Πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή: Αδέσποτη σκυλίτσα βρήκε ένα σημείο όπου ένιωθε ασφαλής και λιποθύμησε

by Δήμητρα Τουρλίδα

Όταν ένα ζώο πρέπει να φροντίσει για τον εαυτό του, όλα γίνονται πιο δύσκολα, ειδικά το να παραμένει ασφαλές και υγιές.

Τα άστεγα ζώα αντιμετωπίζουν την πείνα, την έκθεση στα στοιχεία της φύσης , τις ασθένειες, ακόμη και τις μάχες με άλλα αδέσποτα. Ένα σκυλί βρέθηκε μόνο του ξαπλωμένο κοντά στην είσοδο ενός καταστήματος. Βρήκε ένα σημείο όπου ένιωθε ασφαλής και λιποθύμησε.

Η διάσωση της καημένης σκυλίτσας

Ευτυχώς, ένας ευγενικός άνθρωπος είδε τον σκύλο και κάλεσε αμέσως μια οργάνωση διάσωσης. Η γυναίκα περίμενε με τον σκύλο μέχρι να φτάσει η βοήθεια. Το φτωχό κουτάβι ήταν τόσο εξαντλημένο που δεν μπορούσε καν να ξυπνήσει. Το πρόσωπό της ήταν πρησμένο, πιθανότατα από ένα δάγκωμα από άλλο ζώο.

Το ασθενοφόρο της διάσωσης έφτασε γρήγορα στο σημείο που εντοπίστηκε ο σκύλος. Η γυναίκα που βρήκε τον σκύλο ανακουφίστηκε πολύ που τους είδε! Οι διασώστες ζώων έμειναν άναυδοι με το θέαμα του ζώου.

Είχαν το δικό τους υπερσύγχρονο όχημα, στολές και άφθονο εξοπλισμό σε περίπτωση που κάποιο ζώο χρειαζόταν επείγουσα επέμβαση. Οι διασώστες κάλεσαν την κτηνιατρική κλινική και τους είπαν ότι έφεραν ένα σκυλί, που ήταν σε κακή κατάσταση.

Η σκυλίτσα πήγε εσπευσμένα στην κτηνιατρική κλινική

Μόλις φόρτωσαν τη σκυλίτσα στο ασθενοφόρο, της έδωσαν ενδοφλέβια υγρά. Αυτό βοήθησε πάρα πολύ! Όταν έφτασαν στην κλινική, ο σκύλος είχε ξυπνήσει λίγο και μπόρεσε να περπατήσει από το κλουβί στην αίθουσα εξετάσεων. Απέδειξε ότι ήταν αποπροσανατολισμένη και δεν είχε ξαναμπεί μέσα σε κτίριο. Πήγε κατευθείαν στα γυάλινα παράθυρα για να δει τον έξω κόσμο και να αναλογιστεί την νέα της ζωή, εκεί που ένιωθε επιτέλους αγάπη και στοργή.

Έμεινε ήρεμη γιατί ένιωθε αγάπη και φροντίδα

Το σκυλί, που ήταν τόσο γλυκό και ήρεμο, το έβαλαν στο τραπέζι των εξετάσεων. Τα αρχικά υγρά είχαν εξαντληθεί και επέστρεψε σε μια ημισυνείδητη κατάσταση. Αυτό φυσικά ανησύχησε τον κτηνίατρο. Έβαλε ξανά ενδοφλέβια και της έδωσε περισσότερα υγρά. Ο κτηνίατρος χορήγησε και παυσίπονα. Ο γιατρός πιστεύει ότι η πληγή στο πρόσωπό της ήταν τόσο επώδυνη που προκάλεσε σοκ στον σκύλο.

Η εξουθενωμένη σκυλίτσα πάλεψε για τη ζωή της. Το αίμα της επανήλθε και είχε μια μόλυνσ. Ευτυχώς με τα αντιβιοτικά που της χορηγήθηκαν  και 10 ημέρες νοσηλείας στην κλινική, ο σκύλος βελτιώθηκε δραστικά.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr