Η δύναμη της μάνας: Μαμά άλκη προστατεύει τα μωρά της από την αρκούδα

Επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Γκλέξιερ στη Μοντάνα την περασμένη άνοιξη, έγιναν μάρτυρες μιας εκπληκτικής συνάντησης με την άγρια φύση από το ξενοδοχείο τους.

Μια άλκη τρώει στη λίμνη με το νεαρό μοσχάρι της εκεί κοντά και μόλις μερικές εκατοντάδες τροφή μακριά βρίσκεται μια αρκούδα γκρίζλι!

Το άτομο που τράβηξε το βίντεο έγραψε: “Ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο Many Glacier Hotel στο Εθνικό Πάρκο Glacier, μια άλκη γέννησε δύο μοσχάρια. Σχεδόν αμέσως μια γκρίζα αρκούδα άρχισε να τα καταδιώκει μέρα και νύχτα”.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η γκρίζα αποφασίζει να φανεί τολμηρή, αλλά η μητέρα άλκη δεν το δέχεται.

Όταν η γκρίζα κάνει πίσω, η άλκη φροντίζει διπλά να βεβαιωθεί ότι η γκρίζα δεν σκέφτεται να επιστρέψει. Μέχρι το τέλος του βίντεο μπορείτε να δείτε ότι έχει δύο μικρά να προστατεύσει!

Ο βιντεογράφος το τράβηξε από το μπαλκόνι και είπε ότι κινηματογράφησε περισσότερες από μία αλληλεπιδράσεις μεταξύ της γκρίζας και της άλκης.

Ο τηλεθεατής Corey σχολίασε το βίντεο: “Στο χρόνο μου στα δάση εδώ στο Βόρειο Άινταχο, νομίζω ότι έχω περισσότερο φόβο/σεβασμό για μια μαμά άλκη με μικρά από οποιοδήποτε άλλο επικίνδυνο ζώο εκεί έξω. Τα ελάφια είναι ένα εκπληκτικό, ισχυρό, σιωπηλό και επικίνδυνο θηρίο”.

Ένα άλλο άτομο συμφώνησε. Ο Shawn FG έγραψε: “Οι τάρανδοι μπορεί να είναι αρκετά εκφοβιστικοί και αν δεν έχετε δει τους ενήλικες από κοντά δεν καταλαβαίνετε πόσο μεγάλοι είναι. Έχω κάνει αρκετή πεζοπορία μέσα σε χώρες με τάρανδοι (Μοντάνα, Γουαϊόμινγκ, Νιου Χάμσαϊρ κ.λπ.). Ένα πρωί, πολύ νωρίς, μόλις ανέτειλε ο ήλιος, είδα έναν μεγάλο ταύρο άλκη να βγαίνει από τη γραμμή των δέντρων σε μια μικρή περιοχή που έβοσκαν. Πήρα τη φωτογραφική μου μηχανή και πλησίασα την περιοχή προσπαθώντας να τραβήξω μια φωτογραφία. Πίσω από μια σειρά δέντρων ήρθε αυτό το τεράστιο χτύπημα/κλάμα. Έφυγα τρέχοντας σαν χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων lol και δεν κοίταξα ποτέ πίσω”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr