Μια συγκινητική φιλία : Η ιστορία του αγοριού και του σκύλου που έχουν και οι δύο λεύκη

by Δήμητρα Τουρλίδα

Όταν ο 8χρονος Carter συνάντησε τον 14χρονο λαμπραντόρ Rowdy, γεννήθηκε μια μοναδική φιλία και εκείνη η μέρα έγινε η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους.

Και οι δύο πάσχουν από λεύκη

Τόσο ο Carter όσο και ο Rowdy πάσχουν από λεύκη, μια δερματική ασθένεια κατά την οποία παρατηρείται αλλαγή του χρώματος του δέρματος με τη μορφή κηλίδων.

Ο Carter, ο οποίος ζει στο Arkansas των ΗΠΑ, διαγνώστηκε με λεύκη τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ήταν παιδί νηπιαγωγείου.

Πήγαινε σε ένα μεγάλο σχολείο με πολλά παιδιά και οι κηλίδες στο πρόσωπό του άρχισαν να εμφανίζονται πολύ γρήγορα”, δήλωσε η μητέρα του Stephanie.


“Όταν ερχόμουν να τον παραλάβω, το πρώτο πράγμα που έλεγε ήταν ότι μισούσε το πρόσωπό του και τον τρόπο που φαινόταν”.

Γιατί ο σκύλος είχε άσπρες κηλίδες στο σώμα του;

Περίπου την ίδια εποχή στο Όρεγκον, η ιδιοκτήτρια του Rowdy, η Nikki, άρχισε να παρατηρεί ότι ξαφνικά εμφανίζονταν λευκές κηλίδες στο μαύρο τρίχωμα του σκύλου της.

Στην αρχή απέδωσε τις αλλαγές στα γηρατειά του σκύλου, αλλά όταν πήγε στον κτηνίατρο, της είπαν ότι η αιτία ήταν μια πάθηση που ονομάζεται λεύκη.

Μια μέρα, καθώς η μητέρα του Κάρτερ χάζευε στο Facebook βρήκε τυχαία τη σελίδα του Ρόουντι. Επικοινώνησε με τη Νίκι αμέσως και άρχισε να ανταλλάσσει συστηματικά μηνύματα μαζί της με σκοπό ο 8χρονος γιος της να αγαπήσει την εμφάνιση και τον εαυτό του.

Και τα κατάφερε!” Η λεύκη είναι μια σπάνια πάθηση και ο Κάρτερ ήταν πολύ αναστατωμένος όταν άρχισε να εκδηλώνεται. Τώρα είναι περήφανος που η λεύκη τον επέλεξε, αποδέχεται την εμφάνισή του και δεν θέλει πια να αλλάξει. Πιστεύει ότι το δέρμα των άλλων ανθρώπων είναι πολύ βαρετό!” δήλωσε η μητέρα του στο ABC.

Μετά τη δημοσίευση της ιστορίας τους, ένας ανώνυμος τηλεθεατής αποφάσισε να δωρίσει 5.000 δολάρια, ώστε ο Κάρτερ να μπορέσει να ταξιδέψει με τη μητέρα του στο Όρεγκον για να συναντήσει από κοντά τον Rowdy. Η στιγμή αυτή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για τον οκτάχρονο Κάρτερ και τη μητέρα του και συγκίνησε όλους τους τηλεθεατές.

“Όταν φτάσαμε, δεν αισθανόμασταν σαν να ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμασταν εκεί. Αμέσως νιώσαμε όλοι ότι το αγόρι και ο σκύλος είχαν ήδη γίνει “οικογένεια“. Ο Κάρτερ τον αγκάλιασε αμέσως και τον κρατούσε στην αγκαλιά του για δύο ώρες συνεχόμενα. Από τότε είναι αχώριστοι”.

Η υγεία του 14χρονου

Πριν από λίγες ημέρες, ο 14χρονος Rowdy υπέστη κρίση. Η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακόμη αν αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό ή αν μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές στο μέλλον. Το περιστατικό πήρε μεγάλη δημοσιότητα και η σελίδα GoFundMe δέχεται ήδη δωρεές για τα ιατρικά έξοδα του Rowdy.

Ελπίζουμε ο Rowdy να τα καταφέρει και η σπάνια σχέση του με την όμορφη Carter να διαρκέσει για πολλά χρόνια!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr