Μωρό ελεφαντάκι που ήταν παγιδευμένο για μέρες είναι επιτέλους ασφαλές και χαρούμενο

Ιστορίες Ζώων

Ένα αβοήθητο ελεφαντάκι διασώθηκε ενώ βρισκόταν παγιδευμένο για τέσσερις ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την έρευνα. Το καημένο πλασματάκι βρέθηκε μπερδεμένο όχι πολύ μακριά από το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, στη Νότια Αφρική και πιασμένο σε μία τρομερή παγίδα. Δυστυχώς, η παγίδα άφησε βαθιές πληγές στο πρόσωπο και στα αυτιά του μικρού ελέφαντα, αλλά σύμφωνα με τους διασώστες της θα αναρρώσει πλήρως και θα γίνει καλά το συντομότερο.

Η ιστορία του μικρού ελέφαντα

Ευτυχώς, το μικρό βρέθηκε εγκαίρως από μερικούς εθελοντές στο Hoedspruit Endangered Species Centre, ένα ορφανοτροφείο ελεφάντων και το περιέθαλψαν. Το μωράκι, που οι διασώστες ονόμασαν Khanyisa, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ελεφαντάκι και πολύ χαριτωμένο. Το χρώμα του δέρματός της δεν είναι γκρίζο όπως οι ελέφαντες συνήθως, αλλά ροζ. Μια μοναδική ομορφιά που είχε τραυματιστεί από ανθρώπινο χέρι», είπε η Σου Χάουελς στο ορφανοτροφείο ελεφάντων που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. «Ξέραμε ότι έπρεπε να τη βοηθήσουμε και να την προστατέψουμε και να της δώσουμε ένα μέρος ασφαλές, που δεν χρειάζεται να υπομείνει ποτέ ξανά τέτοια βαναυσότητα.

Οι φωτογραφίες του μικρού ελέφαντα δείχνουν πόσο χαρούμενος είναι αφού τελικά είναι ασφαλής και βρίσκεται σε καλά χέρια. Και παρ’ όλα όσα έπρεπε να περάσει, η Khanyisa απέδειξε ότι είναι τόσο γενναίο πλάσμα και δεν το βάζει κάτω. «Η Khanysa είναι ένας εξαιρετικά δυνατός και γενναίος μικρός ελέφαντας», είπε η Sue Howells για τη νέα της φίλη «Είναι απίστευτα ανθεκτική. Η γλυκιά, εύθραυστη και στοχαστική προσωπικότητά της λάμπει μέσα από τη σκληρότητά της, παρά όλα όσα έχει υπομείνει.”Σημειώνεται πως ανήκει σε ένα πολύ σπάνιο και όμορφο είδος. Το μέρος είχε αρχικά «καθιερωθεί ως έργο αναπαραγωγής τσιτάχ, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα κέντρο διατήρησης άγριας ζωής», αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος του ορφανοτροφείου ελεφάντων που αγκάλιασαν το ελεφαντάκι ως νέο μέλος της μεγάλης τους οικογένειας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top