Παιχνίδι με γάτα: Είναι τα παιχνίδια λέιζερ ασφαλή για τις γάτες;- Τι να προσέξετε

by Μ. Καραμάνδου
λέιζερ γάτας

Ορισμένες γάτες τρελαίνονται για τα παιχνίδια λέιζερ, κυνηγώντας τη μικρή κόκκινη κουκκίδα στο σπίτι, πάνω και κάτω από τα έπιπλα και, στην περίπτωση της Ruby, ακόμη και στους τοίχους. Τουλάχιστον, προσπάθησε. Η Allegra κυνηγάει κάθε αντανάκλαση φωτός, ακόμη και αν είναι απλώς ο ήλιος που αντανακλάται από το τηλέφωνό μου στον τοίχο, οπότε ένας δείκτης λέιζερ είναι σίγουρα μία σίγουρη επιλογή μαζί της.

Είναι τα παιχνίδια λέιζερ ασφαλή;

Τα λέιζερ είναι ασφαλή για χρήση, αρκεί να μην τα σημαδεύετε απευθείας στα μάτια της γάτας. Τα λέιζερ μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και, στη χειρότερη περίπτωση, τύφλωση.

Εξαιτίας αυτού του θέματος ασφάλειας, δεν μου αρέσουν τα αυτόματα παιχνίδια λέιζερ που εκτοξεύουν τυχαία ακτίνες λέιζερ για να τις κυνηγούν οι γάτες. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε πού στοχεύει η ακτίνα, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να λάμψει απευθείας στο μάτι της γάτας. Επίσης, δεν συνιστώ να αφήνετε μικρά παιδιά να χρησιμοποιούν ένα παιχνίδι λέιζερ όταν παίζουν με γάτες.

Μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στα παιχνίδια λέιζερ είναι ένας κανονικός φακός με μικρή, εστιασμένη δέσμη. Λειτουργεί εξίσου καλά, και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ζημιά στα μάτια της γάτας σας αν κατά λάθος το ρίξετε απευθείας πάνω της.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα παιχνίδι λέιζερ με τον σωστό τρόπο

Θεωρώ ότι τα παιχνίδια λέιζερ είναι το παιχνίδι των τεμπέληδων γονέων γάτας. Εξάλλου, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε και να δείξετε, και η γάτα σας κάνει τα υπόλοιπα. Είναι όμως πραγματικά τόσο διασκεδαστικό για τις γάτες σας όσο φαίνεται να είναι; Μπορεί να είναι, αν χρησιμοποιείτε το παιχνίδι λέιζερ με τον σωστό τρόπο.

Οι γάτες παίζουν για να μιμηθούν τη φυσική τους κυνηγετική συμπεριφορά. Το κυνήγι περιλαμβάνει την καταδίωξη, το κυνήγι, την επίθεση και τη θανάτωση του θηράματός τους. Το λέιζερ πληροί τις δύο πρώτες από αυτές τις απαιτήσεις -παρακολούθηση και κυνήγι- αλλά όχι τις δύο τελευταίες. Ακόμα και αν “πιάσουν” το λέιζερ ορμώντας στην κουκκίδα, δεν υπάρχει τίποτα για να “σκοτώσουν”, αφήνοντας τη γάτα απογοητευμένη.

Μπορείτε να το αποφύγετε αυτό στρέφοντας το λέιζερ σε ένα πραγματικό παιχνίδι περιστασιακά, δίνοντας στη γάτα σας την ευκαιρία να “πιάσει” πραγματικά κάτι όταν πηδάει πάνω στην κόκκινη κουκκίδα. Τουλάχιστον, τελειώστε κάθε συνεδρία παιχνιδιού με λέιζερ αφήνοντας την κουκκίδα να προσγειωθεί σε ένα πραγματικό παιχνίδι, ώστε η γάτα σας να έχει την ικανοποίηση ενός επιτυχημένου κυνηγιού.

Ακόμη καλύτερα, προσθέστε ένα δεύτερο στάδιο στο παιχνίδι λέιζερ. Όταν η γάτα σας είναι ωραία και αναζωογονημένη από το κυνήγι του λέιζερ, αλλάξτε σε ένα διαφορετικό διαδραστικό παιχνίδι. Μπορεί να νομίζετε ότι η γάτα σας είναι τόσο κολλημένη με το λέιζερ σε αυτό το στάδιο που δεν θα θέλει να παίξει με τίποτα άλλο, αλλά πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι επειδή είναι πλέον σε πλήρη κυνηγετική λειτουργία μετά το κυνήγι της κόκκινης κουκκίδας, θα ορμήσει σε οτιδήποτε κινείται. Επιτρέποντάς της να κυνηγήσει ένα πραγματικό παιχνίδι, θα κάνετε το παιχνίδι πιο ικανοποιητικό γι’ αυτήν.

Προσοχή στη δημιουργία προβλημάτων συμπεριφοράς

Αν χρησιμοποιείτε μόνο το παιχνίδι λέιζερ χωρίς να προσθέσετε ένα πραγματικό παιχνίδι στο τέλος της συνεδρίας παιχνιδιού, το πιθανότερο είναι ότι θα δημιουργήσετε προβλήματα. Η κυνηγετική ορμή της γάτας σας δεν θα ικανοποιηθεί και όλη αυτή η συσσωρευμένη ενέργεια πρέπει να πάει κάπου. Αυτό το “κάπου” μπορεί να είναι τα πόδια σας ή μια άλλη γάτα στο σπίτι. “Αν χρησιμοποιείται ως το μοναδικό παιχνίδι στη ζωή της γάτας, ο δείκτης λέιζερ μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στην προώθηση περαιτέρω επιθετικότητας στο παιχνίδι και να αναιρέσει τα οφέλη”.

Το καλύτερο προϊόν της αγοράς

Το Επαναφορτιζόμενο Παιχνίδι Γάτας με Δείκτη Laser είναι ένα “έξυπνο” παιχνίδι για το κατοικίδιο σας με εύκολο χειρισμό και ρύθμιση. Κρατήστε το κατοικίδιο σας ευχαριστημένο και απασχολημένο ακόμα κι αν εσείς λείπετε από το σπίτι.

Οι γάτες γεννιούνται κυνηγοί. Εάν θέλετε να διασκεδάσετε το κατοικίδιό σας ενώ το βοηθάτε να παραμείνει σε εξαιρετική φόρμα, αποκτήστε το διαδραστικό παιχνίδι Smart Cat Laser. Η συσκευή εκπέμπει μια κινούμενη κουκκίδα λέιζερ που μπορεί να κυνηγήσει το γατάκι σας – εξαιρετική διασκέδαση για μεγάλο χρονικό διάστημα! Δύο τρόποι λειτουργίας και φόρτιση Micro USB, κάνουν αυτό το έξυπνο λέιζερ απίστευτα βολικό στη χρήση.

Ο τέλειος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την πλήξη. Όταν η γάτα μένει μόνη της στο σπίτι, δεν είναι ασυνήθιστο να βαριέται. Το Smart Cat Laser βοηθά να αποφευχθεί αυτό. Η συσκευή δημιουργήθηκε για να διεγείρει τα ένστικτα της γάτας και να αφυπνίσει τον κρυμμένο της κυνηγό. Θα προσφέρει στο κατοικίδιό σας εξαιρετική ψυχαγωγία όταν μείνει μόνο του στο σπίτι.

Διάφοροι τρόποι λειτουργίας: Μπορείτε να επιλέξετε από 5 τροχιές και 2 λειτουργίες για 5 διαφορετικές γωνίες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τη λειτουργία της συσκευής στις ανάγκες και τις συνήθειες του κατοικίδιου ζώου σας.

Μπορείτε να το μετακινήσετε ελεύθερα και να το τοποθετήσετε οπουδήποτε θέλετε. Τροφοδοτείται από θύρα USB – απλά συνδέστε το σε μια πρίζα ή σε powerbank. Το σχεδόν αόρατο, ευαίσθητο κουμπί ταιριάζει τέλεια στο σχεδιασμό της συσκευής και εξασφαλίζει άνετη λειτουργία.
Χαρακτηριστικά
• Λειτουργία: Αυτόματη λειτουργία, Λειτουργία χειρός
• Ρύθμιση γωνίας: γωνία προβολής πέντε επιπέδων
• Τυχαία μοτίβα λέιζερ διατηρούν τη γάτα σας σε εγρήγορση.
• Ο χρονομετρητής απενεργοποιεί αυτόματα το παιχνίδι μετά από 15 λεπτά
• Τρόπος τροφοδοσίας: Φόρτιση USB / 4 X μπαταρίες AA (δεν περιλαμβάνονται)

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr