Νεαρός Σύρος πρόσφυγας βρίσκει τον σκύλο του που έμεινε στη χώρα ενάμιση χρόνο μετά την αναχώρησή του χάρη σε έναν καλό Σαμαρείτη

Ιστορίες Ζώων

Πρόκειται για την όμορφη ιστορία μιας σκυλίτσας και ενός άνδρα ο οποίος την άφησε πίσω στην πατρίδα του, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν ο Bassel Abou Fakher έφυγε από τη Συρία για να βρει καταφύγιο στο Βέλγιο. Προς μεγάλη του λύπη, η βιαστική αναχώρησή του τον ανάγκασε να αφήσει πίσω τη σκυλίτσα του τη Στέλλα. Ωστόσο, η οικοδέσποινα της οικογένειας έλαβε μέτρα για τον επαναπατρισμό της.

Ο Bassel Abou Fakher υιοθέτησε τη Στέλλα , έναν όμορφο σκύλο Berger Blanc Suisse , όταν ήταν μόλις 12 ετών. Η Στέλλα , από την άλλη, ήταν 40 ημερών και παρηγορούσε η μία την άλλη τη νύχτα. Δημιουργήθηκε έτσι ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ τους.

Ένα χρόνο μετά, ξέσπασαν συγκρούσεις στη Δαμασκό , την πόλη κατοικίας τους. Ακόμη και όταν ήταν επικίνδυνο, ο νεαρός έφηβος πήρε το ρίσκο να περπατήσει τον πιστό γούνινο φίλο του .

Το 2015, ο Bassel έφυγε τελικά από το σπίτι του για να βρει καταφύγιο στο Βέλγιο .

Όμως, απρόθυμα, αναγκάστηκε να φύγει και να αφήσει πίσω τη Στέλλα .

Ωστόσο, το ταξίδι της στον Λίβανο και την Τουρκία καθώς και το ταξίδι στην ανοιχτή θάλασσα στην Ελλάδα με λαστιχένια λέμβο θα ήταν επικίνδυνο για τον σκύλο.

Η ζωή χωρίς τη Στέλλα

Ο Bassel βρήκε καταφύγιο στις Βρυξέλλες του Βελγίου με την Joannes Vandermeulen και την Ann Hoste . Οι Καλοί Σαμαρείτες φρόντισαν τον νεαρό και τον βοήθησαν να ανθίσει στην υιοθετημένη χώρα του.

Ωστόσο, ο Μπασέλ δεν ξέχασε ποτέ τη Στέλλα . Ήταν δυστυχισμένος που την άφησε στη μοίρα της. Η Joannes και η Ann είπαν λοιπόν μεταξύ τους ότι ήταν απαραίτητο να κάνουν ό,τι ήταν απαραίτητο για να επανενώσουν το δίδυμο.

Παρέα με έναν τοπικό οδηγό ταξί, η Στέλλα οδηγήθηκε από τη Δαμασκό στη Βηρυτό όπου την περίμενε η Τζοάνς .

Έπειτα, ο άνδρας έκανε τα χαρτιά και έβαλε τον σκύλο σε ένα εμπορικό αεροπλάνο . «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστεί κανείς τι χρειάζεται για να φέρεις ένα σκυλί από τη Βηρυτό στις Βρυξέλλες μέσω Κωνσταντινούπολης. Ήταν πολύ περίπλοκο. Η Στέλλα λίγο έλειψε να πεθάνει στο δρόμο όταν κόλλησε με το κολιέ της στο κλουβί μεταφοράς . Όταν φτάσαμε, ήμασταν και οι δύο εξαντλημένοι » , είπε η Joannes στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες .

Η επανασύνδεση τους ήταν πολύ συγκινητική! Η σκυλίτσα αναγνώρισε αμέσως τον κηδεμόνα της και το δίδυμο δεν έχει εγκαταλείψει ο ένας τον άλλον από τότε.

Η γλυκιά ιστορία τους ήταν το θέμα ενός παιδικού βιβλίου με τίτλο “Saving Stella: A Dog’s Dramatic Escape from War” που έγραψε η συγγραφέας Deborah Blumenthal .

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top