Ποδηλάτες βλέπουν αδέσποτο σκύλο στο δρόμο και έρχεται σπίτι μαζί τους

Ιστορίες Ζώων

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Ladislau Alcântara και η Rosilene Jansen βγήκαν έξω για να γυμναστούν κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αλλά δεν είχαν ιδέα ότι μια μικρή βόλτα με το ποδήλατο επρόκειτο να αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Η μέρα ήταν πιο ζεστή από το αναμενόμενο, οπότε αποφάσισαν να γυρίσουν νωρίς πίσω όταν είδαν ένα μικρό ζώο να στέκεται μόνο του στο δρόμο. Καθώς πλησίασαν, το κοκαλιάρικο καφέ ντακσάν δεν έτρεξε – απλά τους κοίταξε πίσω σαν να ζητούσε βοήθεια.

Η ιστορία του Rotivi

“Συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν εγκαταλελειμμένος και είχαμε ψωμί στο σακίδιο, οπότε τον πλησίασα”, δήλωσε η Jansen στο The Dodo. “Του έδωσα το ψωμί και το έφαγε αμέσως”.

Όταν ο Alcântara και ο Jansen ρώτησαν κάποιους κατοίκους της περιοχής για τον σκύλο, έμαθαν ότι η περιοχή ήταν δημοφιλής χώρος απόρριψης ζώων. “Απελπίστηκα γιατί δεν ήθελα να τον αφήσω εκεί”, δήλωσε ο Jansen. “Αλλά υπήρχαν ακόμα περισσότερα από 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) για να φτάσουμε στο σπίτι”.

Ο Alcântara άνοιξε το φερμουάρ του σακιδίου ενυδάτωσης, πήρε το εύθραυστο σκυλί και το έβαλε μέσα. “Δεν ήταν εύκολο”, δήλωσε ο Jansen. “Έκανα ποδήλατο πίσω του και παρακολουθούσα συνεχώς το σακίδιο για να μην πέσει ο σκύλος. Κάθε χιλιόμετρο ήταν μια αιωνιότητα”.

Σε ένα διάλειμμα πριν φτάσει στο σπίτι του, εξαντλημένος, ο Alcântara γύρισε στον Jansen και είπε χαμογελώντας: “Αφού δεν έχω παιδιά, θα έχω έναν σκύλο”.

Το ζευγάρι ονόμασε τον σκύλο Rotivi, αν και ο Alcântara προτιμά να τον αποκαλεί Pelanka. Επιτέλους στο σπίτι, του έκαναν μπάνιο και του έδωσαν ένα καλό γεύμα, και όσο περνούσε ο καιρός, το ζευγάρι δεχόταν όλο και περισσότερο τον Pelanka.

Τώρα, οι τρεις τους είναι αχώριστοι.

Από τότε ο Pelanka έχει πάρει ένα υγιές βάρος και είναι αρκετά δυνατός για να συνοδεύει τους γονείς του σε όλες τις περιπέτειές τους. Και παρόλο που ήταν μια απροσδόκητη έκπληξη, ο Alcântara και ο Jansen δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς αυτόν.

“Είναι ο σύντροφός μας και είναι πάντα μαζί μας”, δήλωσε ο Jansen. “Δεν φοβάται τα άλλα ζώα ανεξαρτήτως μεγέθους. Νιώθει ασφάλεια γνωρίζοντας ότι είμαστε πάντα κοντά του”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top