Ο ζωολογικός κήπος ζευγαρώνει ντροπαλά τσιτάχ με«συναισθηματικά» σκυλιά και γίνονται οι καλύτεροι φίλοι

Ιστορίες Ζώων

Όπως είναι γνωστό, τα Cheetahs, είναι από τα άγρια ζώα ενώ στην πραγματικότητα είναι αρκετά ντροπαλά και ευαίσθητα ζώα. Ένα χαρακτηριστικό τους είναι ό,τι έχουν πολύ άγχος.

Αν το άγχος του πολύ υψηλό, αγχώνονται πολύ και δυσκολεύουν τον οργανισμό τους για να αναπαραχθούν και αυτό ανησυχεί τους κορυφαίους ειδικούς καθώς είναι ένα ζώο υπό εξαφάνιση.

Για την αποφυγή της εξαφάνισης τους, οι φύλακες του ζωολογικού κήπου του Σαφάρι Πάρκου του Ζωολογικού Κήπου του Σαν Ντιέγκο ταιριάζουν σε κάθε τσιτά ένα σκύλο συναισθηματικής υποστήριξης. Προσπαθούν να διατηρήσουν μια ήρεμη, χαρούμενη και χαλαρή προσωπικότητα του σκύλου για να ταιριάξουν στα cheetah. Επίσης, θέλουν τα cheetahs να μάθουν να παίζουν και να χαλαρώνουν.

Το πάρκο του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο, εκχωρεί υποστηρίξε σε cheetah, από τη δεκαετία του 1980. Παλαιότερα, αυτό γινόταν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Ωστόσο, σήμερα, οι σκύλοι χρησιμοποιούνται συχνότερα για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διατήρησης του είδους τσιτάχ.

Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, τα μικρά cheetah, συντροφεύουν όταν είναι περίπου τριών έως τεσσάρων μηνών. Αρχικά, παρουσιάζονται στα σκυλιά συντροφιάς τους από τις αντίθετες πλευρές ενός φράχτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα σκυλιά είναι με φύλακα και κρατούνται με λουρί.

Στη συνέχεια, εάν οι φύλακες του ζωολογικού κήπου δουν ένα πιθανό ζευγάρι, αφήνουν τα δύο ζώα να πάνε σε ένα «ραντεβού παιχνιδιού» όπου μπορούν να εξοικειωθούν μεταξύ τους. Ωστόσο, αυτή είναι μια αργή διαδικασία, ειδικά για τα τσιτάχ που αισθάνονται άβολα. Αν όλα πάνε καλά όταν συναντηθούν οι δύο, τότε οι φύλακες τους παρατηρούν και καθορίζουν αν μπορούν να αφαιρέσουν το λουρί του σκύλου. Αν ναι, θα μεταφερθούν σε έναν χώρο όπου θα περνούν τον περισσότερο χρόνο μαζί.

Μετά από αυτό το σημείο, τα τσιτάχ και τα σκυλιά συντροφιάς τους χωρίζονται μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Θα κάνουν τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους μαζί.

Η χρήση υποστηρικτικών ζώων έχει αποδειχθεί ευεργετική για τα τσιτάχ. Σε πολλές περιπτώσεις, τα μικρά τσιτάχ αρχίζουν να αντιγράφουν τη σίγουρη, παιχνιδιάρικη συμπεριφορά του συντρόφου σκύλου τους.

Σε ποια χώρα μπορείς να έχεις για κατοικίδιο ακόμα και τίγρη

Επί του παρόντος, οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Μάλτα, Λιθουανία, Κύπρος, Γαλλία, Σλοβενία) έχουν θεσπίσει νομοθεσία για θετικούς καταλόγους για διαφορετικές ομάδες ζώων και οκτώ ακόμη κράτη συζητούν τέτοια μέτρα. Στην αντίθετη πλευρά, εξακολουθούν να υπάρχουν κράτη μέλη που επιτρέπουν ακόμη και την ιδιωτική φύλαξη τίγρεων.

Πολλά κράτη μέλη έχουν ήδη περιορισμούς στα λιοντάρια, τις τίγρεις και τα πρωτεύοντα θηλαστικά με βάση τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES), μια διεθνή συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων που στοχεύει να διασφαλίσει ότι το διεθνές εμπόριο δειγμάτων άγριων ζώων και φυτών δεν απειλεί την επιβίωση του είδους.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ. Το Βέλγιο επιτρέπει μόνο περίπου 42 είδη θηλαστικών, ενώ σε πολλά άλλα κράτη μέλη, η συντριπτική πλειονότητα των γνωστών ειδών θηλαστικών στον κόσμο (που είναι περίπου 6.000) μπορεί ακόμα να διατηρηθεί νόμιμα. Τα λιοντάρια, οι τίγρεις και τα πρωτεύοντα θηλαστικά είναι για παράδειγμα εκτός νόμου στο Βέλγιο, αλλά μπορούν να κρατηθούν υπό προϋποθέσεις, για παράδειγμα, στη Γερμανία.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top