Ήταν αβοήθητη: Διασώστες εντοπίζουν παγωμένο σκύλο στο χιόνι και του προσφέρουν ζεστασιά

Το ανθρώπινο είναι ένα ανθυγιεινό κλίμα για πολλά ζώα, ειδικά τα σκυλιά. Όταν τα κρύα καιρικά φαινόμενα χτυπούν, αυτά τα ζώα καλούνται να αντιμετωπίσουν την κακοποίηση του χιονιού και του κρύου, χωρίς τη βοήθεια οποιουδήποτε ανθρώπου. Αυτή η αβοηθησία μπορεί να είναι καταστροφική για τα ζώα, και θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία. Ωστόσο, αυτή η ιστορία μας μαθαίνει πώς οι διασώστες μπορούν να επέμβουν και να αλλάξουν τη ζωή των ζώων. Όταν οι διασώστες εντόπισαν ένα σκυλί που είχε παγώσει στο χιόνι, αποφάσισαν να προσφέρουν τη ζεστασιά και τη φροντίδα που χρειαζόταν. Αυτή η πράξη αγάπης και αλτρουισμού μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη επέμβαση στις καταστάσεις όταν τα ζώα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Διασώστες εντόπισαν την Emmy που είχε πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο και πέρασε μέρες κουλουριασμένη στο χιόνι προσπαθώντας να ζεσταθεί


Ο σκύλος δεν είχε τροφή ή νερό για να καταπολεμήσει το κρύο στο χιόνι μέχρι να σωθεί

Εγκαταλελειμμένη από την οικογένειά της στο Ecorse του Μίσιγκαν κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας, το φοβισμένο ηλικιωμένο κουτάβι δεν είχε άλλη επιλογή από το να κουλουριαστεί σε μια μπάλα για να ζεσταθεί και να ελπίζει ότι κάποιος θα τη βρει.


Ευτυχώς, οι διασώστες εντόπισαν την Έμι μόλις ένα λεπτό στρώμα χιονιού εγκαταστάθηκε στη γούνα της.

Τι να κάνετε εάν βρείτε έναν αδέσποτο σκύλο παγωμένο στο χιόνι;

Εάν βρείτε έναν αδέσποτο σκύλο παγωμένο στο χιόνι, είναι σημαντικό να δράσετε γρήγορα για να βοηθήσετε το ζώο. Πρώτα απ’ όλα, ελέγξτε αν ο σκύλος είναι αναίσθητος ή απλώς παγωμένος και εκτεθειμένος στο κρύο. Αν είναι αναίσθητος, καλέστε αμέσως έναν κτηνίατρο ή την τοπική αρχή για να τον βοηθήσουν.

Αν ο σκύλος είναι απλώς παγωμένος, μπορείτε να τον βοηθήσετε να ζεσταθεί. Προσφέρετε του ζεστό νερό σε μια μπουκάλα ή κάτι παρόμοιο για να πιεί και τροφή αν είναι πεινασμένος. Αν το σκυλί είναι μεγάλο, μπορείτε να το σκουπίσετε με μια πετσέτα και να το περικαλύψετε με μια κουβέρτα για να το βοηθήσετε να ζεσταθεί. Πάντα θυμηθείτε ότι ο σκύλος που έχει παγώσει μπορεί να έχει πρόβλημα με την αναπνοή του, επομένως είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με έναν κτηνίατρο ή να το πάρετε σε κλινική για να εξεταστεί περαιτέρω.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr