Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες: Φοβισμένη και τραυματισμένη γάτα δείχνει απίστευτη θέληση για επιβίωση

Ιστορίες Ζώων

Μια μικροσκοπική γατούλα ανακαλύφθηκε μπροστά από μια κατοικία στο Λας Βέγκας από έναν συμπονετικό γείτονα. Η θέα των πανομοιότυπων μικρών αδελφών που βρίσκονταν κοντά τους ράγισε την καρδιά τους, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τα βοηθήσουν. Οι μητέρες γάτες δεν βρίσκονταν πουθενά, αφήνοντας το μοναχικό βρέφος να έχει απόλυτη ανάγκη από φροντίδα.

Η ιστορία της γάτας

Ήταν εκείνη τη στιγμή που η Nikki Martinez, εθελόντρια στο πεδίο και στην υπερέκθεση, ανέλαβε δράση για να σώσει το γατάκι. Μαζί με τον σύζυγό της, Pule Kotov, έχει περάσει την τελευταία δεκαετία βοηθώντας και διατηρώντας γουνοφόρα που έχουν ανάγκη. Παρά την πρόσφατη διάγνωση καρκίνου του Pule, συνέχισαν να αφιερώνουν το χρόνο και την ενέργειά τους για να βοηθήσουν αυτά τα μικρά πλάσματα.

“Ήταν τόσο μικρή και εύθραυστη που αναρωτιόμασταν αν είχε μέλλον, αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να τη βοηθήσουμε στον αγώνα της”, εξηγεί η Nikki.

Το γατάκι ονομάστηκε Rocky και πέρασε την πρώτη του νύχτα σε μια ζεστή θερμοκοιτίδα, έχοντας ένα καλό γεύμα. Η Nikki και ο σύζυγός της τάιζαν εναλλάξ το μωρό με την ώρα, κρατώντας το ζεστό και άνετο. Την πρώτη εβδομάδα, η Nikki ξυπνούσε κάθε δύο ώρες τη νύχτα για να φροντίζει το γατάκι. Ο Ρόκι σταδιακά ανέπτυξε όρεξη και άρχισε να μεγαλώνει.

Ο μπαμπάς Kotov την τάιζε με το μπιμπερό όποτε μπορούσε, και κάθε φορά που κοίταζε το γατάκι, δεν μπορούσε παρά να χαμογελάσει.

Σε ηλικία 24 ημερών, η Rocky άφησε περήφανα τη φωλιά της και μετακόμισε σε ένα μίνι παιδότοπο, όπου άρχισε να αναπτύσσει τους μυς των ποδιών της. Το χνουδωτό μωρό γοητεύτηκε από ένα σωρό νέα παιχνίδια και προσπάθησε να τα αρπάξει όλα, παρά το γεγονός ότι ήταν ακόμα λίγο ταλαντευόμενη. Της άρεσε να την κακομαθαίνουν και επέμενε σε σνακ (μπιμπερό) όλη μέρα.

Όταν ο Papulya Kotov υποβλήθηκε σε μια κρίσιμη επέμβαση, η οποία ήταν εξαιρετικά επιτυχής, ο Rocky πήρε όλη την προσοχή της θετής μητέρας, την παρηγορούσε και την αποσπούσε. Αφού βγήκε από το νοσοκομείο, ο μπαμπάς Kotov ανυπομονούσε να γνωρίσει το μικρό του καμάρι και τη χαρά του και επέμενε να αναλάβει ξανά κάποιες από τις γονικές του ευθύνες. Ο άντρας έδωσε στον Ρόκι ένα μπιμπερό και το κορίτσι κατέβασε με χαρά το γεύμα. Ήταν μια απίστευτη σκηνή να βλέπεις δύο γνήσιους πολεμιστές της ζωής να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον.

Μέσα σε μόλις πέντε εβδομάδες, ο Ρόκι μεταμορφώθηκε σε Μις Ανεξαρτησία. Αποκάλυψε την εσωτερική της τόλμη και την έδειξε χωρίς δισταγμό. Γίνοντας πιο παιχνιδιάρα και περίεργη, άρχισε να παρεκτρέπεται με όλη της τη δύναμη. Η Ρόκι λάτρευε να παίζει με τον μπαμπά Κοτόφ και να τον ακολουθεί μέσα στο σπίτι, κυνηγώντας τα πόδια του. Καθόταν δίπλα του και γουργούριζε ενθαρρυντικά σαν να καταλάβαινε ότι χρειαζόταν βοήθεια για να συνέλθει.

Η Ρόκι χρειάστηκε λίγο χρόνο για να μάθει να τρέφεται μόνη της, αφού περνούσε τόσο πολύ χρόνο με τους θετούς γονείς της και ένα μπιμπερό. Η Νίκι και ο σύζυγός της ενθουσιάστηκαν όταν τελικά πήρε την απόφαση να μεγαλώσει. Η Ρόκι περνούσε το χρόνο της παίζοντας παιχνίδια και βελτιώνοντας τις ικανότητές της ως γάτα.

Οι κηδεμόνες φαντάστηκαν τους τέλειους οικοδεσπότες για το κορίτσι, οι οποίοι θα της συμπεριφέρονταν σαν μια μικροσκοπική πριγκίπισσα όταν θα ερχόταν η ώρα να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει μακριά.

Το τέλος της ιστορίας

“Είναι αρκετά μοναδική σε σύγκριση με όλες τις γατούλες που έχω συναντήσει. Πολύ ανεξάρτητη”, υποστηρίζει η Nikki. Η Ρόκι είναι η μόνη επιζών από το σόι της και υπήρξε θεόσταλτη, βοηθώντας τον σύζυγό της και την ίδια κατά τη διάρκεια της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου.

Οι κηδεμόνες έψαχναν για την τέλεια οικογένεια για μερικές εβδομάδες πριν τη βρουν. Την επόμενη εβδομάδα, η Ρόκι θα μετακομίσει στο ιδανικό της σπίτι.

“Το πάθος μας είναι να προστατεύουμε και να φροντίζουμε. Τα τελευταία δέκα χρόνια απολαμβάνουμε την ευκαιρία να φροντίζουμε γάτες που έχουν ανάγκη. Όσο υπάρχει καλή υγεία και σθένος, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά”.

Όλοι μπορούμε να μάθουμε ένα ή δύο πράγματα από την ακλόνητη αφοσίωση της Nikki και του Pule σε αυτά τα τριχωτά μικρά πλάσματα. Είναι συγκινητικό να βλέπεις το είδος της αγάπης και της φροντίδας που τους παρέχουν.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top