Ήταν σοκαρισμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Η αντίδραση του Border Collie στο άκουσμα του μωρού της οικογένειας για πρώτη φορά είναι ανεκτίμητη

by Μυρσίνη Καραμαούνα
σκύλος και μωρό

Όσο κι αν οι γονείς προετοιμάζουν τα κατοικίδιά τους για τον ερχομό του νεογέννητου, εξακολουθεί να αποτελεί σοκ για τα κατοικίδιά τους. Πρόκειται για μια περίοδο προσαρμογής για τα κατοικίδια ζώα. Τη μια στιγμή είναι το επίκεντρο της προσοχής και την επόμενη νιώθουν ότι έρχονται δεύτερα, ακριβώς πίσω από αυτό το νέο, μικροσκοπικό ανθρωπάκι.

Αλλά μην ανησυχείτε, το κατοικίδιό σας θα συνηθίσει το νέο μωρό και όλους τους θορύβους που συνοδεύουν τα νεογέννητα. Ο σκύλος του χρήστη του TikTok @margotwood κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι το νεογέννητο είχε κάτι περισσότερο από νέες μυρωδιές.

Δείτε την ανεκτίμητη αντίδρασή της όταν το μωρό κάνει κάποιον ήχο

@margotwoodMy border collie dog meets my baby for the first time ever 🥰

♬ original sound – Margot Wood

Σταματήστε, αυτό είναι πραγματικά τόσο γλυκό! Ήταν ένας τόσο αμυδρός ήχος που ερχόταν από το μωρό, αλλά αμέσως το Border Collie κοίταξε ψηλά και σκέφτηκε: “Τι στο καλό;”. Ήταν εντελώς μπερδεμένη. Αλλά πιστεύουμε ότι ήταν ένα καλό σοκ. Σύντομα θα γίνουν κολλητοί!

Είναι πάντα τόσο σημαντικό να γνωρίζετε σιγά-σιγά τον σκύλο σας σε ένα νεογέννητο. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και λίγες ημέρες πριν φέρετε το μωρό στο σπίτι. Δώστε χρόνο στο σκύλο σας να συνηθίσει τη μυρωδιά της κουβέρτας ή των ρούχων του μωρού. Στη συνέχεια, μπορείτε να τον εισαγάγετε στους ήχους και τη θέα του μωρού. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της συνάντησης από κοντά. Το καλύτερο θα ήταν να κρατάτε το σκύλο σας με λουρί, δίνοντάς του επαίνους και λιχουδιές για τη δουλειά που έκανε καλά. Οι περισσότεροι σκύλοι θα προσαρμοστούν σχετικά γρήγορα, αλλά λάβετε επίσης πρόσθετες προφυλάξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και ακόμη και μετά.

Μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη

Παρόλο που κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, υπάρχουν ορισμένες ράτσες σκύλων που είναι γνωστό ότι είναι καλύτερες με τα παιδιά από άλλες. Έτσι, αν θέλετε να προσθέσετε έναν σκύλο στην οικογένεια, σκεφτείτε αυτές τις ράτσες σκύλων που είναι καλύτερες με τα παιδιά: Μπουλντόγκ, Παγκ, Μπιγκλ, Κόλεϊ, Νιουφάουντλαντ, Γκόλντεν Ριτρίβερ, Ιρλανδικά Σέττερ, Βίζλας και Λαμπραντόρ Ριτρίβερ.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr