Η ιστορία του Bingo σοκάpει: Διασώθηκε από τον δρόμο και ξυλοπήθηκε μέχρι θανάτου στο καταφύγιό του

by Έφη Αθανασίου

Μια ιστορία που συγκλονίζει, εξοργίζει και μας στενοχωρεί ιδιαίτερα. Ένας γλυκύτατος σκύλος σώθηκε από θαύμα ενώ βρισκόταν αδέσποτος στον δρόμο. Η μοίρα έδειξε να του χαμογελάει καθώς μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο στη Viña del Mar της Χιλής οπού εκεί έμελλε να χάσει και την ζωή του. Εκεί ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.

Το χρονικό της τραγωδίας με τον Bingo

Δύο άνδρες και μια γυναίκα μπήκαν σε ένα από τα καταφύγια του Ιδρύματος Salva Footprint, αφού έσπασαν τα λουκέτα, εγκατέλειψαν τέσσερα ενήλικα σκυλιά και μετά ξυλοκόπησαν άγρια ​​και ανελέητα τον φτωχό Μπίνγκο, ο οποίος πέθανε λίγο μετά από τα τραύματά του.

Η είδηση ​​σόκαρε τα social media. Το σκυλί είχε διασωθεί από εθελοντές του συλλόγου. Ο Μπίνγκο είχε φτάσει στο καταφύγιο μόλις πριν από δύο εβδομάδες σε λεπτή κατάσταση υγείας: υποσιτισμένος, αναιμικός και ήδη τραυματισμένος. Χάρη στη φροντίδα και την προσοχή του Ιδρύματος, ανάρρωνε ήδη, ελπίζοντας σε μια υιοθεσία. Η οργάνωση έκανε γνωστό ότι πραγματικά δεν καταλαβαίνουν γιατί συνέβη: «Αυτό το καημένο δεν δάγκωσε ποτέ κανέναν, ήταν πάντα ήρεμο», υπογράμμισαν. Η καταγγελία στην αστυνομία έγινε λίγες ώρες μετά το έγκλημα. Εθελοντές και οι φίλοι του Bingo θρηνούν το τετράποδο, αλλά ταυτόχρονα ζητούν δικαιοσύνη. Τέλος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη δημοσίευση της ιστορίας από το Impronte Salvate Foundation, συρρέουν σχόλια και αντιδράσεις αλληλεγγύης,

Σήμερα, μετά την τραγωδία, τα όσα δημοσιεύτηκαν από τους εθελοντές του καταφυγίου που είχαν υποδεχτεί τον σκύλο με ανοιχτές αγκάλες φαίνονται αποκαρδιωτικά. Ήταν μόλις 19 Φεβρουαρίου και έγραψαν: «Με μόνο 3 ημέρες θεραπείας μετά τη διάσωση, κοίτα αυτό το χαμόγελο: Ο Bingo είναι καλός, του αρέσει να τρώει σούπες με κοτόπουλο και κρέας. Του αρέσει να κοιμάται σαν γατάκι, είναι πολύ ήρεμος και χαδιάρης».

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr