Η προσμονή και η αγωνία έλαβαν τέλος: Το 8 χρόνια αγνοούμενο γλυκό Beagle βρέθηκε 1.300 μίλια μακριά, επανενώθηκε με την οικογένειά του

Η ανθρώπινη μαμά του, Nicolle Leon, γύρισε σπίτι μια μέρα το 2015 και τον βρήκε να έχει εξαφανιστεί.
Ίσως κάποιος τον είχε απαγάγει από την ίδια τους την αυλή. Το χειρότερο πράγμα για να μην υπάρχει πια ο Roscoe ήταν ότι η οικογένειά του δεν έμαθε ποτέ τι πραγματικά του συνέβη. Ίσως βγήκε έξω και όποιος τον βρήκε τον κράτησε ή τον πούλησε σε κάποιον άλλο. Ο Leon δεν ήξερε.

Το μόνο που ήξερε ήταν ότι το αγαπημένο της κουτάβι, που ήταν μαζί τους μόνο λίγους μήνες, είχε αποχωριστεί την οικογένειά του. Το μόνο που μπορούσε να ελπίζει ήταν ότι ήταν ασφαλές και ότι το φρόντιζαν καλά.

“Τα παιδιά μου ήταν λυπημένα”, δήλωσε στο FOX. “Όλοι ήμασταν”. Ο Leon κάλεσε τον έλεγχο ζώων και απευθύνθηκε σε τοπικά καταφύγια, αλλά κανείς δεν είχε δει τον Roscoe.

Η οικογένεια, ωστόσο, ήταν αισιόδοξη αφού είχε μικροτσίπ.

Ώρες αγωνίας και η αναζήτηση του Βealge

Η κόρη του Leon, Alani, θυμάται ότι πέρασε μήνες και μήνες ψάχνοντας για τον σκύλο.Ανέβασαν φυλλάδια και έκαναν τηλεφωνήματα σε τοπικές πηγές, αλλά κανείς δεν είχε δει τον Rescue.

Η οικογένεια δεν άκουσε τίποτα για χρόνια.
Τους πήρε λίγο χρόνο για να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι ο Roscoe είχε εξαφανιστεί.

Μόνο οκτώ χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2023, ο Leon δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από μια γυναίκα που είπε ότι βρήκαν τον Roscoe.

Το αναπάντεχο τηλεφώνημα

Στην αρχή, ο Leon νόμιζε ότι η γυναίκα αναφερόταν σε κάποιο από τα άλλα σκυλιά της οικογένειας.

Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν ο Roscoe μετά από τόσο καιρό.
Η Leon έλειπε για δουλειά και βρισκόταν σε διαφορετική χρονική ζώνη όταν την ξύπνησε το τηλεφώνημα.

Όχι μόνο βρήκαν τον Roscoe σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, αλλά το πιο εκπληκτικό ήταν ότι βρέθηκε περισσότερα από 1.300 μίλια μακριά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε.


Ο Leon, που ζει στο Κάνσας, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν όντως ο Roscoe, αφού βρέθηκε στο Idaho.
Αλλά όταν η γυναίκα είπε ότι ο σκύλος που βρήκε ήταν ένα beagle, έκανε τελικά κλικ στον Leon.

Ήταν τυχερός που ο Leon είχε κρατήσει τον ίδιο αριθμό.

Κάποιοι τοπικοί διασώστες σκύλων ήταν αρκετά ευγενικοί και έκαναν τα πάντα για να κανονίσουν να πάρουν τον Roscoe πίσω στο Κάνσας.

Τα άτομα που βρήκαν και βοήθησαν τον Roscoe είπαν ότι αν το κολάρο που φορούσε είχε ετικέτα, πιθανόν να μην τον είχαν πάρει πίσω στον ψεύτικο ιδιοκτήτη του.
Ήθελαν να τονίσουν ότι κάθε σκύλος που βρίσκεται πρέπει να πηγαίνει για σάρωση με μικροτσίπ και ότι οι εύρετες πρέπει να ζητούν πολλαπλές μορφές απόδειξης ιδιοκτησίας.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επικαιροποιημένα αρχεία κτηνιάτρου και φωτογραφίες. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι οι πληροφορίες για το μικροτσίπ είναι πάντα ενημερωμένες.

Δεν είναι ακόμη γνωστό τι συνέβη στον Roscoe κατά τη διάρκεια αυτής της οκταετούς περιόδου ή πώς έφτασε στο Άινταχο.
Πιστεύεται ότι μπορεί να είχε κλαπεί, καθώς δεν φορούσε ετικέτα όταν βρέθηκε.

Όσο για τη Leon και την οικογένειά της, είναι ενθουσιασμένοι που ξαναβρήκαν το χαμένο τους κουτάβι.

Θεωρούν ότι οι γυναίκες που βοήθησαν να φέρουν τον Roscoe στο σπίτι τους, τους έδωσαν πίσω “ένα κομμάτι της οικογένειάς μας”.
“Είναι καταπληκτικό που τον έχουμε πίσω”, δήλωσε η ίδια. “Είναι όμως λυπηρό που χάσαμε τα τελευταία οκτώ χρόνια μαζί του. Είναι τόσο καλός σκύλος και νομίζω ότι μας θυμάται πραγματικά”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr