Οργή και θύελλα αντιδράσεων: Ασφαλτόστρωσαν σκύλο που κοιμόταν και τον έκαναν δρόμο

by Έφη Αθανασίου

Τεράστια θύελλα αντιδράσεων και οργής έχει προκαλέσει η εξωφρενική κίνηση των εργαζόμενων στον κατασκευαστικό τομέα της Ινδίας οι οποίοι έφτιαξαν έναν δρόμο πάνω σε έναν σκύλο που κοιμόταν.

Αντί να τον ξυπνήσουν, τον έθαψαν

Το ζώο πέθανε μετά την κατάποση της καυστικής πίσσας κατά την κατασκευή ενός οδοστρώματος κοντά στο Ταζ Μαχάλ στην Άγρα.

Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται πως ο σκύλος κοιμόταν και πως αντί να τον ξυπνήσουν ή να τον σηκώσουν για να τον μεταφέρουν λίγο πιο δίπλα, αποφάσισαν να τον θάψουν ζωντανό.

Οι εργαζόμενοι στη συνέχεια, άφησαν το μισοθαμμένο ζώο στο δρόμο προτού εντοπιστεί από τους σοκαρισμένους περαστικούς χθες το πρωί.

Η κάτοικος Βιρέντρα Σινγκ δήλωσε: «Τα πόδια του σκύλου ήταν θαμμένα κάτω από την πίσσα και ανέπνεε με δυσκολία. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να σπάσουν το δρόμο για να το μεταφέρουν. Το σκυλί πέθανε λίγο αργότερα».

Μια ομάδα κατοίκων της περιοχής και ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων συγκεντρώθηκαν στο χώρο που συνέβη το περιστατικό και διοργάνωσαν μια διαδήλωση εναντίον του Τμήματος Δημοσίων Έργων, που είναι υπεύθυνο για τις οδικές εργασίες.

Από την πλευρά τους, οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου τμήματος, ρίχνουν την ευθύνη σε μια ιδιωτική επιχείρηση στην οποία έχουν ανατεθεί οι εργασίες.

Οι θυμωμένοι διαδηλωτές κατέλαβαν τα κατασκευαστικά οχήματα και σταμάτησαν τις εργασίες, ζητώντας από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης να εμφανιστεί. Ο τελευταίος εξέφρασε την λύπη του για την απάνθρωπη πράξη και έφερε μια μπουλντόζα για να αφαιρέσει το νεκρό ζώο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr