Η δύσκολη δουλειά ενός τσοπανόσκυλου: Γενναίοι σκύλοι αρνούνται να αφήσουν τα πρόβατα και η συνέχεια καθηλώνει

Ιστορίες Ζώων

Δύο σκυλιά αντιμετώπισαν άγρια αρπακτικά και πυρκαγιές για να προστατεύσουν 89 πρόβατα επί 20 ημέρες σε μια εκπληκτική ιστορία καθήκοντος και ηρωισμού. Η Sophie και ο Tad είναι τσοπανόσκυλα Maremma των Lynn και Lorne Landry και νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι το ζευγάρι αναγκάστηκε να αφήσει τα σκυλιά και τα πρόβατα πίσω όταν εκκενώθηκε από το σπίτι του λόγω των πυρκαγιών.

Το ζευγάρι έχει ένα αγρόκτημα στο 100 Mile House της Βρετανικής Κολομβίας, μία μόνο πόλη από τις πολλές που επλήγησαν από επικίνδυνες δασικές πυρκαγιές. Η καναδική επαρχία δίνει μάχη με τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της, οι οποίες φλέγονται εδώ και μήνες και ξεπηδούν ξαφνικά.

Πολυάριθμες αγροτικές κοινότητες έχουν πληγεί και πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Οι εκκενώσεις έχουν οδηγήσει σε πολλές συναισθηματικές καταστάσεις, με τους ανθρώπους να αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τα ζώα και τα ζώα τους, καθώς οι πυροσβέστες τους οδηγούν σε ασφάλεια.

Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκαν οι Landry’s όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν γρήγορα το σπίτι τους το βράδυ- μπόρεσαν να αφήσουν μόνο μια πύλη ανοιχτή για τα ζώα πριν τα αφήσουν πίσω. Τις επόμενες δύο αγωνιώδεις ημέρες, τα σπίτια των γειτόνων τους κάηκαν, αλλά από θαύμα, το σπίτι τους γλίτωσε.

Κατάφεραν να πάρουν μια άδεια διάρκειας 1 ώρας για να πάνε στο κτήμα τους για να ελέγξουν τα ζώα τους.

“Ανοίξαμε όλες τις πύλες μας ώστε να μπορούν να βγουν σε άλλα χωράφια και να πάνε στη λίμνη για νερό”, δήλωσε η Lynn στον 100 Mile Free Press. “Πήραμε μια σακούλα 35 κιλών με ζωοτροφές, τροφή για σκύλους, την ανοίξαμε και την αφήσαμε εκεί για τα σκυλιά ώστε να μην πεινάσουν και μετά αυτό ήταν όλο. Έπρεπε να φύγουμε. Δεν μας άφηναν να μείνουμε, υπήρχαν φωτιές παντού, πυρκαγιές που έκαιγαν, ελικόπτερα πετούσαν από πάνω μας και έβγαζαν νερό από τη λίμνη. Ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη”.

Έλεγξαν ότι τα δύο σκυλιά έμεναν με τα πρόβατα και ήταν καλά, αλλά τους ενημέρωσαν ότι η SPCA και η Καναδική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών για τα Ζώα (CDART) θα ήταν αυτοί που θα έλεγχαν τα ζώα, όπως έκαναν οι δύο ομάδες με τα ζώα που έμειναν πίσω από τις γραμμές της φωτιάς.

Μόνο 20 ημέρες αργότερα θα τους επιτρεπόταν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Όταν έφτασαν, βρήκαν τη Sophie και τον Tad με τα πρόβατά τους να τους περιμένουν. Η Lynn μοιράστηκε μια φωτογραφία των σκύλων στο Facebook και έγραψε:

“Τα όμορφα αλλά πολύ βρώμικα σκυλιά-φύλακές μας, η Sophie και ο Tad. Προστάτευσαν τα πρόβατά μας για τις 20 ημέρες που ήμασταν έξω, παρά τη φωτιά γύρω τους, τα ελικόπτερα που πετούσαν από πάνω τους κ.λπ. Τα σπίτια και από τις δύο πλευρές κάηκαν, οπότε πρέπει να ήταν μια απίστευτη κατάσταση γι’ αυτούς. Αν μπορούσαν να μιλήσουν, στοιχηματίζω ότι θα είχαν μια ιστορία να διηγηθούν. Περιμένουν με ανυπομονησία το δείπνο!”

Η Lynn δήλωσε στον 100 Mile Free Press ότι ήξερε ότι τα δύο σκυλιά θα έκαναν τη δουλειά τους και δεν θα άφηναν τα πρόβατα να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Αλλά θαυμάζει το πώς τα σκυλιά όχι μόνο αντιμετώπισαν τις φλόγες που τα περιτριγύριζαν, αλλά και τα δυνατά ελικόπτερα πάνω από το κεφάλι τους, καθώς και τα πεινασμένα αρπακτικά που υποπτεύεται ότι πέρασαν από εκεί. Είπε στην εφημερίδα ότι πιστεύει ότι τα σκυλιά οδήγησαν τα πρόβατα κοντά στη λίμνη τους για νερό και ασφάλεια, αλλά γνωρίζει ότι αν τα σκυλιά δεν είχαν μείνει, τα πρόβατά τους πιθανότατα θα ήταν όλα νεκρά.

Όπως ανέφερε στο Facebook, τα σκυλιά κρατούν σιγή ιχθύος για το πώς αντιμετώπισαν τη δοκιμασία, αλλά είπε ότι παρά τις λερωμένες πατούσες και το βρώμικο τρίχωμα, και τα δύο σκυλιά είναι καλά στην υγεία τους και τα πάνε καλά μετά τη μακρά δοκιμασία τους.

Η Lynn είναι τόσο ευγνώμων σε όλους όσοι συμμετείχαν στη φροντίδα της Sophie και του Tad, όταν οι ίδιοι δεν μπορούσαν.

Τα σκυλιά της μου θυμίζουν τα πιστά σκυλιά-φύλακες που απεικονίστηκαν να προσπαθούν να προστατεύσουν ένα ελάφι μετά από πυρκαγιά, αλλά αυτή η ιστορία έχει πολύ πιο ευτυχισμένη έκβαση.

Το παρόν πόνημα καθώς και όλα τα άρθρα του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petkeepers.gr! Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους δίχως ενεργό σύνδεσμο παραπομπής(ενεργή πηγή) και συνεπάγεται τις αντίστοιχες νομικές κυρώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top