«Λύγισε» όλο το διαδίκτυο: Συντετριμμένη μητέρα δελφινιού δεν αφήνει το σώμα του μωρού της

Ιστορίες Ζώων

Ο Michael McCarthy έκανε κανό στο Intracoastal Waterway κοντά στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα, όταν εντόπισε τη γνωστή ασημένια λάμψη στο νερό μπροστά του. Ένα δελφίνι κολυμπούσε εκεί κοντά και φαινόταν να κρατάει ένα μικρό, άτονο σώμα.

Στην αρχή, ο McCarthy νόμιζε ότι το δελφίνι είχε μόλις πιάσει το δείπνο του, αλλά καθώς παρακολουθούσε, μια συγκλονιστική σκηνή ξετυλίχθηκε μπροστά του.

Η συγκλονιστική ιστορία με το δελφίνι

“Μου πήρε ένα λεπτό για να αποδεχτώ αυτό που έβλεπα όταν πρωτοεντόπισα το δελφίνι”, δήλωσε στο The Dodo ο McCarthy, ιδιοκτήτης της εταιρείας See Through Canoe Company. “Ήθελα να πιστέψω ότι ήταν ένα μεγάλο κοκκινόψαρο ή κάτι τέτοιο, αλλά γρήγορα έγινε φανερό ότι ήταν ένα νεκρό δελφίνι”.

Ο McCarthy έβγαλε την κάμερά του και άρχισε να κινηματογραφεί την κηδεία της μητέρας δελφινιού. Εκείνη χάιδευε το σώμα του μωρού της, χαϊδεύοντάς το σε έναν χορό θλίψης.

Ευτυχώς, δεν ήταν μόνη της. Ένα άλλο δελφίνι κολύμπησε δίπλα της, σε μια φαινομενική προσπάθεια να προστατεύσει και να παρηγορήσει τον φίλο του. “Καθώς η μητέρα προχωρούσε προς τα βόρεια μέσω του Intracoastal Waterway, άλλα δελφίνια την ακολουθούσαν για μικρές αποστάσεις και στη συνέχεια συνέχισαν το δρόμο τους”, δήλωσε ο McCarthy, “εκτός από ένα δελφίνι που παρέμεινε με τη μητέρα όλη την ώρα”.

Το δελφινάκι φαίνεται να έπεσε θύμα σύγκρουσης με μηχανοκίνητο σκάφος – κάτι που ο McCarthy έχει δει πολύ συχνά. “Κρίνοντας από τα σχέδια των ουλών στο μωρό, πιθανότατα χτυπήθηκε από προπέλα σκάφους”, δήλωσε ο McCarthy. “Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στο νερό και πολύ χρόνο γύρω από δελφίνια, οπότε, δυστυχώς, γνωρίζω πολύ καλά πώς μοιάζουν οι πληγές από προπέλες”.

Αυτό έκανε τον McCarthy ακόμη πιο αποφασισμένο να αποτυπώσει τη θλίψη του δελφινιού σε φιλμ, σε μια προσπάθεια “να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για ένα πρόβλημα που βλέπω συνεχώς”, σημείωσε.

Η λανθασμένη εντύπωση που υπάρχει

Μια συνηθισμένη παρανόηση μεταξύ των σκαφάτων είναι ότι τα δελφίνια είναι “πολύ γρήγορα για να χτυπηθούν”, σημειώνει ο McCarthy, αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. “Τα μωρά είναι ακόμη πιο ευάλωτα επειδή δεν μπορούν να κολυμπήσουν τόσο γρήγορα και πρέπει να αναδύονται πολύ πιο συχνά για να πάρουν αέρα”, πρόσθεσε.

Προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι τα κητώδη – δελφίνια και φάλαινες – επιδεικνύουν συμπεριφορές πένθους, ιδίως οι μητέρες που θρηνούν τα νεκρά μωρά τους.

Ο Μακάρθι δημοσίευσε το βίντεο στο Twitter την περασμένη εβδομάδα και έκτοτε το έχουν δει πάνω από 76.000 φορές.

“Ήταν πραγματικά δύσκολο να το παρακολουθήσω”, έγραψε η Μακάρθι στο Twitter. “Αυτή η εικόνα θα μείνει στο μυαλό μου για αρκετό καιρό”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top