Ήταν τυχερά: Δίδυμα γατάκια επιβιώνουν από ατύχημα με μηχανή του γκαζόν, τώρα είναι αχώριστα

Δίδυμα γατάκια

Η ιστορία των δίδυμων γατιών που επέζησαν από ένα ατύχημα με μηχανή του γκαζόν είναι μια από αυτές που συγκινούν βαθιά την καρδιά μας. Μετά από το ατύχημα, που άφησε τα δύο γατάκια ορφανά και τραυματισμένα, ένας άνθρωπος τα βρήκε και τα πήρε στην φροντίδα του. Παρότι οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν μικρές, τα δύο γατάκια κατάφεραν όχι μόνο να επιζήσουν αλλά και να αναρρώσουν. Τώρα είναι αχώριστα και απολαμβάνουν τη θερμή φροντίδα του ανθρώπου που τα αγαπά και τα προσέχει. Η ιστορία τους είναι ένας υπέροχος υπενθύμιση για το πόσο σημαντική είναι η φροντίδα και η αγάπη για τα ζώα.

Γνωρίστε τα χορηγούμενα γατάκια του μήνα, Jack & Jill!

Αυτά τα πανομοιότυπα δίδυμα τρίποδα είναι ασταμάτητα! Αυτό που ξεκίνησε ως εφιάλτης κατέληξε σαν παραμύθι, χάρη σε μερικές καλές καρδιές και βοηθητικά χέρια.

“Μου τηλεφώνησε ένα βράδυ ένας κτηνίατρος σε μια κλινική επειγόντων περιστατικών και με ρώτησε αν θα μπορούσα να βοηθήσω με δύο γατάκια που είχαν τραυματιστεί κατά λάθος από μια μηχανή του γκαζόν”, δήλωσε η Sarah Richardson, διασώστρια γατών εντατικής θεραπείας για .


Μια γυναίκα στο αγροτικό Αρκάνσας που ζει σε αρκετά στρέμματα γης κούρευε το γρασίδι της ένα βράδυ όταν συνέβη ένα τραγικό ατύχημα. Η γυναίκα δεν είχε δικές της γάτες και δεν είχε δει ποτέ γάτες ή γατάκια στην ιδιοκτησία της. Για να μην αναφέρουμε ότι της ήταν δύσκολο να δει οτιδήποτε μέσα στο ψηλό γρασίδι που κούρευε.

Περπατούσε προς το αυτοκίνητό της το επόμενο πρωί όταν άκουσε κλαψούρισμα από μακριά.

Συνέχισε να ψάχνει μέχρι που τελικά βρήκε την πηγή των κραυγών: δύο μικροσκοπικά γατάκια κουλουριασμένα σε μια μικρή μπάλα, που κρατούσαν σφιχτά το ένα το άλλο.


Σπεύδοντας στη διάσωση

Η καρδιά της γυναίκας έπεσε όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί. Έσπευσε τα γατάκια στον κτηνίατρο έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν είχε τους οικονομικούς πόρους για να πληρώσει για την επείγουσα χειρουργική επέμβαση που χρειάζονταν απεγνωσμένα.

Προσφέρθηκε να πληρώσει ό,τι μπορούσε να αντέξει οικονομικά, που ήταν είτε φάρμακα είτε ευθανασία. “Ο κτηνίατρος μου είπε ότι χρειάζονταν επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Αν δεν μπορούσαν να την κάνουν, θα έπρεπε να υποβληθούν σε ευθανασία“, δήλωσε η Σάρα.

Ούτε εμείς είχαμε τα χρήματα, αλλά μαζέψαμε όσα μπορούσαμε και χρηματοδοτήσαμε τα υπόλοιπα“, συνέχισε η Σάρα. “Δεν μπορούσα να αντέξω να τα αφήσω να υποστούν ευθανασία”.

Η Σάρα πήγε τα γατάκια στον προσωπικό της κτηνίατρο το επόμενο πρωί για μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση, όπου θα ακρωτηριαζόταν το πίσω αριστερό πόδι του καθενός.

Εκεί που τα πράγματα είχαν αρχίσει να φαίνονται ελπιδοφόρα, η Σάρα αντιμετώπισε πιο ανησυχητικά νέα…


Μικροσκοπικά αλλά πανίσχυρα

Αυτό που δεν γνώριζε η Σάρα εκείνη τη στιγμή ήταν πόσο μικρά ήταν τα γατάκια.

