Η τύχη του χαμογέλασε: Τραυματισμένος σκύλος δεν μπορεί να σταματήσει να χαμογελάει όταν συνειδητοποιεί ότι διασώζεται

Ιστορίες Ζώων

Οι σκύλοι είναι από τα πιο αφοσιωμένα και ευγενικά ζώα που γνωρίζουμε, και αυτό φαίνεται σε κάθε τους κίνηση και στιγμή. Όταν ένας τραυματισμένος σκύλος βρίσκεται σε κίνδυνο, η αντίδρασή του μπορεί να σας εκπλήξει. Αντί να φοβηθεί ή να αγχωθεί, αρχίζει να χαμογελά και να δείχνει απίστευτη ευγνωμοσύνη. Το χαμόγελο αυτό μπορεί να είναι η πιο ξεχωριστή ένδειξη από τον σκύλο, που αντικατοπτρίζει την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του για τον άνθρωπο που τον σώζει.

Η Karen Velazquez, η ανάδοχη μητέρα του Sanford, λέει ότι είναι ο πιο ευτυχισμένος σκύλος που έχει γνωρίσει ποτέ.

Η ιστορία του σκύλου

“Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην 52η ανάδοχη σκυλίτσα μου και μπορώ ειλικρινά να πω ότι δεν είχα ποτέ κανέναν τόσο χαρούμενο όσο αυτός”, δήλωσε η Velazquez στο The Dodo. “Με κοιτάζει με έναν τρόπο που κανένα άλλο ζώο ή άνθρωπος δεν με έχει κοιτάξει ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των δικών μου κατοικίδιων. Ουσιαστικά, η μόνη στιγμή που δεν χαμογελάει είναι όταν κοιμάται ή όταν τρώει”.

Τραυματισμένος σκύλος: Βρέθηκε με σφαίρα στο πόδι

Αλλά πριν τον πάρει ο Velazquez, ο Sanford χρειαζόταν όλη τη βοήθεια που μπορούσε να πάρει. Διασώθηκε τον Απρίλιο από τον έλεγχο των ζώων μετά από , γεγονός που τον άφησε ανίκανο να περπατήσει. Οι διασώστες βρήκαν επίσης ένα τραύμα από σφαίρα στο δεξί πίσω πόδι του.

Όταν τον βρήκαν οι υπάλληλοι του τμήματος ελέγχου ζώων, τον πήγαν σε ένα μικρό δημοτικό καταφύγιο στο Ντάλας του Τέξας, όπου έμεινε για μια εβδομάδα. Το καταφύγιο δεν διέθετε επαρκείς πόρους, οπότε ο Σάνφορντ δεν έλαβε καμία ιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.


Όταν μια εθελόντρια της , μιας τοπικής ομάδας διάσωσης σκύλων, είδε για πρώτη φορά τον Sanford στο καταφύγιο, ήξερε ότι έπρεπε να τον βοηθήσει.

“Ήταν σωματικά κατεστραμμένος … και όταν η εθελόντρια πήγε να τον δει, δεν έκανε πραγματικά καμία προσπάθεια να έρθει και να πει ένα γεια”, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της Dallas DogRRR. “Είναι σχεδόν σαν να είχε παραιτηθεί και απλά περίμενε να έρθει η ώρα του”.

Ο σκύλος χαμογελάει ξανά: Βρήκε μια ανάδοχη οικογένεια και αγάπη

Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή συνέβη όταν ο Sanford μπήκε για πρώτη φορά μαζί με τον Velazquez.

“Ήρθε στο σπίτι μου την 1η Μαΐου, μόλις λίγες ημέρες αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο”, δήλωσε ο Velazquez. “Από τότε είναι όλο χαμόγελα. Νομίζω ότι από τη στιγμή που ήρθε στο σπίτι μου, κατάλαβε ότι βρισκόταν σε ένα ασφαλές μέρος”.


Ο Sanford – “Sanfee” για την Velazquez – περνάει τώρα τις μέρες του τρώγοντας σπιτικά γεύματα, κάνοντας καθημερινές βόλτες και παίζοντας με την Velazquez και τα άλλα σκυλιά της.

Είναι  10 χρονών αλλά με καρδιά κουταβιού

Στα 10 του χρόνια, ο Sanford θεωρείται ηλικιωμένος αλλά δεν δείχνει την ηλικία του.

“Είναι λίγο πολύ ένας φυσιολογικός σκύλος για έναν ηλικιωμένο 10 ετών”, δήλωσε η Anechiarico. “Είναι σαν τον ηλικιωμένο κύριο που βλέπεις σε έναν οίκο ευγηρίας. Μπορεί να είναι 95 ετών, αλλά συμπεριφέρεται σαν να είναι στα 50 του”.


Ενώ ο Sanford είναι πολύ ευτυχισμένος στο ανάδοχο σπίτι του.

“Θα είναι ένας υπέροχος οικογενειακός σκύλος”, δήλωσε ο Anechiarico. “Θα τα πάει καλά με άλλα σκυλιά και όλους τους ανθρώπους. Τα πάει καλά ακόμα και με τα παιδιά”.

Είναι όλα όσα έψαχναν

“Είναι ο τέλειος σκύλος-σύντροφος που μπορείς να γυρίσεις σπίτι”, πρόσθεσε ο Anechiarico. “Θα κουνάει την ουρά του και θα σε χαιρετάει και θα σου κάνει παρέα για το υπόλοιπο της ημέρας. Είναι απλά ένας χαρούμενος και ευτυχισμένος σκύλος τώρα”.

Η ικανότητα του σκύλου να χαμογελάει είναι μια από τις πιο εκπληκτικές και μοναδικές του ιδιότητες. Το χαμόγελο του σκύλου είναι απόδειξη της ανιδιοτελούς αγάπης και ευγνωμοσύνης που αισθάνεται προς τον άνθρωπο που τον φροντίζει και τον περιποιείται. Όταν ένας σκύλος χαμογελάει, δεν μπορείς να μην αισθανθείς την ευτυχία και την αίσθηση της αγάπης που μοιράζεται μαζί σου. Είναι μια υπενθύμιση της αξίας της φροντίδας και της αγάπης που μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός σκύλου και να δώσει σε αυτόν τον αξιαγάπητο συντροφικό ζώο μια καλύτερη ζωή.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top