Πεισματάρης σκύλος λιώνει κάθε φορά που ο μπαμπάς του προσπαθεί να βγάλει μια φωτογραφία

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποφύγετε τη λήψη μιας φωτογραφίας – μπορείτε να κάνετε μια γκριμάτσα, να καλύψετε το φακό ή, αν είστε σκύλος με το όνομα Sparky, μπορείτε απλώς να λιώσετε.

Ο σκύλος διάσωσης γίνεται χωρίς κόκαλα όταν βαριέται να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό. Είναι μια πολύ αποτελεσματική στρατηγική και αρκετά φρικιαστική για να την παρακολουθήσετε.

H ιστορία του Sparky

“Όταν βγάζω φωτογραφίες μαζί του, έχει μια ορισμένη ανοχή και μόλις το ξεπεράσει, απλά πέφτει κάτω – είναι σχεδόν σαν να βγάζει ένα ξέσπασμα”, δήλωσε στο The Dodo ο Kennedy Simmons, ο μπαμπάς του Sparky. “Γίνεται κουτσός και κάθε τόσο, με κοιτάζει στο πλάι και μου ρίχνει το πιο μοχθηρό βλέμμα, όπως: “Τελειώσαμε;””.

Ο Simmons εργάζεται ως βοηθός κτηνιάτρου, όπου είναι γνωστός για την ανάληψη σκύλων με ειδικές ανάγκες. Υιοθέτησε τον Sparky αφού η οικογένεια του νεαρού ιταλικού κυνηγόσκυλου τον παρέδωσε στο κτηνιατρείο.

“Ήταν μια σπουδαία οικογένεια, αλλά έπρεπε να χειρουργηθεί και φοβόντουσαν τόσο πολύ να τον αφήσουν να κάνει οτιδήποτε αφού έσπασε το πόδι του”, δήλωσε ο Simmons στο The Dodo. “Ήθελαν ειλικρινά να έχει μια καλή κουταβίσια ζωή με κάποιον που δεν θα φοβόταν να τον αφήσει να κάνει τίποτα πια”.

Μετά την επέμβαση, όπου το κουτάβι χρειάστηκε να αφαιρέσει το πόδι του, ο Sparky αρνήθηκε να αφήσει την έλλειψη ενός ποδιού να τον επιβραδύνει.

“Είναι άγριος από την πρώτη μέρα”, δήλωσε ο Simmons. “Αν δεν βλέπεις τον Σπάρκι, κάτι θα κάνει. Αν δεν τον βλέπεις, είτε αρπάζει ένα κομμάτι φαγητό από το τραπέζι είτε αρπάζει μια κάλτσα από το καλάθι”.

Και παρόλο που ο Sparky είναι μόνο 11 κιλά, όταν πρόκειται για άλλα σκυλιά, είναι ατρόμητος. “Είναι φίλος με τα μικρά σκυλιά, είναι φίλος με τα γιγάντια σκυλιά”, είπε ο Σίμονς. “Είναι τόσο αντιπαθητικός με τα άλλα σκυλιά – δαγκώνει τις ουρές και τα αυτιά τους. Αλλά κάθε σκύλος καταλήγει να τον αγαπάει και είναι τόσο ανεκτικός μαζί του. Δεν του έχει πει ποτέ κανένας σκύλος “όχι””.

Το μόνο πράγμα που δεν αρέσει στον Sparky είναι να κάθεται ακίνητος για μια φωτογράφηση, αφήνοντας το τηλέφωνο της Simmons γεμάτο από τα ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Ακόμα κι αν δεν μπορεί να αποτυπώσει την αγάπη του Sparky στην κάμερα, δεν υπάρχει κανείς άλλος στον οποίο ο Simmons θα προτιμούσε να επιστρέψει στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα.

“Είχα πολλά άλλα σκυλιά που είχαν ειδικές ανάγκες, και αυτός έχει κάτι τόσο ξεχωριστό. Είναι μια μικρή ηλιαχτίδα όταν γυρνάς σπίτι”, δήλωσε ο Σίμονς. “Το όνομά του είναι τόσο ταιριαστό – έχει μια σπίθα στα μάτια του και φέρνει τόση χαρά σε όλους, επειδή δεν φοβάται τίποτα”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr