Ο αδέσποτος γάτος που έψαχνε σπίτι τώρα έχει μια ολόκληρη γειτονιά να τον φροντίζει και να τον αγκαλιάζει

by Έφη Αθανασίου

Ένα μικρό γατάκι, βρέθηκε να κάθεται με τις ώρες, μπροστά από ένα σπίτι, στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης και τώρα έχει γίνει η αγαπημένη γάτα, σε όλη την γειτονιά.

 Corrado Jr: Έψαχνε να βρει ένα ζεστό σπίτι

Ένας καλός Σαμαρείτης παρατήρησε πως η γάτα, ήταν αδέσποτη και δεν μπορούσε να την αφήσει έξω στο κρύο. Απευθύνθηκε στο Little Wanderers NYC, μια τοπική επιχείρηση διάσωσης ζώων, για βοήθεια.

“Η γάτα ήταν κρύα και καθόταν μπροστά σε αυτό το σπίτι περιμένοντας να έρθει στο εσωτερικό. Ξέρουμε ότι του αξίζει καλύτερα από αυτό”, μοιράστηκε η διάσωση.

Το Little Wanderers NYC, έστειλε αμέσως έναν εθελοντή να σπεύσει για τη διάσωση της γάτας. Έτσι η Ροζ ξεκίνησε τη δράση. Με τη βοήθεια ενός φίλου, η Ροζ κατάφερε να φέρει τη γάτα στην επιχειρήσει και να το φροντίσει όπως της άξιζε. Εκείνη την ημέρα αποχαιρέτησε την υπαίθρια ζωή και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Το μικρό γατάκι, πήρε αμέσως όνομα Corrado Jr., ήταν λίγο ντροπαλός και επιφυλακτικός στην αρχή, προσπαθώντας να καταλάβει τον νέο του χώρο. Μόλις τακτοποιήθηκε, η συμπεριφορά του άλλαξε γρήγορα.

Αρχικά, ήταν πολύ βρώμικος και ατημέλητος, βγήκε θετικός στο FIV, κάτι που είναι συνηθισμένο μεταξύ των γατών που έχουν ζήσει στους δρόμους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με τη συνειδητοποίηση ότι δεν έπρεπε πλέον να παλεύει για φαγητό και στέγη, άρχισε να βγαίνει από το καβούκι του.

Μετά από μερικές μέρες, προσαρμόστηκε αμέσως, ο Corrado Jr. άφησε το πιο γλυκό νιαούρισμα σαν να ήθελε να ευχαριστήσει τον διασώστη του που τον παρέλαβε.

Corrado Jr: Υιοθετήθηκε και άλλαξε ζωή αμέσως

Έτρωγε σαν να μην υπήρχε αύριο. Του έκαναν ένα μπάνιο, που χρειαζόταν λίγες μέρες μετά την άφιξή του και ήταν έτοιμος να κοινωνικοποιηθεί.

Όταν ο πρώην γάτος του δρόμου κουλουριάστηκε στην αγκαλιά της θετής μαμάς του για πρώτη φορά, μετατράπηκε σαν βρέφος και ένιωσε πολύ ικανοποιημένος σαν να ήταν στον παράδεισο.

Το γλυκό αγόρι ήταν τυλιγμένο σε μια απαλή κουβέρτα και κουμπωμένο σαν μωρό. Ήταν τόσο άνετος και χαλαρός που αποκοιμήθηκε βαθιά.

Ο Corrado Jr. είχε την τύχη να βρεθεί και να σωθεί από το τσουχτερό κρύο. “Ήταν ένας βάναυσος χειμώνας και τα αιτήματα (διάσωσης) είναι ατελείωτα. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να φτάσουμε σε όλα αυτά”, μοιράστηκε το Little Wanderers NYC.

Πλέον έχει ένα σπίτι και φροντίδα από τους ανθρώπους του, η ζωή του άλλαξε μέσα σε μια στιγμή και απόκτησε την αγάπη, που έπρεπε από τους ανθρώπους.

«Άφησε την προσωπικότητά του να λάμψει, χτυπώντας το κεφάλι και σας επιτρέπει να τον αγκαλιάσετε και να κοιμηθείτε μαζί. Έχει ένα από τα πιο χαριτωμένα και μοναδικά νιαουρίσματα στον κόσμο».

Ο Corrado Jr. τα πηγαίνει καλά με άλλες γάτες, αλλά έχει την επιθυμία να είναι μια και μοναδική των ανθρώπων του. Πέρασε ένα μεγάλο ποστοστό της ζωής του, στο δρόμο και τώρα αναπληρώνει όλη την αγάπη και τις αγκαλιές που του έλειψαν τώρα που βρήκε σπίτι.

Το γλυκό αγόρι δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από το να κρατιέται και να χουχουλιάζεται. Απολαμβάνει να τρίβει το πρόσωπό του στους δικούς του ανθρώπους και προσπαθεί να απορροφήσει κάθε σπιθαμή στοργής.

Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, ο Corrado Jr. έχει γίνει σε ένα χαριτωμένο αρκουδάκι με γλυκό ταμπεραμέντο και τόσα πολλά να δώσει.

Ο Corado Jr. καθόταν έξω από εκείνο το σπίτι εκείνη τη μοιραία μέρα, ελπίζοντας για λίγο φαγητό και ζεστό καταφύγιο.

Χρειάστηκε ένα χωριό, αλλά τώρα, απολαμβάνει τη ζωή που πάντα ήθελε και δεν θα χρειαστεί να περάσει άλλη μια μέρα στο δρόμο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr