Η φύση έχει πάντα την λύση: Ηλικιωμένος σκύλος γίνεται «πατέρας» για 15 ορφανά παπάκια

Ο Φρεντ, το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, δεν χορταίνει να φροντίζει ορφανά παπάκια. Ο 15χρονος σκύλος φροντίζει 15 ορφανά παπάκια αφού εμφανίστηκαν στους χώρους του κάστρου Mountfitchet στην Αγγλία, όπου ζει χωρίς τη μητέρα τους. Είναι η τρίτη φορά που ο Fred αναλαμβάνει παπάκια, με τις τελευταίες φορές να είναι το 2018 όταν ανέλαβε 9 παπάκια και στη συνέχεια το 2019 όταν πήρε 7 παπάκια “υπό την προστασία του”.

Η ιστορία του Fred

Ο Φρεντ είναι κάτοικος του μεσαιωνικού κάστρου στο Έσσεξ, το οποίο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Πίσω στο 2018, ο Jeremy Goldsmith, διευθυντής του Κάστρου Mountfitchet και ιδιοκτήτης του Fred, δήλωσε ότι υποψιάστηκε ότι μια αλεπού άρπαξε τη μαμά των παπιών. Αλλά ήταν πολύ χαρούμενος που ο “στοργικός Fred” απολαμβάνει να φροντίζει τα ορφανά. Είχε δηλώσει τότε στη Sun UK: “Ο Fred έχει μια απολύτως υπέροχη φύση. Τον αγαπούν απόλυτα”.

“Είναι αρκετά ικανοποιημένος με το να έχει τα παπάκια να σκαρφαλώνουν πάνω του”, έγραψε το Mountfitchet Castle στη σελίδα του στο Facebook και μοιράστηκε αρκετές αξιολάτρευτες φωτογραφίες του ηλικιωμένου σκύλου με τα νέα του προστατευόμενα μέλη.

“Ο μικρός μας σκυλοπατέρας έκανε μια μικρή βόλτα με τα παπάκια στον κήπο σήμερα στη λιακάδα”.

Το 2019, όταν μια πάπια Μοσχοπάπια με 14 μωρά εγκατέλειψε 7 από τα μικρά της, ο Φρεντ ανέλαβε αμέσως να τα φροντίσει. Το Castle περιέγραψε πόσο γρήγορα δέθηκαν τόσο ο σκύλος όσο και τα παπάκια σε μια ανάρτηση στο Facebook: “Έτσι, μόλις σήμερα το πρωί, μόλις ο Φρεντ είδε τα μικρά παπάκια που ήταν όλα μαζεμένα μαζί, ξάπλωσε αμέσως γύρω τους για να τα κρατήσει ζεστά, προς μεγάλη χαρά του ιδιοκτήτη και του προσωπικού του Κάστρου, που ανέπνευσαν έναν τεράστιο αναστεναγμό ανακούφισης όταν έμαθαν ότι ο αγαπητός Φρεντ ήταν πρόθυμος να παρέμβει”.

Και προσθέτουν: “Δέχτηκε το ρόλο του όπως η πάπια το νερό” και “μέσα σε λίγα λεπτά τα παπάκια αποδέχτηκαν την παράξενη εμφάνιση της νέας τους μαμάς και σκαρφάλωναν πάνω του”.

Τώρα, αρκετά χρόνια μετά, φαίνεται ότι ο Φρεντ δεν έχει χάσει το άγγιγμα του “ψιθυριστή παπιών” ή την πατρική του αγάπη για τα μικρά θετά παπάκια του.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr