Η καλύτερη παρέα: Γάτος περνάει όλη την ημέρα μαζί με τον κηδεμόνα που πάσχει από Αλτσχάιμερ

Ιστορίες Ζώων

Ο σύζυγος της Patricia Wright, ο Bob, είναι συνταξιούχος κτηνίατρος, οπότε τα ζώα του έδιναν πάντα μεγάλη άνεση. Αφού διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ το 2009, η ζωή του έγινε αγώνας και συχνά ήταν δύσκολο να βρει πράγματα που τον έκαναν ευτυχισμένο. Πράγματα που του έδιναν χαρά απλώς δεν του έδιναν πια – εκτός από τη γάτα του Mooshu.

Η ιστορία της Mooshu

Η Mooshu είναι μια εξαιρετικά κοινωνική, στοργική γάτα που της αρέσει να είναι κοντά στους ανθρώπους και να κουλουριάζεται για μια καλή αγκαλιά. Όταν πρωτομπήκε στην οικογένειά του το 2013, ο πατέρας του έδινε ήδη τη μάχη του με το Αλτσχάιμερ και ο Mooshu δεν άργησε να καταλάβει πόσο πολύ τον χρειαζόταν ο πατέρας του.

“Ο Μπομπ ζητούσε συνεχώς μια γάτα στην αγκαλιά του, οπότε συνέχισα να παίρνω τον Mooshu και να τον βάζω στην αγκαλιά του Μπομπ”, δήλωσε ο Ράιτ στο The Dodo. “Τώρα είναι εκεί όλη την ώρα και κοιμάται στην αγκαλιά του τη νύχτα”.

Το ζευγάρι έχει και άλλη μια γάτα, τον Norman, αλλά για κάποιο λόγο, ο Mooshu και ο μπαμπάς του είχαν πάντα έναν ιδιαίτερο δεσμό. Ο ευγενικός γάτος φαίνεται να καταλαβαίνει τι περνάει ο μπαμπάς του και ουσιαστικά έχει γίνει ο μικρός του προστάτης, παρακολουθώντας τον όπου κι αν πηγαίνει.

“Νομίζω ότι ξέρει ότι ο μπαμπάς του τον χρειάζεται περισσότερο τώρα απ’ ό,τι πριν”, δήλωσε ο Ράιτ. “Όταν ο Μπομπ κάνει το ντους του, ο Moosh είναι εκείνος που νιαουρίζει και τρίβεται πάνω του σαν να προσπαθεί να βεβαιωθεί ότι είναι καλά”.

Ο Mooshu είναι με τον μπαμπά του όσο περισσότερο μπορεί, αλλά μερικές φορές πρέπει να φύγει και να κάνει τα δικά του πράγματα. Η Wright συνειδητοποίησε πόσο στεναχωρημένος θα γινόταν ο σύζυγός της τις σπάνιες φορές που ο Mooshu δεν ήταν κοντά, οπότε αποφάσισε να γίνει λίγο δημιουργική.

“Ο Bob ήταν τόσο ευτυχισμένος με τον Moosh στα γόνατά του και τον κρατούσε τόσο ήρεμο, που δεν ήταν ευτυχισμένος αν δεν ήταν εκεί η γάτα”, δήλωσε η Wright. “Αναγκάστηκα να του αγοράσω μια ρομποτική γάτα για να του κρατάει συντροφιά όταν ο Moosh έκανε γατίσια πράγματα”.

Το τέλος της ιστορίας

Στην αρχή, ο Mooshu δεν ήταν και πολύ χαρούμενος με τον απατεώνα ρομποτική γάτα που ξαφνικά άρχισε να αράζει στην αγκαλιά του μπαμπά του, αλλά τελικά συμφιλιώθηκε με αυτό. Τώρα, κάθε φορά που ο Mooshu φεύγει παίζοντας ή εξερευνώντας, ο μπαμπάς του εξακολουθεί να έχει μια γάτα να του κρατάει συντροφιά μέχρι να επιστρέψει ξανά ο καλύτερός του φίλος.

Το να ζεις με τη νόσο Αλτσχάιμερ δεν είναι εύκολο, και μερικές μέρες είναι πιο δύσκολες από άλλες – αλλά όσο ο Mooshu είναι στο πλευρό του μπαμπά του, δεν υπάρχει τίποτα που το ζευγάρι δεν μπορεί να ξεπεράσει μαζί.

“Ο Moosh είναι το μόνο πράγμα που ο Bob εξακολουθεί να απολαμβάνει”, δήλωσε ο Wright. “Ήταν κάποτε κτηνίατρος, οπότε η επαφή με τα ζώα είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν και ο Moosh του την παρέχει πρόθυμα όλη την ώρα”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top