Ήταν περίπου 5 εβδομάδων και ζύγιζαν λιγότερο από ένα κιλό. Δεν είχαν καν απογαλακτιστεί πλήρως!

“Είναι απίστευτο που επέζησαν από την επέμβαση, αν σκεφτεί κανείς πόσο μικρά είναι”, δήλωσε η Σάρα.Ήταν επικίνδυνο για τόσο μικρά γατάκια να υποβληθούν σε επεμβατική χειρουργική επέμβαση, αλλά η Σάρα δεν είχε άλλη επιλογή. Είτε θα διακινδύνευε την επέμβαση είτε δεν θα είχε καμία πιθανότητα επιβίωσης χωρίς αυτήν. Όμως η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία!

Αυτά τα γατάκια ήταν μικροσκοπικά αλλά πανίσχυρα. Είχαν ισχυρή θέληση να ζήσουν. Τίποτα δεν μπορούσε να τα επιβραδύνει!


Δίδυμα γατάκια, δίδυμα τρίποδα

Αφού είναι δίδυμα, η Σάρα τους έδωσε ονόματα που τους ταίριαζαν απόλυτα: Τζακ και Τζιλ! Αυτό το δίδυμο αδελφών είναι δυσδιάκριτο. Αν ο Τζακ δεν ήταν αγόρι και η Τζιλ κορίτσι, θα ήταν αδύνατο να τα ξεχωρίσεις! Συμπτωματικά, κάθε ένα από τα πίσω αριστερά πόδια τους αφαιρέθηκε, καθιστώντας τα πανομοιότυπα τρίποδα!

Μαζί για πάντα

Ο Τζακ και η Τζιλ μοιράζονται έναν απίστευτα ιδιαίτερο δεσμό. Η αγάπη και η υποστήριξη που προσφέρουν ο ένας στον άλλον είναι αυτή που τους δίνει τη δύναμη να επιβιώσουν.

Η Σάρα υποσχέθηκε να τους δώσει για υιοθεσία ως ένα δεμένο ζευγάρι. Ανήκουν μαζί! “Χρειάζονται ο ένας τον άλλον”, δήλωσε η Σάρα. “Μετά από όλα όσα έχουν περάσει, δεν θα μπορούσα να φανταστώ να τους χωρίσω”.


Από τότε που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, ο Jack & η Jill έχουν απογαλακτιστεί πλήρως και έχουν μάθει να τρώνε γατοτροφή. “Αυτά τα γατάκια είναι τόσο εντυπωσιακά. Ήταν πρωταθλητές σε όλο τους το ταξίδι!” δήλωσε η Σάρα.

Ακόμα προσαρμόζονται στο να περπατούν στα 3 πόδια, αλλά έχουν ήδη κάνει τεράστια πρόοδο. Τώρα που τα χειρότερα πέρασαν, ο Jack & η Jill μπορούν επιτέλους να χαλαρώσουν και να επικεντρωθούν στο να είναι γατάκια!

“Ήδη χοροπηδάνε και παίζουν με τα παιχνίδια”, δήλωσε η Sarah. “Η ζωηρή τους προσωπικότητα λάμπει πιο έντονα από ποτέ!”


Θα χρειαστούν ακόμη αρκετές επισκέψεις σε κτηνίατρο για να διασφαλιστεί η ομαλή ανάρρωσή τους.

Μόλις μεγαλώσουν αρκετά, θα είναι πλήρως ελεγμένα, στειρωμένα και έτοιμα να βρουν την παντοτινή τους οικογένεια! Η γυναίκα που βρήκε τα γατάκια έστησε ανθρωπιστικές παγίδες για να βρει τη μαμά γάτα ή τυχόν υπόλοιπα γατάκια, αλλά έμεινε με άδεια χέρια.

Είναι ένα μυστήριο πώς ο Jack και η Jill κατέληξαν μόνοι τους σε εκείνα τα χωράφια, αλλά όλοι είναι ευγνώμονες που είναι σώοι και αβλαβείς.

“Με εκπλήσσει το γεγονός ότι επέζησαν τη νύχτα με τα τραύματά τους”, δήλωσε η Σάρα. “Χαίρομαι που τους βρήκαμε εγκαίρως”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr