Παράδειγμα προς μίμηση: 17χρονος από τη Βραζιλία έφτιαξε καταφύγιο και σώζει αδέσποτα και παρατημένα ζώα

by Έφη Αθανασίου

Πρόκειται για τον 17χρονο από την Βραζιλία ο οποίος θέλησε να αποδείξει την μεγάλη αγάπη που έχει για τα ζώα, φτιάχνοντας ένα καταφύγιο όπου θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει και να τα φροντίσει, μέχρι να βρουν νέα οικογένεια.

Ο 17χρονος που πραγματοποίησε το όνειρο του

Λέγεται Eduardo Caioado, είναι 17 ετών και κατάγεται από την Anápolis στη Βραζιλία. Από πολύ μικρός αγαπούσε τα ζώα. Στενοχωριόταν με τα αδέσποτα και τα κακοποιημένα. Στα 9 του χρόνια σκέφτηκε να κάνει κάτι για αυτά. Να σώσει όσα περισσότερα μπορεί. Και ξεκίνησε να φροντίζει κάποια στο δρόμο. Το όνειρό του ήταν να περιθάλψει όσα περισσότερα μπορεί.

Πριν από δύο μήνες, με τη βοήθεια των γονιών του, έκανε αυτό το όνειρό του πραγματικότητα. Δημιούργησε ένα καταφύγιο, το EduPaçoca Institute.

“Προσπαθώ να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους. Μπορείς να το κάνεις με διάφορους τρόπους αυτό, με το να ταΐσεις ένα αδέσποτο ζώο, με το να γράψεις ένα γράμμα σε κάποιον ηλικιωμένο. Φέτος έκανα ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα. Έφτιαξα το καταφύγιο που ήθελα. Ενοικίασα ένα σπίτι και με τη βοήθεια κάποιων που με στηρίζουν οικονομικά και το έφτιαξα. Πηγαίνω εκεί κάθε μέρα. Δεν είναι κοντά στο σπίτι μου και για αυτό πηγαίνω είτε κάνοντας ωτοστόπ ή με το ποδήλατό μου διανύοντας 30 χιλιόμετρα. Αλλά δεν διαμαρτύρομαι. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Να φροντίζω σκυλάκια. Και αν κάποιο από αυτά δεν υιοθετηθεί, θα το κρατήσω εγώ για πάντα”, είπε ο Eduardo στο Bored Panda.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr