Μάθημα ζωής: Το συγκινητικό τέλος ενός ζευγαριού πουλιών στη λίμνη Καστοριάς-Η Σπαρακτική ανάρτηση

Ιστορίες Ζώων

Πόσα μπορούν να μας διδάξουν τα ζώα, τα πουλιά, το ζωικό βασίλειο. Ένα ακόμη μάθημα ζωής, μάθημα αφοσίωσης κατάφερε να φωτογραφήσει ο γνωστός Έλληνας φωτογράφος, Κώστας Καπουργάς στη λίμνη της Καστοριάς. Φωτογράφισε ένα ζευγάρι Καρατζάδων, σε φωτογραφίες που συγκίνησαν όλη την Ελλάδα.

Το κείμενο του φωτογράφου

Διαβάστε πως περιγράφει ο ίδιος την εμπειρία του στο Facebook:

«Μαζί στην ζωή μαζί και στον θάνατο….

Ένα δυσάρεστο και συνάμα συγκινητικό περιστατικό, βίωσα σήμερα το πρωί, καθώς πήγα να φωτογραφίσω και πάλι το ζευγάρι των Καρατζάδων (sterna caspia) που είδα για πρώτη φορά χτες στην λίμνη της Καστοριάς.

Από μακριά είδα πως το ζευγαράκι βρίσκονταν στο ίδιο μέρος που το είδα και χτες, όσο πλησίαζα όμως είδα πως δεν κινούνταν καθόλου, τελικά αντίκρισα αυτό που βλέπετε και εσείς στην φωτογραφία που ανάρτησα.

Πιθανόν αποκαμωμένο από το μακρινό ταξίδι το ζευγάρι των Καρατζάδων δεν άντεξε πια και ξεψύχησαν το ένα στην αγκαλιά του άλλου.

Λίγα λόγια για τους Καρατζάδες

Οι Καρατζάδες ενηλικιώνονται στο τέταρτο έτος της ηλικίας τους, είναι μονογαμικό είδος, το ζευγάρι δηλαδή δεν χωρίζει ποτέ όσο ζει. Μαζί κλωσάν και τα αυγά τους για 22 μέρες, εναλλάξ.

Στο στερνό τους αυτό ταξίδι από την Αφρική για τις χώρες του βορρά, έκαναν μια στάση στην μικρή λίμνη της Καστοριάς όπου έμελλε να είναι και η τελευταία τους.

Μετά από χιλιάδες μίλια, μετά από πάρα πολλά ταξίδια, κινδύνους καθημερινούς, γεμάτο από εχθρούς, το ταξίδι τους έφτασε στο τέλος. Με όσες δυνάμεις τους απέμειναν σύρθηκαν ο ένας πλάι στον άλλον και ξεψύχησαν αγκαλιά όπως ήταν σε όλη τους την ζωή, διδάσκοντάς μας τι θα πει πραγματική αγάπη και αφοσίωση. Μαζί λοιπόν ξεκίνησαν για ένα νέο ταξίδι, σε έναν άλλο κόσμο, πιο δίκαιο για καρατζάδες, πιο φιλικό για πουλιά που έχουν αισθήματα.

… Γιατί αν δεν το ξέρετε και τα πουλιά έχουν αισθήματα».

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top