Hλικιωμένος σκύλος καλυμμένος στο χιόνι διασώθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων

Μια αδυνατισμένη ηλικιωμένη σκυλίτσα είναι τυχερή που ζει, αφού εγκαταλείφθηκε στο παγωμένο κρύο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Η Emmy πιστεύεται ότι την πέταξαν από ένα αυτοκίνητο και την άφησαν έξω σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός στο Μίσιγκαν.

Πιστεύεται ότι πέρασε μιάμιση μέρα κουλουριασμένη σε μια μπάλα πριν ειδοποιηθούν οι διασώστες του καταφυγίου ζώων Friends Of The River Rouge και έρθουν να τη σώσουν. Βρήκαν την Έμι σκεπασμένη από το χιόνι.

“Τα ζώα ξεπαγιάζουν μέχρι θανάτου έξω με αυτόν τον καιρό”, έγραψε το Friends Of The River Rouge Animal Shelter στο Facebook. “Ήμασταν τυχεροί που ειδοποιηθήκαμε για ένα τέτοιο σκυλί χθες εγκαίρως για να το σώσουμε, αλλά δεν θα άντεχε πολύ περισσότερο”.

Η P.O.E.T. Animal Rescue έσπευσε να βοηθήσει το καταφύγιο και έσπευσε τον Emmy στον κτηνίατρο των επειγόντων περιστατικών και να φροντίσει τον φτωχό ηλικιωμένο σκύλο, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 8 έως 9 ετών. “Δεν μπορούμε να φανταστούμε τη σύγχυση, το σπαραγμό και την πικρή ψυχρότητα που έχει υποστεί αυτό το κορίτσι”, έγραψαν στο Facebook.

Η Emmy είχε διασωθεί στις 23 Δεκεμβρίου το πρωί, αλλά το απόγευμα ήταν κουκουλωμένη κάτω από μια κουβέρτα με τους κτηνιάτρους να προσπαθούν να τη σταθεροποιήσουν και να τη ζεστάνουν.

“Σήμερα το πρωί ήταν κουλουριασμένη και καλυμμένη με χιόνι προσπαθώντας να μείνει ζεστή και ζωντανή. Κοιτάξτε τη γλυκιά Emmy που τώρα ξεκουράζεται άνετα στον κτηνίατρο των επειγόντων περιστατικών & ανακουφισμένη που δεν είναι πια έξω στους ψυχρούς καιρούς”, μοιράστηκε η P.O.E.T. Animal Rescue. “Διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματός της – μια μεγάλη νίκη! Είναι επίσης το πιο όμορφο κορίτσι”.

Η εξέταση αποκάλυψε ότι η Έμι ήταν αδυνατισμένη, χρειαζόταν πολλές οδοντιατρικές εργασίες και είχε δερματικά προβλήματα. Φαίνεται να έχει πληγές πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι κρατήθηκε σε κλουβί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης ασταθής στα πόδια της. Το θετικό είναι ότι είναι αρνητική για καρδιοσκώληκες και απολαμβάνει την αγάπη και την προσοχή που της δίνουν.

Μετά από μια ημέρα παραμονής στον κτηνίατρο, η Έμι παρουσίασε μεγάλη βελτίωση. “Η σταθερότητά της & η κινητικότητά της έχουν βελτιωθεί, αλλά εξακολουθεί να περπατάει αργά”, έγραψε η P.O.E.T. στο Facebook. “Είναι πολύ περίεργη & της αρέσει να είναι με τους ανθρώπους. Παίρνει το φαγητό της απαλά, ξέρει “κάτσε”, πώς να πηδάει στον καναπέ & να σκαρφαλώνει στην αγκαλιά”.

Ευτυχώς, η Emmy δεν χρειάστηκε να περάσει τα Χριστούγεννα μόνη της. Αφού πήρε εξιτήριο από τον κτηνίατρο, η Emmy πήγε στο ανάδοχο σπίτι της (με τον Alex και τον Chris) όπου ξεκουράζεται άνετα.

Απόλαυσε τις γιορτές των Χριστουγέννων σε ένα άνετο φορμάκι και με τα άλλα σκυλιά του Alex και του Chris. Η P.O.E.T. έγραψε: “Χθες το βράδυ έκανε μπάνιο, πήρε πιτζάμες και κοιμήθηκε στο κρεβάτι με την ανάδοχη οικογένειά της. Δεν κουνήθηκε ούτε εκατοστό όλη τη νύχτα – είμαι σίγουρη ότι νόμιζε ότι ονειρευόταν & φοβόταν να ξυπνήσει… αλλά αυτή είναι η νέα σου ζωή γλυκό κορίτσι!”

Τώρα, ενόψει του νέου έτους, η P.O.E.T. Animal Rescue της εύχεται τα καλύτερα και είναι ευγνώμων για την υποστήριξη των οπαδών της. Μοιράστηκαν ένα συγκινητικό πρωτοχρονιάτικο μήνυμα για την Emmy.

“Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη της Έμμυ! Το ταξίδι της μόλις αρχίζει & έχει ακόμα μακρύ δρόμο για να γίνει υγιής & καλά”, ανέφεραν πριν συνεχίσουν: “Η Emmy τελειώνει το 2022 με βόλτες με άμαξα & καθισμένη ζεστά σε εσωτερικούς χώρους όπου χωράει (αν χωράει, κάθεται). Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς ήταν το 2022 πριν από τη διάσωσή της & είμαστε τόσο χαρούμενοι που θα πάει στο νέο έτος μαζί μας”.

Η Emmy σχεδιάζει να είναι και πάλι διαθέσιμη για αναδοχή σε λίγες εβδομάδες με την ελπίδα ότι η επόμενη οικογένεια θα γίνει το παντοτινό της σπίτι.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr