Μια παράξενη φιλία: Αλεπού και σκαντζόχοιρος γίνονται φίλοι και συναντιούνται για δείπνο κάθε βράδυ

Ιστορίες Ζώων

Αυτή η αξιοσημείωτη φιλία δημιουργήθηκε στον κήπο της Lucy Goacher.

Η ιστορία της αλεπου με τον σκαντζόχοιρο

Η Goacher ζει στην Αγγλία, όπου, σε πολλά μέρη της χώρας, ενδημικά είδη όπως οι αλεπούδες έχουν αναγκαστεί να προσαρμοστούν στην αστική ζωή. Η εγγύτητά τους με τους ανθρώπους και η αντιληπτή αποστασιοποίησή τους ως πτωματοφάγων, έχουν δώσει στις αλεπούδες αρνητική φήμη σε ορισμένους ανθρώπους.

Από νωρίς, ο Γκούτσερ ήταν ένας από αυτούς.

“Η οικογένειά μου και εγώ είχαμε επισκέπτες αλεπούδες για χρόνια, αλλά όπως πολλοί άνθρωποι πιστεύαμε ότι ήταν επικίνδυνα πλάσματα και ότι θα αποτελούσαν κίνδυνο για τις γάτες μας”, δήλωσε ο Goacher στο The Dodo. “Αλλά πριν από μερικά χρόνια συνειδητοποιήσαμε πόσο ευγενικές είναι στην πραγματικότητα”.

Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι αλεπούδες εν μέσω της ανθρώπινης ανάπτυξης στην Αγγλία, δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να παρέχουν τροφή και νερό σε αυτά τα ζώα (και η πρακτική αυτή ενθαρρύνεται ακόμη και από ορισμένους αξιωματούχους της άγριας ζωής). Πριν από δύο χρόνια, ο Goacher άρχισε να κάνει ακριβώς αυτό.

Και βέβαια, οι τέσσερις αλεπούδες που σύχναζαν στην περιοχή πριν, σύντομα έγιναν τακτικοί επισκέπτες. Και σε αντάλλαγμα, ο Goacher ανταμείφθηκε με μερικές εκπληκτικές συναντήσεις.

Η συνέχεια της ιστορίας

Σχεδόν κάθε βράδυ από τότε, οι αλεπούδες συγκεντρώνονται στο σπίτι του Goacher για το δείπνο τους. Πρόσφατα, όμως, προφανώς μαθεύτηκε ότι το φαγητό ήταν δωρεάν.

Πριν από περίπου ένα μήνα, άρχισε να καταφθάνει ένα διαφορετικό είδος επισκέπτη: Αυτός ο πεινασμένος σκαντζόχοιρος.

Στις πρώτες επισκέψεις, ο σκαντζόχοιρος έφτασε μόνο αφού οι αλεπούδες είχαν χορτάσει – αλλά τελικά αποφάσισε να δοκιμάσει την ευκαιρία να φάει πρώτος. Ο Goacher έμεινε άναυδος.

“Προχώρησε κατευθείαν μέσα από τις συγκεντρωμένες αλεπούδες και άρχισε να τρώει ένα μπολ”, είπε. “Φοβήθηκα ότι θα του επιτίθονταν, αλλά αντ’ αυτού τον κοίταζαν με περιέργεια, σαν να μην μπορούσαν να πιστέψουν το θάρρος του, και τον άφησαν μόνο του να μασουλήσει”.

Προφανώς, η θρασύτατη προσέγγιση του μικρού σκαντζόχοιρου είχε πιάσει τόπο.

Υπάρχει πάντα άφθονη τροφή για όλους, αλλά στην αρχή οι αλεπούδες έδειχναν επιφυλακτικές στο να διακόψουν τον αγκαθωτό νεοφερμένο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Στη συνέχεια, όμως, συνέβη κάτι αρκετά αξιοσημείωτο.

Μια από τις αλεπούδες αποφάσισε να σπάσει τον πάγο.

Αυτή η πιο φιλική αλεπού, προς μεγάλη έκπληξη του Goacher, άρχισε να τρώει σύμφωνα με το πρόγραμμα του αγκαθωτού νεοφερμένου.

“Είναι πολύ χαρούμενος που τρώει δίπλα στον σκαντζόχοιρο”, είπε. Στην πραγματικότητα, τώρα έχει γίνει κάτι συνηθισμένο.

Και κάπως έτσι, ένα απίθανο είδος φιλίας άνθισε.

Ακολουθεί ένα βίντεο που τους δείχνει να μασουλάνε σε ένα από τα ραντεβού τους για φαγητό:

Το τέλος της ιστορίας

Ενώ η αλεπού και ο σκαντζόχοιρος μπορεί να φαίνονται σαν ένα περίεργο ζευγάρι για να είναι φίλοι, η ανοιχτή τους διάθεση ο ένας προς τον άλλον έχει κάποια προφανή οφέλη: Αυτή η φιλική αλεπού τρώει πριν από τους λιγότερο αποδεκτούς συναδέλφους της και ο σκαντζόχοιρος έχει έναν σύμμαχο για να αποκρούσει άλλα ζώα που μπορεί να θέλουν να τον απειλήσουν.

Μπορούμε να πούμε ότι τα πάνε καλά.

Όλα αυτά ξεκίνησαν, φυσικά, χάρη στον Goacher. Η καθημερινή της πράξη καλοσύνης προς τα ζώα στον κήπο της έχει βλαστήσει κάτι υπέροχα απροσδόκητο.

“Υπέθεσα ότι ο σκαντζόχοιρος θα κινδύνευε ή τουλάχιστον θα απέφευγε εντελώς τις αλεπούδες”, είπε. “Αλλά τους ενώνει η αμοιβαία αγάπη τους για την ελεύθερη και άφθονη τροφή. Κάτι που μπορεί να ειπωθεί και για τους περισσότερους ανθρώπους, φαντάζομαι”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top