Μια μαχήτρια ανάμεσά μας: Αδέσποτο μικροσκοπικό γατάκι με τη βοήθεια ευγενικών ανθρώπων ξεπερνά τα προβλήματα υγείας της

by Μ. Καραμάνδου

Η Kelly μια γάτα tabby ήταν το μικρότερο από τα οκτώ γατάκια που βρέθηκαν, αλλά είχε το πιο μαχητικό πνεύμα και τα κατάφερε.

Η διάσωση της Kelly

Οκτώ γατάκια βρέθηκαν σε μια αποικία γατών χωρίς τις μητέρες τους. Μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό καταφύγιο για μια ευκαιρία σε μια καλύτερη ζωή. Η Jess Thoren, μια ανάδοχη εθελόντρια με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, ανέλαβε να βοηθήσει και πήρε και τα οκτώ στο σπίτι της.

Παρατήρησε ότι το ένα από τα γατάκια ήταν πολύ μικρότερο από τα υπόλοιπα. “Πήρα τα γατάκια όταν ήταν μόλις μιας εβδομάδας. Η Kelly (το πιο μικρό) ήταν μόλις 84 γραμμάρια. Ήταν πολύ αδύναμη”, δήλωσε η Jess.

Το tabby σε μέγεθος παλάμης έπρεπε να σιτίζεται με σωληνάκι κάθε δύο ώρες, καθώς δεν είχε τη δύναμη να φάει από μπιμπερό. Η Jess ανακάλυψε δύο μικρές πληγές στο μικρό της σώμα και αμέσως ξεκίνησε τη θεραπεία. Η μικροσκοπική μαχήτρια άρχισε αμέσως να ζωηρεύει.

Η γατούλα-πολεμιστής ήταν αποφασισμένη να γίνει μεγαλύτερη και πιο δυνατή. Ενθαρρύνθηκε να τρώει με τη βοήθεια της θετής της μαμάς και πήρε μεγάλους υπνάκους για να βοηθήσει το μικρό της σώμα να θεραπευτεί.

Ο κοκκινομάλλης αδελφός της Kelly, ο Zack, που ήταν σχεδόν, της κρατούσε συντροφιά μετά από κάθε τάισμα. Την αγκάλιαζε και προσφερόταν ακόμη και ως μαξιλάρι της.

Η εξέλιξη της υγείας της Kelly

Μετά από 10 ημέρες φροντίδας όλο το 24ωρο και πολλές άγρυπνες νύχτες, το γατάκι έφτασε τελικά τα 150 γραμμάρια, το μέγεθος ενός παιδιού μιας εβδομάδας. “Αυτό μπορεί να μη φαίνεται ως το μεγαλύτερο επίτευγμα, αφού όλα τα αδέρφια της είναι τουλάχιστον 100 γραμμάρια μεγαλύτερα από εκείνη, αλλά είμαι τόσο περήφανη γι’ αυτήν”, έγραψε η Jess.

Η μικρή τριχωτή μπάλα συνέχισε να εκπλήσσει την ανάδοχη οικογένειά της με την απίστευτη αποφασιστικότητά της. Κάθε μέρα γινόταν πιο δραστήρια και η όρεξή της βελτιωνόταν.

Μόλις η Kelly ήταν αρκετά δυνατή, ξεκίνησε να τρώει με το μπιμπερό της. Ήταν πολύ μικρότερη από τα αδέρφια της, αλλά προσπαθούσε να ταιριάζει με τα μεγαλύτερα γατάκια σε όλα.

Με την πάροδο του χρόνου, το μικρό γατάκι θεραπεύτηκε. Συνέχισε να τρώει με την καρδιά της και επιδείκνυε τη στρογγυλή κοιλίτσα της μετά από κάθε γεύμα.

Η Kelly είχε μια μικρή καθυστέρηση στην ανάπτυξη και χρειάστηκε επιπλέον χρόνο. Ενώ τα αδέρφια της έκαναν κύκλους γύρω της, εκείνη δεν την πείραζε η φασαρία και ήθελε απλώς να συμμετέχει στο χάος.

“Παρόλο που η Kelly ήταν μικρή, προσπαθούσε τόσο πολύ και ήθελε να παίξει με τα μεγαλύτερα γατάκια”, μοιράστηκε η Jess.

Τίποτα δεν την κάνει πιο ευτυχισμένη από το να της χαϊδεύουν την κοιλιά

 Τώρα που τρώει μόνη της, μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα.

Η Kelly ακολουθεί τα μεγαλύτερα γατάκια, μαθαίνοντας τα κατατόπια.

Ό,τι της λείπει σε μέγεθος, το αναπληρώνει με την προσωπικότητά της. Η ζωηρή γατούλα λατρεύει να παλεύει με τα αδέρφια της, ακόμα και όταν αυτά προσπαθούν να κοιμηθούν.

Όταν η Kelly θέλει να παίξει, δεν δέχεται το όχι ως απάντηση. “Είναι σίγουρα ένα κορίτσι που ξέρει τι θέλει και το παίρνει”.

Το γενναίο γατάκι έχει διανύσει πολύ δρόμο

Είναι ακόμα το μικρότερο της γέννας, αλλά έχει μια δυνατή προσωπικότητα και την καρδιά ενός λιονταριού. Ανυπομονεί να μεγαλώσει και να βρει ένα δικό της σπίτι.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr