Όλη η ομάδα τον αγαπάει: O Λουίτζι είναι το νέο αρκουδάκι του Αρκτούρου και είναι γλύκας

by Έφη Αθανασίου

Ο μικρός Λουίτζι έψαχνε απεγνωσμένα τη μαμά του και περιπλανιόταν μόνος του στο δρόμο, μέχρι που ο Αρκτούρος τον βρήκε και τον πήρε υπό την προστασία του, δίνοντας του αυτό το όνομα από τον τερματοφύλακα Τζιανλουίτζι Μπουφόν καθώς του αρέσει πολύ η μπάλα!

Λουίτζι: Το μικρό αρκουδάκι που βρήκε ο Αρκτούρος

O Λουίτζι είναι το νέο αρκουδάκι του Αρκτούρου κι είναι γλύκας! Το αρκουδάκι λατρεύει τη μπάλα και το γάλα με μέλι! Το αρκουδάκι είναι μόλις λίγων μηνών κι εντοπίστηκε να περιπλανιέται μόνο του σε μεγάλο δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, ένας πολίτης το βρήκε στο Επαρχιακό Δίκτυο Αμυνταίου – Φλώρινας, στο ύψος της τοποθεσίας Κλειδί Αμυνταίου, όπου έχουν σημειωθεί αρκετά θανατηφόρα τροχαία με θύματα αρκούδες.

Ο πολίτης που το βρήκε μόνο του, το μετέφερε σε ασφαλές σημείο και ενημέρωσε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου, που έσπευσε μαζί με την προϊσταμένη της Δασικής Υπηρεσίας Φλώρινας.

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή για να βρεθεί η μαμά του, όμως, δυστυχώς δεν εντοπίστηκε.

Το αρκουδάκι μεταφέρθηκε υποσιτισμένο στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, όπου και λαμβάνει φροντίδα.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, ο Λουίτζι το αρκουδάκι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα επανένταξης ορφανών αρκούδων που υλοποιεί η οργάνωση και θα ζήσει για περίπου έναν χρόνο -χωρίς άλλες αρκούδες- σε ειδικό χώρο, όπου αφού διδαχθεί από τους φροντιστές του τα μυστικά της επιβίωσης, θα επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά αφού είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ανθρώπους.

Το πρόγραμμα Επανένταξης Ορφανών Αρκούδων υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί ο Αρκτούρος με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε το βίντεο:

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr