Όλη η οικογένεια δίπλα του: Ο σκύλος παθαίνει 2 εγκεφαλικά επεισόδια και δεν μπορεί πλέον να ανέβει σκάλες

Ο Spike υιοθετήθηκε από την οικογένεια της Catherine Morris πριν από εννέα χρόνια με σκοπό να γίνει “σκύλος του κάτω ορόφου”.

Ωστόσο, ο Spike, ένα αγγλικό σπρίνγκερ σπανιέλ, είχε διαφορετική γνώμη, γράφει η embounce

“Κλειδώσαμε την πύλη της σκάλας και πήγαμε για ύπνο το πρώτο βράδυ που τον είχαμε”, είπε ο Morris στο The Dodo. “Βογκούσε για λίγες στιγμές πριν πηδήξει πάνω από την περίφραξη στο σκοτάδι και τρέξει στο δωμάτιο των γονιών μου, κατευθείαν στο κρεβάτι!” Και από τότε κοιμόταν εκεί”.

Η περιπέτεια του μικρού Spike και το πρόβλημα υγείας του

Ο Σπάικ είχε πολλή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορούσε να τρέχει για ώρες κυνηγώντας την μπάλα του τένις. Τη νύχτα ο σκύλος ανέβαινε τις σκάλες για να μοιραστεί το κρεβάτι με τους δικούς του. “Του αρέσει να κουρνιάζει και θέλει να μπαίνει κάτω από τις κουβέρτες όσο πιο κοντά μπορεί”, πρόσθεσε ο Morris.

Ο Spike, στα 14 του χρόνια, έχει επιβραδυνθεί σημαντικά. Η Morris και οι γονείς της φοβήθηκαν μήπως χάσουν τον Spike μετά από δύο εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη, αλλά ο πιστός σκύλος δεν ήταν ακόμα έτοιμος να τους αφήσει.

Ο Spike δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος για μέρες μετά το δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο, οπότε η Morris και οι γονείς της τον κουβαλούσαν στο σπίτι. Ωστόσο, ο ηλικιωμένος σκύλος ήταν αποφασισμένος να βελτιωθεί και έμαθε ξανά πώς να περπατάει.

Ο Spike, από την άλλη, δεν είναι ακόμα αρκετά δυνατός για να ανεβοκατεβαίνει μόνος του τις σκάλες, οπότε η οικογένειά του αναγκάστηκε να κλείσει τον αγαπημένο του χώρο – την κρεβατοκάμαρά του.

Ήξεραν ότι ο Spike θα προσπαθούσε να ανέβει τις σκάλες για να αγκαλιάσει την οικογένειά του παρά τα αδύναμα πόδια του. Έτσι εγκατέστησαν την πύλη της σκάλας και επινόησαν μια στρατηγική για να κάνουν τον ηλικιωμένο σκύλο ευτυχισμένο.

Η οικογένεια του Spike κοιμάται πλέον εναλλάξ στον πτυσσόμενο καναπέ μαζί του κάθε βράδυ για να μην προσπαθεί το κουτάβι να πηδήξει την περίφραξη. “Επειδή αυτή η νέα ρουτίνα ξεκίνησε ενώ εγώ ήμουν στο πανεπιστήμιο, οι γονείς μου περνούσαν εναλλάξ τις νύχτες κάτω με τον Spike”, εξήγησε ο Morris. “Από τότε που επέστρεψα στο σπίτι, έχω ενταχθεί στην εναλλαγή, ώστε να κοιμόμαστε και οι τρεις μας λίγο περισσότερο”.

Ο πατέρας του Σπάικ κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι ο γερασμένος σκύλος του είναι άνετα τη νύχτα.

“Είναι απόλυτα συνυφασμένοι”, εξήγησε ο Morris. “Ο πατέρας μου τον αποκαλεί “γέρικο φασόλι” και συχνά μιλούν”.

“Ο πατέρας μου έφερνε επίσης στον Spike το νερό και το φαγητό του στον καναπέ και τον τάιζε με το χέρι για να διασφαλίσει ότι παίρνει τα φάρμακά του και διατηρεί τη ζωντάνια του”, εξήγησε.
Ο Spike σαφώς αγαπάει την οικογένειά του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και η οικογένειά του θα κάνει τα πάντα για να κάνει τον σκύλο ευτυχισμένο για το υπόλοιπο της ζωής του.

“Λατρεύουμε το γέρικο αγόρι μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες που τον έχουμε στη ζωή μας”, πρόσθεσε η Μόρις. “Ελπίζουμε ότι έχουμε επανορθώσει για το πέτρινο ξεκίνημα της ζωής του με το να τον λούζουμε με όλη την αγάπη του κόσμου”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr