Μαγικό βίντεο: Μαμά και μωρό τάπιρος τρέχουν κάτω από το νερό

Οι ταπίρ της Νότιας Αμερικής είναι άριστα εξοπλισμένοι για τη ζωή στη στεριά. Αλλά υπάρχει ένα ακόμη μέρος όπου η ικανότητά τους να μετακινούνται πραγματικά ξεχωρίζει.

Το μαγικό βίντεο του φωτογράφου Fernando Maydana

Πρόσφατα, ο φωτογράφος Fernando Maydana έκανε βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του Rio da Prata, ενός ποταμού στη Βραζιλία, όταν έπεσε πάνω σε μια σκηνή που δεν είχε καταφέρει ποτέ πριν να απαθανατίσει σε φιλμ. Αν και είχε συνηθίσει αρκετά να βλέπει ταπίρ στην περιοχή, τόσο στη στεριά όσο και στο νερό, αυτό που είδε εκείνη τη μέρα ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Ενώ η κάμερά του γύριζε, μια μητέρα ταπίρ με το μωρό της στη ρυμούλκηση μπήκε στο νερό – και άρχισε να τρέχει αβίαστα κατά μήκος του πυθμένα του ποταμού.

“Αυτή είναι η πιο απίστευτη σκηνή που έχω απαθανατίσει ποτέ”, έγραψε ο Maydana, περιγράφοντας αργότερα τη στιγμή ως “μαγική”.

Η μητέρα και το μωρό έδειχναν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο υποβρύχιο βασίλειο, καθώς προχωρούσαν όπως θα έκαναν και στη στεριά. Ήταν μια σκηνή μιας οικογένειας ταπίρ που λίγοι έχουν δει ποτέ.

Ο Maydana ήξερε ότι ήταν τυχερός.

“Είχα το προνόμιο να καταγράψω αυτή την όμορφη στιγμή της μητέρας και του μωρού να κολυμπούν μαζί”, δήλωσε στο The Dodo. “Ήταν μεγάλη χαρά για μένα- μια από τις καλύτερες λήψεις μου μέχρι σήμερα”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr