Η ζωή του χαμογέλασε: Θάφτηκε ζωντανό στην παραλία μετά από μια φρικτή επίθεση αλλά τώρα ζει ευτυχισμένο

by Δήμητρα Τουρλίδα

Φέτος, σας είχαμε μιλήσει για την απίστευτη ιστορία ενός οικόσιτου σκύλου που ανακαλύφθηκε θαμμένος ζωντανός σε παραλία της Χαβάης. Παρά το γεγονός ότι ο βιαστής που κρατούσε ματσέτα δεν έχει βρεθεί ακόμα, αυτή η ιστορία έχει αίσιο τέλος. Με μεγάλη χαρά σας αναφέρουμε ότι αυτό το ζωηρό σκυλάκι ζει μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή με τη φροντίδα της οικογένειας που το φιλοξένησε.

Ο εντοπισμός του δύστυχου σκύλου

Ένας περαστικός σε μια παραλία στο Οάχου της Χαβάης είδε έναν άνδρα με μαχαίρι να θάβει ζωντανό έναν οικόσιτο σκύλο μέρα μεσημέρι, σε περίπτωση που χάσατε τη μοναδική είδηση. Κάλεσε αμέσως τα PAWS της Χαβάης και όλη η ομάδα συμφώνησε να έρθει σε βοήθεια του ζώου.

Ο αρνητικός παράγοντας ήταν κάποτε έντονα ηλιοκαμένος, καλυμμένος με πληγές, σχεδόν φαλακρός, με κοψίματα στους μηρούς και σε κακή κατάσταση υγείας. Το κουτάβι, γνωστό πλέον ως Leialoha, έσπευσε κατευθείαν στην Aloha Affordable Veterinary Services, όπου εξετάστηκε και περιθάλφθηκε από κτηνιάτρους.

Η ανάδοχη οικογένειά της ανοίγει το σπίτι της για να τη βοηθήσει στην ανάρρωσή της

Η Amanda Krasniewski και ο σύζυγός της έχουν μεγάλη εμπειρία ως ιδιοκτήτες ανάδοχων σκύλων. Όλα ξεκίνησαν όταν το ζευγάρι βρισκόταν στον μήνα του μέλιτος στο St. Croix. Είδαν αγγελίες για ανθρώπους που πετούσαν με αεροπλάνο κουτάβια που μπορούσαν να υιοθετηθούν στην ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες να βρουν παντοτινά σπίτια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, σταματούσαν στο ασφαλές καταφύγιο.

Οι νεόνυμφοι είχαν ήδη αποφασίσει ότι ήθελαν να φέρουν έναν σκύλο στη νεοσύστατη οικογένειά τους, οπότε σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν κάλλιστα να πάρουν έναν από το ασφαλές καταφύγιο που κάποτε ήταν υπερπλήρες στο St. Croix. Επέλεξαν έναν οικόσιτο σκύλο που ονομαζόταν Mocha και τον πήραν μαζί τους στο αεροπλάνο.

Η αναδοχή, η υιοθεσία και το νέο σπίτι

Όταν η Mocha ήταν ακόμα κουτάβι, το ζευγάρι υιοθέτησε ένα αδέσποτο κουτάβι Chow Mix που ονομαζόταν Bruce. Η σημασία της διάσωσης και της αναδοχής τους εμφυσήθηκε όταν φρόντιζαν αυτά τα δύο κουτάβια διάσωσης. Από τότε που μετακόμισαν στη Χαβάη, το ζευγάρι αποφάσισε να γίνει ανάδοχοι γονείς με την PAWS of Hawaii και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Η αναδοχή, σύμφωνα με την Amanda, “ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για να κρατήσω ζώα και ταυτόχρονα να συμμετέχω στην κοινότητα”. Το ζευγάρι είχε υιοθετήσει 12 σκυλιά πριν από τη Leialoha. Όταν η Amanda είδε την ανάρτηση της PAWS of Hawaii στο Facebook σχετικά με τη Leialoha, επικοινώνησε αμέσως με τον κυβερνητικό διευθυντή και προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Συνήθιζε να είναι πολύ δύσκολο να περάσει την πρώτη νύχτα. “Μύριζε άσχημα από την ταφή της και τις μολύνσεις των πόρων και του δέρματός της”, είπε. Ήταν ένα κατακόκκινο και πρησμένο. Προσπάθησα να τη σηκώσω για να τη μεταφέρω από το κυνοκομείο της ξενάγησης σε ένα πολύ μεγάλο κλουβί για σκύλους, αλλά ούρλιαζε. Δεν ήμουν σίγουρη ότι θα τα κατάφερνε να περάσει το βράδυ”.


