Μας δείχνει τον δρόμο: 7χρονο αγόρι έσωσε πάνω από 1.400 Σκυλιά και ανακηρύχτηκε «Παιδί της Χρονιάς»

by Έφη Αθανασίου

Ένας 7χρονος, έγινε ήρωας για τους μικρούς τετράποδους φίλους . Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, έσωσε πάνω από 1.400 Σκυλιά και ανακηρύχτηκε «Παιδί της Χρονιάς»

Έγινε παράδειγμα για όλους και έδειξε πως τα παιδιά αγαπούν αγνά και αληθινά. Πρόκειται για ένα παιδί ηλικίας επτά ετών. Το όνομά του είναι Roman McConn. Μένει στην πόλη Augusta της Geogia των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το βραβείο που του απονεμήθηκε ήταν εκείνο του παιδιού της χρονιάς.

Στα γενέθλια του αντι για δώρα ήθελε να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα.

Το βραβείο δόθηκε από τη φιλοζωική οργάνωση American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA). Ο Roman, πήρε το συγκεκριμένο βραβείο, δεν ήταν άλλος από τη μεγάλη αγάπη του και αφοσίωση για τα ζώα.

Πρόκειται για ένα υπέροχο παιδί. Μπορεί να είναι μικρό σε ηλικία, όμως, έχει βοηθήσει περισσότερα από 1.400 αδέσποτα ζώα να βρουν στέγη. Αυτό, σε διάστημα 3 ετών. Η αρχή έγινε με τον Roman να βλέπει κάποια αδέσποτα ζώα. Αυτά ήταν κάποια κουταβάκια, τα οποία είχαν εγκαταλείψει, οι ιδιοκτήτες του, έξω από το κατάστημα, Petsmart.

Την ημέρα των γενεθλίων του, αντί για δώρα θέλησε να δώσουν, όσα χρήματα επιθυμούσαν για ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Έπειτα, ξεκίνησε επισκέψεις με τη μητέρα του, σε καταφύγια ζώων. Εκεί το παιδί της χρονιάς προσπαθούσε να παίξει με τα ζώα. Επίσης, έβγαζε βίντεο με τα αδέσποτα, τα οποία προωθούσε στο διαδίκτυο για να βρουν κάποιο άνθρωπο, που επιθυμούσε να τα υιοθετήσει.

Στη συνέχεια, το παιδί της χρονιάς δημιούργησε, με τη μητέρα του, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος άκουγε στο όνομα «Project Freedom Ride». Μέσω αυτού, γινόταν προσπάθεια για να βοηθηθούν, όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα. Μάλιστα, οι υιοθεσίες του συγκεκριμένου οργανισμού ξεπέρασαν τις 1.400 σε αριθμό.

Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος: «Με κάνει πολύ ευτυχισμένο όλο αυτό. Σώζω μια ζωή. Το επόμενο πράγμα που θέλω να πετύχω είναι να βρω σπίτι σε όλα τα ζωάκια που δεν έχουν στην Αμερική».

Δείτε την συνέντευξη που έδωσε στην Ellen DeGeneres

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr