Η αγαπημένη συνήθεια: Εργαζόμενοι σε καταφύγιο λένε καληνύχτα σε κάθε σκύλο ξεχωριστά κάθε βράδυ

Ιστορίες Ζώων

Στο καταφύγιο ζώων Always & Furever Midwest, υπάρχει ένας χώρος που ονομάζεται “ο μικρός κόκκινος αχυρώνας”, όπου τα σκυλιά μπορούν να αράζουν μαζί και να περιφέρονται ελεύθερα, όπως ακριβώς θα είναι όταν τελικά βρουν τα παντοτινά τους σπίτια. Τα περισσότερα από τα ζώα στο καταφύγιο προέρχονται από μεγάλα υπερπλήρη καταφύγια, και έτσι το να έχουν ένα ήσυχο, σπιτικό περιβάλλον όπου μπορούν να χαλαρώσουν σημαίνει πολλά.

Η ιστορία του καταφύγιου ζώων Always & Furever Midwest

“Ο κοινόχρηστος χώρος έχει σκοπό να είναι ένα αντίγραφο του μέσου οικιακού περιβάλλοντος, έτσι ώστε τα σκυλιά να μπορούν να ζουν χωρίς άγχος και να αποσυμπιέζονται … μέχρι την ημέρα που θα τα βρει η μόνιμη οικογένειά τους, και αν αυτή η ημέρα δεν έρθει ποτέ, τότε εμείς θα είμαστε αυτό το σπίτι και η οικογένεια για να ζήσουν τις τελευταίες τους μέρες”, δήλωσε στο The Dodo η Miranda Munden, υπάλληλος του Always & Furever Midwest Animal Sanctuary.

Το γεγονός ότι τα σκυλιά ζουν σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με σπίτι, ελπίζουμε ότι βοηθάει επίσης στη μετάβαση όταν υιοθετηθούν και πάνε στα παντοτινά τους σπίτια. Όλοι στο καταφύγιο έχουν προσπαθήσει να κάνουν τον χώρο όσο το δυνατόν πιο ζεστό και οικείο και τα σκυλιά σίγουρα φαίνεται να το απολαμβάνουν.

“Υπάρχει ένας χώρος κουζίνας (γεμάτος φυστικοβούτυρο και ψεκασμένο τυρί), ένα δωμάτιο πλυντηρίου (που τρέχει συνεχώς), μια πόρτα για σκύλους που οδηγεί σε μία από τις τέσσερις τεράστιες περιφραγμένες αυλές μας και φυσικά ο ανοιχτός χώρος καθιστικού που είναι γεμάτος κρεβάτια για σκύλους, κυνοκομεία και δωρεά δερμάτινους καναπέδες (που σκουπίζονται ευκολότερα)”, δήλωσε ο Munden. “Υπάρχει επίσης ένας μικρός χώρος με φράχτη που λειτουργεί ως “σουίτα” στον κάτω όροφο για τα σκυλιά που μπορεί να θέλουν λίγη περισσότερη μοναξιά ή ένα διάλειμμα από την αγέλη αλλά δεν θέλουν να πάνε σε κυνοκομείο. Έχουμε επίσης κλασική μουσική που παίζει συνεχώς”.

Είναι σημαντικό για όλους εκεί να αισθάνονται το καταφύγιο σαν σπίτι για όλα τα ζώα που ζουν εκεί, οπότε στον μικρό κόκκινο χώρο του αχυρώνα, κάθε σκύλος σκεπάζεται πριν από τον ύπνο και παίρνει μια εξατομικευμένη καληνύχτα – κάθε βράδυ.

“Κάθε βράδυ, φροντίζουμε να πηγαίνουμε σε κάθε σκύλο, να τον σκεπάζουμε, να του θυμίζουμε ότι είναι ασφαλής και αγαπημένος και να του ευχόμαστε καληνύχτα”, δήλωσε ο Munden. “Μετά σβήνουμε τα φώτα και ανάβουμε το νυχτερινό φως του φεγγαριού”.

Η διάρκεια της καληνύχτας ποικίλλει ανάλογα με το πόσα σκυλιά μένουν αυτή τη στιγμή στον αχυρώνα. Εάν υπάρχουν περισσότερα σκυλιά, κάθε σκυλί παίρνει μια παραδοσιακή αλλά και πάλι πολύ γνήσια και ειλικρινή καληνύχτα. Εάν υπάρχουν λιγότερα σκυλιά, η ρουτίνα της καληνύχτας μπορεί να περιλαμβάνει μερικά επιπλέον βήματα, όπως μια ειδική ιστορία για τον ύπνο.

“Γύρω στα Χριστούγεννα διαβάζω σε ένα πιτ μπουλ με το όνομα Ντιέγκο το παραμύθι “Η νύχτα πριν από τα Χριστούγεννα”, ενώ μια άλλη νύχτα διαβάζω στην επί χρόνια μόνιμη κάτοικο του πιτ μπουλ μας, τη Σάλι, ένα ποίημα που έγραψε ένας από τους ακόλουθούς μας για την ιστορία του θαύματός της”, δήλωσε ο Μούντεν.

Το τέλος της ιστορίας

Με αυτή την ειδική ρουτίνα κατάκλισης, κάθε σκύλος νιώθει ότι τον θέλουν και τον εκτιμούν, κάτι που για ένα σκυλί του καταφυγίου σημαίνει πραγματικά πολλά. Πέφτουν για ύπνο γνωρίζοντας ότι είναι τόσο αγαπητά και ξυπνούν με το ίδιο ακριβώς συναίσθημα.

“Τα πρωινά, ο ιδιοκτήτης μας ξεκινάει τη μέρα του νωρίς και φωτεινά και είναι πάντα ένα τρελό πανηγύρι που κουνάει τον πισινό του, καθώς όλοι είναι ενθουσιασμένοι να ξεκινήσουν τη μέρα τους και να φάνε πρωινό”, δήλωσε ο Munden.

Φυσικά, η ελπίδα είναι πάντα ότι κάθε ζώο στο καταφύγιο θα βρει τελικά μια παντοτινή οικογένεια που θα τα αγαπάει για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μέχρι τότε, όμως, όλοι στο καταφύγιο ζώων Always & Furever Midwest Animal Sanctuary θα συνεχίσουν να φροντίζουν να είναι όλα ευτυχισμένα, υγιή και ασφαλή και να τους υπενθυμίζουν κάθε μέρα πόσο πολύ τα αγαπούν πραγματικά.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top