Όταν η Amanda πήγε να δοκιμάσει τη Leialoha, ένιωσε τόσο ευτυχισμένη. “Πήγα να τη δω το επόμενο πρωί και μου κούνησε μια μικροσκοπική ουρά. Από εκείνο το σημείο και μετά, ήξερα ότι ήταν μια επιζών που θα αναρρώσει πλήρως“. Η Leialoha ήταν λιποβαρής και κουρασμένη και χρειαζόταν χρόνο για να αναρρώσει, αλλά είχε μετατραπεί σε γωνιά και είχε πάρει το δρόμο της.

Η Leialoha ανακάλυψε ότι ήταν ασφαλής

Από το κλουβί της στο τραπεζάκι του καφέ, Στην αρχή, η Leialoha έβγαινε από το κλουβί της μόνο για να πάει τουαλέτα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών, η Amanda και ο σύζυγός της πέρασαν πολύ χρόνο στήνοντας στρατόπεδο δίπλα στο κυνοκομείο. Τελικά η Leialoha ένιωσε αρκετά ικανοποιημένη ώστε να μετακινηθεί από το κλουβί κάτω από το τραπέζι του εσπρέσο για να κοιμηθεί.


Η Amanda και ο σύζυγός της παρείχαν στη Leialoha όλο το χρόνο και το χώρο που χρειαζόταν για να συνέλθει και να αποκτήσει εμπιστοσύνη. Μέσα σε δύο εβδομάδες, είχε επανέλθει στην εμφάνιση ενός τυπικού κουταβιού. “Έπαιζε συνεχώς με έναν από τους σκύλους μας, έπαιζε φέσι με τον σύζυγό μου και κουλουριαζόταν δίπλα μου για έναν υπνάκο”, εξήγησε η Amanda.

Η Leialoha επρόκειτο να υιοθετηθεί από μια οικογένεια του Big Island. Δυστυχώς, ένα από τα κουτάβια τους αρρώστησε σοβαρά, και δεν ήταν σε θέση να φέρουν ένα νέο σκυλί στο σπίτι τους σε οποιοδήποτε σημείο εκείνης της περιόδου. Όταν η υιοθεσία χάλασε, οι Krasniewskis βρίσκονταν σε διακοπές.

Η ιστορία της Leialoha είχε κεντρίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Η Leialoha επέστρεψε στο σπίτι τους μετά την επιστροφή της οικογένειας από τις διακοπές και ο σύζυγος της Amanda ανέπτυξε ισχυρό δεσμό μαζί της. “Θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι πήγαινε στο σπίτι της σε τακτική βάση και ότι κανείς δεν την προτιμούσε μόνο και μόνο επειδή κάποτε ήταν “διάσημη”“, είπε.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το να την κρατήσουμε ήταν η καλύτερη απόφαση”.

Η Leialoha ζει μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή χάρη στην υπομονετική και στοργική φροντίδα της Amanda και της οικογένειάς της. “Έχει πολλή δύναμη και θέλει να παίζει όλη μέρα”, δήλωσε η Amanda. Είναι επίσης πολύ δυνατή και απαιτεί την προσοχή σας, χαχα. Παρόλα αυτά, είναι μια γνήσια γλυκιά αγάπη που λατρεύει τους πάντες.

Δεν θα μπορούσες να φανταστείς ότι κάποιος της έχει κάνει ποτέ κάτι”.

Η αγάπη νικά τα πάντα, όπως αποδεικνύει η ιστορία της Leialoha. Είμαστε ευγνώμονες στην οικογένεια Krasniewski, στην PAWS of Hawaii και σε όλους όσοι συνέβαλαν για να γράψουμε αυτό το ευτυχές τέλος!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr