Παιδιά διαβάζουν βιβλία σε σκυλιά από καταφύγιο προκειμένου να τα προετοιμάσουν για μια νέα οικογένεια

by Έφη Αθανασίου

Σε μια γλυκιά πράξη προέβησαν μικρά παιδιά σε ένα καταφύγιο με αδέσποτα τα οποία με σκοπό να ηρεμήσουν τα φοβισμένα σκυλιά, τους διάβασαν παραμύθια για να τα ηρεμήσουν και να τα προετοιμάσουν για τη νέα τους οικογένεια.

Τα σκυλιά που φιλοξενούνται σε καταφύγια χρειάζονται πολλή αγάπη και υποστήριξη όσο περιμένουν να βρουν το παντοτινό τους σπίτι, και τα παιδιά του προγράμματος ανάγνωσης Shelter Buddies κάνουν το καθήκον τους για να βοηθήσουν τα ντροπαλά και νευρικά σκυλιά της Humane Society of Missouri.

Το νέο πρόγραμμα που θα βοηθούσε και σκύλους και παιδιά

Το Shelter Buddies Reading Program είναι μια όμορφη πρωτοβουλία που επιτρέπει στα παιδιά να διαβάζουν βιβλία σε νευρικά σκυλιά, προκειμένου να βοηθήσουν τα σκυλιά να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Με την ανάγνωση, τα ντροπαλά σκυλιά κοινωνικοποιούνται με τα παιδιά χωρίς να χρειάζεται να αλληλεπιδράσουν σωματικά μαζί τους. Είναι πολύ ηρεμιστικό για τα σκυλιά να ακούνε τα παιδιά να διαβάζουν και πολλοί έχουν παρατηρήσει σημαντική βελτίωση στη διάθεση των σκύλων.

Προτού τα παιδιά διαβάσουν στα σκυλιά, περνούν από μια 10ωρη εκπαίδευση που τους μαθαίνει πώς να αλληλεπιδρούν με τα σκυλιά και πώς να εντοπίζουν ένα ντροπαλό ή νευρικό σκυλί.

Τους ενθαρρύνουν να εντοπίζουν τα φοβισμένα σκυλιά και να τους διαβάζουν. Αφού τα παιδιά ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, είναι ευπρόσδεκτα να επιστρέψουν στο καταφύγιο οποιαδήποτε στιγμή και να διαβάσουν στα σκυλιά, αρκεί να συνοδεύονται από έναν υπεύθυνο ενήλικα.

Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι ωφέλιμο μόνο για τα σκυλιά. Τα παιδιά εξασκούν τις αναγνωστικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν επίσης για την ενσυναίσθηση, τη συμπόνια και το πώς να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα κάποιου άλλου. Μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο από την οπτική γωνία των σκύλων και η ικανότητα να συμπάσχουν με κάποιον άλλον μπορεί να τα βοηθήσει να συνδεθούν καλύτερα με άλλα ζώα αλλά και με άλλους ανθρώπους στη ζωή τους.

Χάρη στο πρόγραμμα τα σκυλιά αισθάνονται πολύ καλύτερα, γεγονός που με τη σειρά του τα βοηθά να βρουν τα παντοτινά τους σπίτια. Η νεοαποκτηθείσα αυτοπεποίθησή τους τα βοηθά να γίνονται αντιληπτά από τους επισκέπτες του καταφυγίου και τα διευκολύνει να συνδεθούν με άλλους.

Παρακολουθήστε τώρα τα παιδιά σε δράση σε αυτό το εορταστικό βίντεο:

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr