί άνθρωποι έχουν παραδεχτεί ότι τώρα αισθάνονται διαφορετικά για τις αράχνες και μπορούν πλέον να τις εκτιμήσουν”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top