Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ο σκύλος μας καταλαβαίνει όλα όσα του λέμε και αυτή είναι η εξήγηση

Ιστορίες Ζώων

Σύμφωνα με μια έρευνα που έχει γίνει, η απόδειξη πως οι σκύλοι καταλαβαίνουν τι τους λέμε, έρχεται να μας επιβεβαιώσει πως δεν είναι τόσο ‘άψυχα πλάσματα’, όπως δυστυχώς ακόμα και σήμερα κάποιοι νομίζουν. Σίγουρα μπορούν να καταλάβουν πολλά και κυρίως αισθάνονται το δικό σου mood, οπότε αισθάνονται το ίδιο. Όπως θα διαβάσεις και παρακάτω, έχουμε τελικά πολλά κοινά με τους φίλους μας τους σκύλους.

Σκύλοι: Έχουν την αίσθηση να καταλαβαίνουν τι τους λέμε

Με βάση την έρευνα που έχει γίνει πάνω σε αυτό, μια αίσθηση που έχουν είναι όταν μας κοιτάζουν στα μάτια, είναι λες και κατανοούν αυτά που τους εκφράζουμε ή λες και “πιάνουν” τη διάθεση και το ύφος, με το οποίο εμείς εκφραζόμαστε απέναντί τους. Άλλες φορές είμαστε πιο επιθετικοί, αν κατουρήσουν μέσα στο σπίτι, για παράδειγμα, άλλες φορές τους μιλάμε και στάζουν μέλια στα πατώματα απ’ τη γλύκα.

Σύμφωνα με επιστήμονες, ο σκύλος σου μπορεί να σε χειραγωγήσει όπως θέλει εκείνος! Τα σκυλιά έχουν μια βασική ικανότητα να κατανοούν αυτές τις λέξεις που έχουν μάθει να συσχετίζουν με κάποια αντικείμενα. Και βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει γιατί το έχουν μάθει από μόνοι τους, αλλά οι ίδιοι επαναλαμβάνουμε κάποιες φραστικές δηλώσεις, τις οποίες εκείνοι αντιλαμβάνονται και αργότερα συνδυάζουν.

Αυτό δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι εκείνοι μπορούν να κατανοήσουν πλήρως την ακριβή έννοια των λέξεων, ωστόσο, η ομιλία μας δεν είναι τελικά εντελώς ακατανόητη στ’ αφτιά τους, όπως ενδεχομένως θεωρούσαμε.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε πρόσφατα, οι σκύλοι χρησιμοποιούν την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου τους για να επεξεργαστούν κάποιες λέξεις που τους είναι σχετικά οικείες, ενώ η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου χρησιμοποιείται κυρίως για να επεξεργαστούν τους τονισμούς των λέξεων.

Το εντυπωσιακό, στην περίπτωση αυτή, είναι ότι αυτός ακριβώς είναι και ο τρόπος, με τον οποίο και οι ίδιοι οι άνθρωποι αντιδρούμε στην ομιλία!


Πόσα πιο πολλά να αναφέρουμε για να πειστούμε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου?

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top