Η Lacoste αντικατέστησε το διάσημο λογότυπο της με ζώα προς εξαφάνιση

by Έφη Αθανασίου

O πιο διάσημος κροκόδειλος του κόσμου και δεν είναι άλλος από το σήμα κατατεθέν της γαλλικής εταιρείας Lacoste, η οποία προωθεί μία νέα σειρά περιορισμένης έκδοσης με δέκα είδη του ζωικού βασιλείου που κινδυνεύουν με εξαφάνιση: ανάμεσά τους ο τίγρης της Σουμάτρα, ο παπαγάλος Κακάπο και ο ρινόκερος της Καλιφόρνια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης «IUCN», υπό τον τίτλο: «Σώστε το είδος μας», η εταιρεία παρουσίασε στην εβδομάδα μόδας, τα γνωστά λευκά μπλουζάκια της, αντικαθιστώντας το σήμα του κροκόδειλου με σπάνια ερπετά, πτηνά και θηλαστικά που αποτελούν είδη προς εξαφάνιση.

Ο αριθμός παραγωγής της κάθε μπλούζας θα αντιστοιχεί στο υπόλοιπο μέγεθος του πληθυσμού των σπάνιων ζώων που απομένουν στη φύση, σύμφωνα πάντα με της εκτιμήσεις των ειδικών της διεθνούς ένωσης.

Lacoste: Η κίνηση του διάσημου brand για τα ζώα προς εξαφάνιση

Ό λόγος που έγινε αυτό, ήταν μια κίνηση προσέγγισης ανοιχτής εταιρικής σχέσης με τους πελάτες της, η οποία καλεί στην υποστήριξη του εγχειρήματος από όλους τους τομείς της κοινωνίας των πολιτών.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως, η εκστρατεία της Lacoste ενθαρρύνει τους πελάτες της να συμμετέχουν στην αρωγή κατά της εξαφάνισης των συγκεκριμένων ειδών, αγοράζοντας τις μπλούζες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της.

Μόνο που οι μπλούζες της είναι για γερά βαλάντια, καθώς πωλούνται έναντι 150 ευρώ η μία.

Lacoste: Δείτε τις φωτογραφίες

Lacoste: Δείτε το video

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr