Μία ιστορία αγάπης: Λιοντάρι και τίγρης ερωτεύονται και το σκάνε μαζί από τον ζωολογικό κήπο

Ιστορίες Ζώων

Ο Cameron , ένα λιοντάρι, και η Zabu , η τίγρη του, δεν μπορούν παρά να ξεχωρίζουν λίγο.

Εξάλλου, ο Cameron είναι ένα αρσενικό λιοντάρι που έχασε τη χαίτη του και η Zabu είναι μια λευκή τίγρη. Είναι το μόνιμο παράξενο ζευγάρι της διάσωσης των Μεγάλων Γάτων και η ιστορία αγάπης τους είναι συγκινητική.

Σήμερα, ζουν μαζί σε ένα μεγάλο κλουβί που φτιάχτηκε μόνο γι’ αυτούς στη διάσωση με έδρα τη Φλόριντα, αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντα.

Ο Cameron και ο Zabu γεννήθηκαν σε έναν ζωολογικό κήπο στην Νέα Αγγλία το 2000, προορισμένοι για έναν και μόνο σκοπό – να αναπαραχθούν μια μέρα με την ελπίδα να δημιουργήσουν ligers, σύμφωνα με τη διάσωση. Το 2004, το ζευγάρι το έσκασε και διασώθηκε από τον ζωολογικό κήπο.

Ο Cameron ήταν 90 κιλά, λιποβαρής για ένα λιοντάρι του μεγέθους και της ηλικίας του.

Η Zabu, ένα υβρίδιο Σιβηρίας-Μπενγκάλ, είχε ένα γενετικό ελάττωμα που οφειλόταν στην αναπαραγωγή – είχε ένα κοντό άνω χείλος, το οποίο άφηνε τα δόντια της εκτεθειμένα και ευάλωτα.

Στα χέρια της διάσωσης, ωστόσο, τα δύο ζώα ήταν τελικά ασφαλή από οποιαδήποτε περαιτέρω κακομεταχείριση ή εκμετάλλευση.

Το πιο σημαντικό, η διάσωση είδε πόσο δεμένο ήταν το ζευγάρι και ήξερε ότι έπρεπε να παραμείνουν μαζί.

“Όταν διασώθηκαν ο Zabu και η Cameron, κατασκευάσαμε ένα μεγάλο φυσικό περίβολο για να μοιράζονται οι δυο τους, καθώς είναι πραγματικά δεμένοι ως ζευγάρι”, γράφει η διάσωση. Ο Cameron έκανε αγγειεκτομή. Ωστόσο, όταν η Zabu ήταν σε έξαψη, ο Cameron έγινε ιδιαίτερα κτητικός μαζί της και επιθετικός προς τους φροντιστές της διάσωσης. Η Zabu στειρώθηκε στη συνέχεια, κάτι που φάνηκε να είναι για μερικά χρόνια, προτού ο Cameron αρχίσει και πάλι να επιδεικνύει κτητική και επιθετική συμπεριφορά.

“Επειδή οι συμπεριφορές του Cameron καθοδηγούνταν από την τεστοστερόνη, είχαμε μόνο δύο επιλογές: να τον χωρίσουμε για πάντα από τη Zabu ή να τον στειρώσουμε”, γράφει η διάσωση. “Η απόφαση ήταν εύκολη”.

Αφού ο Cameron στειρώθηκε, έχασε την υπέροχη χαίτη του, αλλά ήταν ένα μικρό τίμημα που έπρεπε να πληρώσει για να παραμείνει ευτυχισμένος και κοντά στην (πολύ απαιτητική) σύζυγό του.

“Ενώ ο Cameron προσπαθεί να κοιμάται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας (όπως κάνουν τα λιοντάρια στην άγρια φύση), ο Zabu είναι εξαιρετικά ενεργητικός και πάντα τον πιέζει να παίξει”, γράφει η διάσωση.

Φαίνεται όμως ότι ο Cameron είναι ικανός να κρατήσει την αγαπημένη του τίγρη και καλύτερή του φίλη εξίσου ικανοποιημένη, κατακλύζοντάς την με γλειψίματα, αγκαλιές ή τρυφερά χάδια. Ακόμη και μετά από τόσο καιρό, η σχέση τους έχει παραμείνει ισχυρή.

Το παρόν πόνημα καθώς και όλα τα άρθρα του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petkeepers.gr! Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους δίχως ενεργό σύνδεσμο παραπομπής(ενεργή πηγή) και συνεπάγεται τις αντίστοιχες νομικές κυρώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top