Ιστορία που έγινε viral: Έδιωξαν από το μοναδικό της σπίτι την πιο γνωστή γάτα της βιβλιοθήκης

Ιστορίες Ζώων

Ο Bowser, ο γάτος της βιβλιοθήκης, προκάλεσε τεράστια διαμάχη όταν ξαφνικά τον έδιωξαν από το μέρος που αποκαλούσε σπίτι του για αρκετά χρόνια.

Ο Bowser υιοθετήθηκε αρχικά από το καταφύγιο ως γατάκι και προσλήφθηκε από την τοπική βιβλιοθήκη στο White Settlement του Τέξας για να βοηθήσει στο πρόβλημα με τα τρωκτικά και τα παράσιτα.

Τα καθήκοντα της φιλικής γάτας της βιβλιοθήκης γρήγορα επεκτάθηκαν πέρα από τον έλεγχο των παρασίτων.


Ανέβασε το ηθικό και έκανε τη βιβλιοθήκη ένα ζεστό, φιλόξενο μέρος για το προσωπικό και τους επισκέπτες. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ερωτευτούν όλοι

Αλλά μετά από 6 μακάρια χρόνια πιστής μασκότ της βιβλιοθήκης, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ότι ο Bowser έπρεπε να φύγει.

Σκληρή αντιπολίτευση

Ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου, ο Elzie Clements, μοιράστηκε ότι είχε ακούσει απόψεις που δεν ήθελαν γάτα στη βιβλιοθήκη. Εξέφρασε επίσης ότι συμμεριζόταν αυτή τη γνώμη, παρά το γεγονός ότι ήταν αντιδημοφιλής.


“Το δημαρχείο και οι επιχειρήσεις της πόλης δεν είναι μέρος για ζώα“, δήλωσε ο Clements.

Οι τοπικοί υποστηρικτές του Bowser παρουσίασαν στο δημοτικό συμβούλιο ένα ψήφισμα με περισσότερες από 600 υπογραφές υπέρ της παραμονής του Bowser στη βιβλιοθήκη. Ακόμη και ο δήμαρχος της πόλης, Ron White, ήταν αντίθετος στην απομάκρυνση του Bowser από τη βιβλιοθήκη. Παρά τις γενναίες προσπάθειες της κοινότητας, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ψήφισε την έξωση του Bowser.

Υποτιθέμενη προκατάληψη

Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την απόφασή του επικαλούμενο ανησυχίες για την υγεία των επισκεπτών της βιβλιοθήκης που έπασχαν από αλλεργίες στις γάτες. Η βιβλιοθήκη προσέφερε μάλιστα μια λύση στο δίλημμα της αλλεργίας στη γάτα, δηλώνοντας ότι οι επισκέπτες μπορούσαν να πάνε σε άλλη βιβλιοθήκη ή να τηλεφωνήσουν εκ των προτέρων για να ζητήσουν να απομονωθεί ο Bowser κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Ο δήμαρχος White σημείωσε επίσης ότι ο καθαριστής αέρα της βιβλιοθήκης απομακρύνει τα περισσότερα αλλεργιογόνα. Τα αντιτιθέμενα μέλη του συμβουλίου δεν φαίνεται να είχαν κανέναν άλλο λόγο για να διώξουν τον Bowser.


Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος και το προσωπικό της βιβλιοθήκης ασχολήθηκαν με την ανησυχία για τις αλλεργίες, το συμβούλιο εξακολουθεί να ψηφίζει την απομάκρυνση του Bowser.

Αυτό οδήγησε ορισμένους ανθρώπους να πιστέψουν ότι η απόφαση του συμβουλίου είχε τις ρίζες της στην προκατάληψη κατά των γατών. Κάποιοι υποψιάζονται ότι η απόφαση ήταν μια μικροπρεπής αντίδραση σε έναν υπάλληλο της πόλης που δεν έλαβε άδεια να φέρει το σκύλο του στη βιβλιοθήκη.

“Αυτή η γάτα δεν έχει καμία σχέση με το αν κάποιος μπορεί να έχει το κουτάβι του στο δημαρχείο”, δήλωσε ο δήμαρχος White στο . “Αυτή η γάτα δεν βλάπτει κανέναν. Το συμβούλιο απλά βγήκε και το έκανε αυτό από μόνο του επειδή δεν τους αρέσουν οι γάτες”.

Το προσωπικό της βιβλιοθήκης και οι τακτικοί επισκέπτες ήταν πολύ δυσαρεστημένοι με την έξωση του Bowser.

Ενώ πολλοί άνθρωποι προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν τον Bowser, όσοι τον γνωρίζουν καλά ήξεραν ότι δεν θα έβρισκε ένα σπίτι που να του αρέσει τόσο πολύ όσο η βιβλιοθήκη.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το τέλος για τον αγαπημένο γάτο της βιβλιοθήκης.

Φέρτε τον Bowser πίσω!

Αρκετά ειδησεογραφικά δημοσιεύματα έμαθαν για το σκάνδαλο του Bowser και το μετέφεραν στα μέσα ενημέρωσης. Σύντομα, πολλά μάτια ήταν στραμμένα στη μικρή πόλη του Τέξας και στο σκάνδαλο με τη γάτα της βιβλιοθήκης.

Η υποστήριξη του Μπάουζερ από όλο τον κόσμο άρχισε να πλημμυρίζει


Ο δήμαρχος White δήλωσε ότι έλαβε πάνω από 1.500 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποστήριζαν την επαναφορά του Bowser ως γάτα της βιβλιοθήκης.

Η Elize Clements, το ίδιο μέλος του δημοτικού συμβουλίου που μίλησε δημόσια υπέρ της απομάκρυνσης του Bowser από τη βιβλιοθήκη, κατέθεσε πρόταση για την επαναφορά του Bowser.

Ο Bowser βγήκε θριαμβευτής!

Το συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα να ξαναδώσει στον Μπάουζερ τη θέση του και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο δήμαρχος White υπέδειξε ότι τα μέλη του συμβουλίου που ψήφισαν υπέρ της εκδίωξης του Bowser έλαβαν την απόφασή τους χωρίς να συνειδητοποιήσουν την αρνητική αντίδραση που θα προκαλούσε.

“Δεν νομίζω ότι κατάλαβαν τι είχαν κάνει αρχικά και πώς θα επηρέαζε όλους”, δήλωσε ο δήμαρχος White σύμφωνα με το .


“Ήταν γελοίο να το κάνουν αυτό και το έκαναν χωρίς να το σκεφτούν εκ των προτέρων”, δήλωσε ο δήμαρχος White. “Ήταν απολύτως λάθος από την αρχή”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top