Ο γηραιότερος σκύλος που υιοθετήθηκε στην Βρετανία: Σκυλάκος 23 ετών έκλεισε ένα χρόνο στο παντοτινό του σπίτι

Ιστορίες Ζώων

Μια ευχάριστη είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενός μικρού σκυλάκου που υιοθετήθηκε καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν να πάρουν ένα πιο γέρικο σκύλο. Τις προηγούμενες ημέρες, ένας 23χρονος Τάι, κλείνει τον πρώτο του χρόνο στο νέο του σπίτι.

Όταν υιοθετήθηκε, η φιλοζωική οργάνωση Dogs Trust προειδοποίησε τους νέους γονείς του Τάι ότι ανέμεναν ότι θα ζήσει για μερικούς μήνες, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήταν όμορφο να ζήσει με τις ανέσεις ενός σπιτιού για όσο καιρό είχε.

Η συγκινητική ιστορία της υιοθεσίας του

Ωστόσο, ο διασταυρωμένος Staffordshire bull terrier έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία – ηλικιακά, και όχι μόνο. Εξάλλου, έσπασε ρεκόρ καθώς είναι ο γηραιότερος σκύλος καταφυγίου που υιοθετείται στη Βρετανία.

«Ο τρόπος που μας κοιτάζει ο Τάι είναι σαν να λέει ευχαριστώ για όλα», δήλωσε στο BBC ο ιδιοκτήτης του Μπρούνο ντι Μπρίτο, κάτοικος του Penarth στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την οργάνωση, λόγω κάποιων «σοβαρών περιστάσεων» οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του Τάι πήραν τη «δύσκολη απόφαση» να τον εγκαταλείψουν. Ο σκυλάκος ήταν μεγάλος, αλλά η υγεία του ήταν πολύ καλή για την ηλικία του.

«Είχαμε ήδη δύο σκυλιά και δεν είχαμε σκεφτεί να πάρουμε άλλο ένα, αλλά όταν είδαμε τον Ty, ξέραμε ότι έπρεπε να του δώσουμε ένα σπίτι. Νιώθουμε ευλογημένοι που τον έχουμε μαζί μας. Είναι μέλος της οικογένειας και ελπίζουμε να μοιραστούμε πολλά ακόμη χρόνια μαζί του», είπε ο Ντι Μπρίτο.

Ο Τάι ήταν τυχερός: πέρασε μόνο μια εβδομάδα με την οργάνωση Dogs Trust, στη συνέχεια φιλοξενήθηκε από ανάδοχη οικογένεια και έπειτα υιοθετήθηκε.

Ωστόσο, πολλά ηλικιωμένα σκυλιά χρειάζονται περισσότερο από έξι μήνες για να βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

«Όταν ψάχνουμε σπίτια για τέτοιους σκύλους, πρέπει να σκεφτούμε πού θα κοιμάται ο σκύλος, χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνει συχνά τις σκάλες; Εάν έχουν ιατρικές παθήσεις, μπορούν οι οικογένειές να το αντέξουν οικονομικά; Υπάρχουν διάφορα πράγματα που συμβαίνουν με τα γηρατειά», σημείωσε η υπεύθυνη του Dogs Trust Bridgend, Κάσι Μόγκφορντ.

Για τον ένα χρόνο στο νέο του σπίτι, οι ιδιοκτήτες του Τάι και το προσωπικό του Dogs Trust Bridgend διοργάνωσαν ένα πάρτι.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top