Η θυσία της μάνας: Μητέρα γάτα κράτησε ζεστά τα μωρά της στο πολικό ψύχος με την ελπίδα ότι θα διασωθούν

Η φύση μας εκπλήσσει συχνά με την ευφυΐα και την αγάπη που έχουν τα ζώα για τα μικρά τους. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η συγκινητική ιστορία της μητέρας γάτας που κρατούσε τα γατάκια της ζεστά στο κρύο, περιμένοντας να διασωθούν. Παρά τις δυσκολίες και την έλλειψη τροφής, η μητέρα γάτα επέμενε να κρατάει τα μικρά της ζεστά μέχρι να έρθει η βοήθεια που τους έσωσε. Αυτή η ιστορία μας δείχνει πόσο αγάπη και περιποίηση μπορεί να έχει μια μητέρα γάτα για τα γατάκια της, ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Μια γάτα κράτησε τα γατάκια της ζεστά κατά τη διάρκεια των χαμηλών θερμοκρασιών μέχρι να εντοπιστούν

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων παγωμένων θερμοκρασιών στη NL του Καναδά, μια αδέσποτη γάτα με ταγάρι βρέθηκε να ζει έξω με τα γατάκια της, αψηφώντας το κρύο. Οι τοπικοί διασώστες ζώων κλήθηκαν να βοηθήσουν και κατάφεραν να μεταφέρουν τη μητέρα και τα δύο γατάκια της σε ασφαλές μέρος.

Κράτησε τα γατάκια της ζωντανά στο κρύο. Ευτυχώς διασώθηκαν. Ενώ η Billie Jean (η μαμά γάτα) είναι φιλική, τα γατάκια της γεννήθηκαν στην άγρια φύση”, μοιράστηκε.

Τα δύο μακρύτριχα γατάκια, η Λίλιαν και η Τζίλιαν, δεν είχαν ποτέ αλληλεπιδράσει με άνθρωπο μέχρι που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ανάδοχη οικογένεια. Ήταν περίπου δύο μηνών και χρειάζονταν απεγνωσμένα κοινωνικοποίηση.

Η διάσωση της μητέρας γάτας και των μικρών της

“Δεν είχαν καμία ανθρώπινη επαφή. Είναι κατανοητό ότι φοβούνται και πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους”.

Οι εθελοντές της ExploitsValley SPCA έπιασαν αμέσως δουλειά. Για να βοηθήσουν τα γατάκια να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, τους έφεραν λιχουδιές και τους έδειξαν ότι σήμαιναν καλό. Εν τω μεταξύ, η Billie απολάμβανε ήδη τη νέα της ζωή ως γάτα εσωτερικού χώρου, με γεμάτη κοιλιά και ζεστά κρεβάτια.

Η Billie εγκαταστάθηκε γρήγορα και εξερεύνησε το χώρο της με τα χαρούμενα χτυπήματά της. Περπατούσε προς τους εθελοντές για προσοχή και έφτανε ακόμη και για να χουφτώσει τη μύτη της και να γρατζουνίσει το κεφάλι της.

Η Λίλιαν και η Τζίλιαν, από την άλλη πλευρά, ήταν τόσο δειλές που στριμώχνονταν η μία πάνω στην άλλη, κατέφυγαν πίσω από το κουτί της άμμου τους ή ό,τι άλλο μπορούσαν να βρουν, προσπαθώντας να μην τις βλέπουν και να μην τις σκέφτονται.

Αφού πήραν το χρόνο να αποσυμπιεστούν, η ανάδοχη μαμά τους μπήκε μέσα και άπλωσε το χέρι της για να τις χαϊδέψει.

Αμέσως δέχτηκε σφυρίγματα, αλλά οι δύο αδελφές δεν έφυγαν από το χέρι της. Δέχτηκαν μόλις το χάδι άρχισε να μπαίνει σε λειτουργία, λιώνοντας τις ανησυχίες τους, ένα χάδι τη φορά.

Οι εθελοντές τις τύλιξαν με μια κουβέρτα για να τους προσφέρουν θεραπεία αγκαλιάς τύπου μπουριτό, ώστε τα γατάκια να συνηθίσουν το ανθρώπινο άγγιγμα, να τα κρατούν με τρόπο που να τα ηρεμεί.

Μετά από μερικές συνεδρίες αγκαλιάς σε συνδυασμό με τις αγαπημένες τους λιχουδιές, οι τοίχοι τους άρχισαν να πέφτουν και τα γατάκια άρχισαν να βγαίνουν από το καβούκι τους.

Ανοιγόκλειναν αργά τα μάτια στους ανθρώπους τους, κάθονταν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ή ακόμα και κυλιόντουσαν ανάσκελα, αντί να σκύβουν φοβισμένα.

“Η Τζίλιαν ήταν φοβισμένη, νευρική, αλλά εύκολη στο πιάσιμο και στο άγγιγμα. Γρήγορα συνήλθε. Η Λίλιαν ήταν πιο πικάντικη και χρειαζόταν επιπλέον υπομονή και αγάπη. Και οι δύο αρχίζουν να εμπιστεύονται τους ανθρώπους, με τη βοήθεια λιχουδιών, παιχνιδιών και πολλής αγάπης”.

Η Billie είναι εκπληκτική μαμά και το αποδεικνύει ακόμα μια φορά

Η Mama Billie διδάσκει στα μωρά της νέες γατίσιες δεξιότητες, όπως το να πίνουν από ένα μπολ με νερό, να χρησιμοποιούν το κουτί της άμμου και να κοιμούνται στην άνεση ενός καθαρού, ζεστού κρεβατιού.

Δείχνει στα γατάκια της ότι οι άνθρωποι δεν είναι τόσο κακοί, ζητώντας προσοχή και χάδια, δίνοντας το παράδειγμα.

Η Billie και τα πολύτιμα γατάκια της δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχούν για φαγητό ή καταφύγιο και το μέλλον τους φαίνεται λαμπρό. Αφού επιβίωσαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, η τριμελής οικογένεια είναι έτοιμη να βρει την ευτυχία της.


Η μαμά Billie συνεχίζει να είναι η πιο γλυκιά, κοινωνική γάτα, γοητεύοντας τους πάντες με τις αξιολάτρευτες, γονατιστές πατούσες της. Είναι τόσο χαρούμενη που τα γατάκια της είναι ασφαλή και είναι έτοιμη να βρει ένα δικό της μέρος.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr