Μεγάλο μυστήριο: Απορρίπτουν τυφλή γάτα συνέχεια, κάνει τον γύρω του κόσμου για να βρει ένα σπίτι – Φταίει η διασταύρωση

Ιστορίες Ζώων

Η ιστορία μιας απορριφθείσας τυφλής γάτας είναι μια από αυτές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Η γάτα αυτή διασταύρωσης άγριας και οικόσιτης γάτας έχει δείξει αποφασιστικότητα και αντοχή, περιφερόμενη από τη μια πόλη στην άλλη σε αναζήτηση ενός σπιτιού και μιας οικογένειας που θα τη φροντίσει και θα την αγαπήσει. Η αντίξοα κατάσταση της τυφλότητας της και η διασταυρωμένη φύση της μπορεί να τρομάζουν πολλούς, αλλά η ιστορία της αποτελεί ένα θαυμάσιο παράδειγμα πνεύματος αγωνίας και αντοχής, που μας δείχνει τη δύναμη της ανθρώπινης αγάπης και ευαισθησίας για τα ζώα.
Η γυναίκα δεν είχε ιδέα ότι ο Γκρίφιν ήταν μια , μια διασταύρωση μεταξύ ενός αφρικανικού σερβάλ και μιας οικόσιτης γάτας.


Όπως και οι πρόγονοί τους, αυτές οι μεγάλες γάτες έχουν έντονο κυνηγετικό ένστικτο και υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Ο Γκρίφιν ήταν πολύ καταστροφικός όταν ζούσε σε εσωτερικούς χώρους.


Μετά από δύο εβδομάδες που ο Γκρίφιν ζούσε σε εσωτερικό χώρο, η γυναίκα κατέφυγε στο να τον κρατήσει στην πίσω αυλή της.

Ο Γκρίφιν αφυδατώθηκε σοβαρά και αρρώστησε στις υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην έχει άλλη επιλογή από το να τον παραδώσει στις Community Cats of Central Arkansas.

Μόλις έμαθε τα νέα, η Σάρα έστειλε μια φωτογραφία του Γκρίφιν στον κτηνίατρό της, ο οποίος αμέσως τον αναγνώρισε ως γάτα Σαβάνα.


Η Σάρα σοκαρίστηκε από αυτό που ανακάλυψε όταν πήγε στο σπίτι της γυναίκας για να τον παραλάβει.


Σπεύδοντας στη διάσωση

“Είχε μαραθεί, ήταν μόνο δέρμα και κόκαλα. Ήταν φρικτό“, θυμάται η Σάρα.


Οι υγιείς γάτες Σαβάνα θα έπρεπε να είναι 20-25 κιλά, αλλά ο Γκρίφιν ζύγιζε μόλις 7 κιλά στην εύθραυστη κατάστασή του.

“Ήταν 15 κιλά λιποβαρής. Οι φωτογραφίες δεν το αποδίδουν”, είπε η Σάρα.

Η Σάρα ανακάλυψε επίσης ότι είχε μικροτσίπ και αποφάσισε να κάνει κάποια έρευνα. Σοκαρισμένη ανακάλυψε ότι ο Griffin είχε αρχικά πωληθεί από έναν εκτροφέα στην Αριζόνα. Πώς μια ακριβή 15χρονη εξωτική γάτα από την Αριζόνα κατέληξε στα πρόθυρα του θανάτου στο αγροτικό Αρκάνσας;

Το μυστήριο λύθηκε

Αφού έκανε κι άλλες κλήσεις από τα αρχεία του μικροτσίπ του, έλυσε τελικά το μυστήριο του Γκρίφιν. Ο Γκρίφιν είχε μετακομίσει από το ένα μέρος στο άλλο πριν καταλήξει στη φροντίδα της.

Κανένας από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του δεν τον ήθελε πίσω ή έδειχνε να νοιάζεται για το τι του συνέβη. Αντί να περάσει τη ζωή του με μια στοργική οικογένεια για πάντα, τον είχαν σύρει 1.300 μίλια μέσα σε 15 χρόνια για να τον απορρίψουν ξανά και ξανά.

Τώρα έχει διπλό καταρράκτη, νεφρική ανεπάρκεια σε αρχικό στάδιο και μια φρικτή ουρολοίμωξη.
Η Σάρα δεν έχασε χρόνο για να του δώσει αντιβιοτικά και ενδοφλέβια υγρά.

Θα πρέπει να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας και δίαιτας προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Παρά την κατάστασή του, ο Γκρίφιν έχει ισχυρή θέληση για ζωή. Είναι μαχητής!

“Τα κατάφερε μέχρι εδώ και θα φροντίσουμε να περάσει τα χρυσά του χρόνια με αγάπη και φροντίδα”, δήλωσε η Σάρα.


Μετά από όλα όσα έχει περάσει, ο Γκρίφιν αξίζει μια αληθινή οικογένεια που θα τον αγαπάει άνευ όρων.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top